reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Ja właśnie wrzuciłam do pralki komplet ubranek 68, czyli 3-6 miesięcy. 3 miesiące to raczej nie będzie tego nosił, ale jest szansa, ze gdzies do końca stycznia, bo pewnie te 68 będą teraz troszkę za duże. Zobaczymy...

reklama
czesc wam dziewczyny jestem mamusia z marca 2011 wiec jeszcze mam troszke czasu ale tak sie do was wbilam na chwilke aby zapytac jakiego rozmiaru ciuszki kupowalyscie na maluszka bo ja mysle zeby od razu wszystko na 62 kupowac?? po prostu chcialam zapytac co u was sie sprawdzilo i czy moj pomysl wypali?pozdrawiam wszystkie rozpakowane mamusie sliczne macie kruczynki i ja juz sie nie moge doczekac na naszego szymonka:)

czesc wam dziewczyny jestem mamusia z marca 2011 wiec jeszcze mam troszke czasu ale tak sie do was wbilam na chwilke aby zapytac jakiego rozmiaru ciuszki kupowalyscie na maluszka bo ja mysle zeby od razu wszystko na 62 kupowac??

Wiesz to zależy od tego jak dużego dziecka się spodziewasz. Czy Ty i ojciec dziecka jesteście wysocy? Czy w badaniach USG wymiary dziecka wychodzą zgodne z wiekiem ciąży czy wyprzedzają jakoś znacząco?
Ja kupowałam od razu 62 i jeśli czytałas moje posty wyżej, mój synek już z większości "wyrósł". Są albo zbyt obcisłe w brzuszku albo za krótkie. Ale mój synek się urodził 60 cm, ja i jego tata jestesmy wysocy, a w badaniach USG od samego początku wymiary wyprzedzały wiek ciąży o dwa tygodnie. Dodatkowo ciążę donosiłam aż do 41 tygodnia. Może się zdarzyć, ze urodzisz w 37-39 tygodniu i wtedy dziecko, pomimo iż mogłoby być większe w 40-41 tc urodzi się np. 55 cm. To trudno powiedzieć. Sama musisz ocenić czy chcesz ryzykować i kupować od razu 62 (i posłac szybko kogoś po mniejsze ubranka), czy lepiej niech dziecko "pływa" w trochę za dużych ciuszkach.

nio wlasnie czytaalam wasze doswiadczenia i powiem ze np ja to jestem mala 164 ale moj malz ma 189 i cale nasze rodziny to przeciwienstwa jego sa duzi moi mali wiec ciezko trafic ale chiba najlepiej bedzie jak wlasnie na 62 kupie dzidzius i tak szybko do tego dorosnie ...albo i wyrosnie

buziaczek1, nasz Julek 56 ponosil poltora tygodnia pajacyki i teraz juz nosi 62, a body ciagle mniejsze. Moze kup kilka mniejszych bieliznianych na wszelki wypadek, a ubranka wyjsciowe od razu wieksze.

ja nie kupowalam 56 i maly nosi 62, jak sa za duze to nakladam mu dodatkowo skarpetki na nozki i juz nie sa za duze :), maly jak sie urodzil to mial 56 cm

Mój dalej nie nosi 62 bo są za duże i jak macha nóżkami to mu się śpioszki na stopach nie trzymają. Ale ja dużo małych rzeczy dostałam bo tak to nie wiem czy bym kupiła...

My tez narazie nosimy ubranka na 56 i teraz sa dobre. Myśle ze za dwa tygodnie juz będzie nosiła na 62. Też dostałam dużo ubranek właściwie wiekszość a jak miałabym kupować to niewiem czy kupiłabym tyle na 56 rozm.

reklama
Nasza nosi body i pajacyki na 0-3 (62?), a wczoraj zalozylam jej body z dlugim rekawem na 3-6 miesiescy.. i byly dobre :))

Do góry