reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Dziewczyny, fajnie że już tyle rzeczy macie. My to jeszcze w proszku ;-). Mamy tylko wanienkę, chusteczki nawilżane, proszek do prania, sporo ubranek i jedną koszulę dla mnie, także widzicie niewiele :baffled:. Resztę może się uda kupić w październiku i na początku listopada (oprócz wózka, który kupimy po urodzeniu się maluszka). Mieliśmy ostatnio trochę innych wydatków :baffled:.

Większość rzeczy kupimy pewnie na allegro i w związku z tym mam pytanie. Czy któraś z Was może polecić jakiegoś sprzedawcę. Chodzi mi o to, żeby kupić jak najwięcej u jednego i zaoszczędzić na kosztach wysyłki. Ja też oczywiście szukam, ale będę wdzięczna za jakieś namiary :happy:.

reklama
A ja mam do kupienia jeszcze tylko kosmetyki dla maluszka, ale nie bedzie ich duzo bo uwazam ze dla tak malego dziecka to totalne minimum potrzebne i dla siebie rzeczy do szpitala. I tyle :)

anaya ja moge polecić :)
Myszka-Sklep mój faworyt:. Prawie wszystko tutaj zamawiam, ceny też przystępne :)

Informacje o Użytkowniku Myszka-Sklep - Aukcje internetowe Allegro

i rodzyneczki

Informacje o Użytkowniku rodzyneczki - Aukcje internetowe Allegro

Ja muszę jeszcze kupić kosmetyki, pampersy, chusteczki, butelki, wkładki laktacyjne.
Nożyczki do pazurków, szczotka do włosów, termometr, smoczek, laktator, spirytusik do pępuszka, gaziki, sól fizjologiczną, aspirator do noska ten na dmuchanie (mama ma, jest świetny), pieluszki tetrowe, patyczki do uszka...

Ogólnie tego typu rzeczy :D

Ostatnia edycja:
ja też polecam rodzyneczki, większość zakupów u nich zrobiłam.

Co do zakupów to mi też zostały do zakupienia kosmetyki dla maluszka, pampersy i wkładki laktacyjne + bisutonosz do karmienia..także nie wiele zostało:)

Mnie dziś przyszła paczka:
-gruby kocyk
-pieluszki tetrowe(10 szt białych,10 szt we wzorki,5 flanelowych)
-pampersy New Born Happy
-zestaw butelek (2 szt 150 ml,2 szt 250ml,smoczek uspokajający)
-szczotka do butelek
-sudocrem
-biustonosz do karmienia
-podkłady higieniczne do przewijania 10szt
-wkładki laktacyjne
-myjka kąpielowa
-majtki siateczkowe
-majtki jednorazowe
-podkłady ginekologiczne
-2 koszule do szpitala
Zostało mi jeszcze troszkę do kupienia; wanienka,termometr,pogrzewacz do butelek,kosmetyki,chusteczki nawilżane,parę ciuszków(pajacyki cieplejsze,czapka ciepła i rękawiczki)...no i oczywiście wózek,ale to dziadek kupuje i ciągle czekamy ;)
A większe zakupy(oprócz koszul) robiłam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/show_user.php?uid=5778854 ,którego mogę spokojnie polecić :)

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj kupiłam sobie tantum rosa, podkłady poporodowe i majtki siateczkowe. Już się bałam, że tych majtek nie znajdę, w żadnej aptece nie było ale jednak udało się :-D Dla siebie do szpitala mam już wszystko. Zostały kosmetyki dla maluszka, które planuje kupić dopiero w październiku :-)

Moj laktator TT byl w pudelku ktore sluzy tez jako sterylizator - do mikrofalowki, mieszcza sie w nim spokojnie butelki wiec nie kupuje dodatkowo.

Ja zamowilam wiaderko do kapania (ma dzis przyjsc), termometr 4 w 1 i kolko do plywania (a raczej do siedzenia na nim w pologu).

Ciagle sie zastanawiam nad podgrzewaczem czy w ogole kupowac.

Apteczne zakupy miala mi kolezanka w PL zrobic i w tym tyg bede wiedziala co dla mnie ma, a co musze sobie dokupic. Kosmetykow dla dzidzi nie trzeba u mnie (tylko pieluszki) ale tych do domku tez jeszcze nie mam.

no.. wlasnie zamowilam oilatum :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry