• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Dziewczyny z tą pielęgnacją pępuszka wcale nie jest tak źle,moją Anie od poczatku ubierałam w bodziaki i nie było żadnego problemu.Odpowiednio pielęgnowany i osuszany szybko zasycha i odpada,nie ma się co martwić.

My tez dzis dokupiliśmy:komplecik (wybierała córcia),kocyk-bo śliczny i jeszcze nie miałam żadnego i kurteczka-nie umiałam się powstrzymać bo materiał taki milusi :)

P6110210.jpg

A dla mnie książka Kaz Cooke "Dziecio-zmagania z maluchem przez pierwsze 5 lat",to kontynuacja tej przezabawnej ciążowej "Ciężarówką przez 9 miesięcy",jak poczytam to dam znać czy dobra.

reklama
ixidixi, super zakupy, a co do tych rampersikow bedziesz ubierala na nozki? Skarpety tylko? Ja widzialam takie rozne w sklepie i wlasnie nie wiedzialam czy na listopad sie nada i nie kupilam..

Co do pieluszek z wycieciem, to czytalam, ze mozna samemu nozyczkami wyciac i ja chyba tak wlasnie zrobie.

Egrunia slodkie rzeczy, szczegolnie kocyk i ten komplecik z pieskiem :)

Ile planujecie kupic takich ubranek ladniejszych (w sensie nie zwykle pajacyki czy spioszki ale np zestaw spodenki ze sweterkiem albo takie podobne) na pierwsze 3 miesiace? Bo ja narazie mam jedne spodenki ogrodniczki z bluzeczka, jeden dresik i sweterek + spodenki, nie wiem czy wiecej kupowac, bo takie ladne zestawy to sie raczej dostaje w prezencie od gosci.. w domu najwygodniej pewnie w pajacykach, a chyba duzo nie bedziemy wychodzic w gosci (tylko spacerki), za to mysle o jakims eleganckim ubranku na pierwsze swieta :) moze koszula ze spodenkami? :) A na pozostale dni swiat jakies swiateczne pajacyki z reniferami albo cos (ale jeszcze oczywiscie takich nie ma w sklepach). Czasami jak widze jakies fajne zestawy, to sie zastanawiam czy nie kupic juz wiekszego rozmiaru..

A co do bielizny, to mam kilka koszulek + spioszki + kaftanik, bo dostalam od siostry i dwa tez sama kupilam ale pozniej przemyslalam (i doczytalam), ze wygodniejsze body i juz wiecej nie kupowalam, a dokupilam wlasnie body i pajacyki.

Elzu bede ubierać nieuciskowe rajstopki :D

Zamówiłam takie fajne:

big_29.jpgbig_21.jpg

:) Bo te rampersiki to tak na 2-3 miesiące więc będzie już grudzień/styczeń i nie zaszkodzi podwójna warstwa :)

Elzu takich "wyjściowych kompletów to nie będziemy potrzebowały za wiele w rozmiarze 0-3 bo na to i tak trzeba będzie ubierać kombinezon.Myślę że dopiero na wiosnę będą potrzebne ale to już raczej 3-6 m-cy czyli 68/74cm.
Ze świątecznych to mam już bodziaka z napisem "My first Christamas" ale planuje kupić coś w stylu koszuli +eleganckich spodni:

P6110211.jpg

Ixidixi rajstopki sliczne ,też mam ze 3 pary tylko nie wiem czy wygodnie będzie je zakładać u takiego maluszka?

Egrunia też się zastanawiałam, czy nie będą Małego uciskać.. ale one mają dosyć szeroką gumkę.. i to taką dosyć słabą.. No i jeszcze dochodzi gruby pampers..
Więc myśle, że nie powinny być dla Niego niewygodne :)

Elzu takich wyjsciowych komplecikow w rozmiarze 62 to ja mam 3 x typu spodnie z bluzeczka, 1 x ogrodniczki z bluzeczka, 1 x sukieneczka. I juz raczej nie bede wiecej kupowala, bo jak mowisz pewnie cos wpadnie od gosci. Teraz tylko poluje na 2 sukieneczki co by w siweta zalozyc. Rajstopki to tez mam, narazie 2 pary.

Egrunia sliczne ubranka :)

Kochane wszystkie te małe ciuszki takie ładne i słodkie. Ja też mam pełne szafki ubranek na 56 i 62 mniej na 68. Mam co prawda większość używanych po moich bratanicach ale są śliczne jak nowe. Są wyprane i wyprasowane. Ja kupiłam z 5 komplecików nowych, pieluchy tetrowe i flanelowe i kocyk.Jak patrzę na kombinezonik różowy jesienny i czapeczkę to normalnie łezki się kręcą w oku jak sobie wyobrażam w tym małą kruszynkę.Poprostu słodkie są małe skarby. A powiem wam, że ciężko i długo zastanawialiśmy się nad drugim dzieckiem jakos nie byłam gotowa wracać do pieluch a teraz normalnie strasznie się cieszę, że znów będzie mała istotka a mój Kamilek jak sie przy tym cieszy to normalnie sama radość, że mam takiego czułego kochanego synka, który czeka na siostrzyczkę :) Już zrobiłam sobie listę co potrzebuję do szpitala i we wrześniu kupię resztę bo w październiku już pewnie nie będę miała siły biegać po sklepach.

reklama
Elzu takich "wyjściowych kompletów to nie będziemy potrzebowały za wiele w rozmiarze 0-3 bo na to i tak trzeba będzie ubierać kombinezon.Myślę że dopiero na wiosnę będą potrzebne ale to już raczej 3-6 m-cy czyli 68/74cm.
Ze świątecznych to mam już bodziaka z napisem "My first Christamas" ale planuje kupić coś w stylu koszuli +eleganckich spodni:

Zobacz załącznik 277092

Ixidixi rajstopki sliczne ,też mam ze 3 pary tylko nie wiem czy wygodnie będzie je zakładać u takiego maluszka?

rzeczywiście :) kurde zapomniała, że to święta będą i jakoś elegancko trzeba będzie synka wystroić :)
Choć My to planujemy chrzciny właśnie w święta więc raczej jakiś becik czy coś takiego :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry