• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

ixidixi piękne!
Ja też chciałabym już w końcu móc coś kupić.
Ale piękne bodziaki z pieskiem i podobają mi się te śpiochy z nogami. Nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa :)

reklama
super ciuszki :)

A ja mam pytanko odnośnie pępka którego się boję. Póki nie odpadnie to w co ubierać maluszka? Tylko w te kopertowe kaftaniki lub śpioszki? A co do takiego kaftanika? takie miękkie spodenki? Cały czas mi się wydaje że brzuszek będzie wyłaził z tych spodenek i cieplej się malucha ubrać nie będzie dało, a przecież w listopadzie może już być zimno...

Podgrzybek nie taki pępek straszny jak go malują :) Normalnie ubierałam dzieci z nie odpadnietym pępkiem. Spodenki jakieś na szelkach czyli śpiochy albo pajace, żeby nic nie uciskało w pasie. Ja używałam body zamiast kaftaników od samego początku, pomimo pępka. Chociaż często czytam że zanim pepek nie odpadnie to kaftaniki, ale nie widze związku, przecież i tak dziecko z odkrytym brzuchem nie będzie leżeć.

No właśnie, czekałam aż mamy doświadczone coś napiszą. Bo ja sobie nie wyobrażam z gołym brzuszkiem malucha tak trzymać, a w tych kaftanikach to jakoś mi się tak wydaje że będzie wyłaził ;)

Ale ten kikucik to chyba dosyc szybko odpada, zdarza się że i w szpitalu czasem (tak gdzies jedna mama mówiła).
Myśle że taki kaftanik kopertowy, do tego śpiochy, albo ciepły pajacyk... nie będzie tak źle :)

Ja kiedys szukałam takich i znalazlam na internecie z Bella happy nowborn, ale gdzieś czytałam że są duże troche i wycięcie wychodzi wysoko. Nie widzialam ich jednak jak wyglądają na żywo.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry