reklama
buziaczek1
Fanka BB :)
czesc wam dziewczyny jestem mamusia z marca 2011 wiec jeszcze mam troszke czasu ale tak sie do was wbilam na chwilke aby zapytac jakiego rozmiaru ciuszki kupowalyscie na maluszka bo ja mysle zeby od razu wszystko na 62 kupowac?? po prostu chcialam zapytac co u was sie sprawdzilo i czy moj pomysl wypali?pozdrawiam wszystkie rozpakowane mamusie sliczne macie kruczynki i ja juz sie nie moge doczekac na naszego szymonka
czesc wam dziewczyny jestem mamusia z marca 2011 wiec jeszcze mam troszke czasu ale tak sie do was wbilam na chwilke aby zapytac jakiego rozmiaru ciuszki kupowalyscie na maluszka bo ja mysle zeby od razu wszystko na 62 kupowac??
Wiesz to zależy od tego jak dużego dziecka się spodziewasz. Czy Ty i ojciec dziecka jesteście wysocy? Czy w badaniach USG wymiary dziecka wychodzą zgodne z wiekiem ciąży czy wyprzedzają jakoś znacząco?
Ja kupowałam od razu 62 i jeśli czytałas moje posty wyżej, mój synek już z większości "wyrósł". Są albo zbyt obcisłe w brzuszku albo za krótkie. Ale mój synek się urodził 60 cm, ja i jego tata jestesmy wysocy, a w badaniach USG od samego początku wymiary wyprzedzały wiek ciąży o dwa tygodnie. Dodatkowo ciążę donosiłam aż do 41 tygodnia. Może się zdarzyć, ze urodzisz w 37-39 tygodniu i wtedy dziecko, pomimo iż mogłoby być większe w 40-41 tc urodzi się np. 55 cm. To trudno powiedzieć. Sama musisz ocenić czy chcesz ryzykować i kupować od razu 62 (i posłac szybko kogoś po mniejsze ubranka), czy lepiej niech dziecko "pływa" w trochę za dużych ciuszkach.
buziaczek1
nio wlasnie czytaalam wasze doswiadczenia i powiem ze np ja to jestem mala 164 ale moj malz ma 189 i cale nasze rodziny to przeciwienstwa jego sa duzi moi mali wiec ciezko trafic ale chiba najlepiej bedzie jak wlasnie na 62 kupie dzidzius i tak szybko do tego dorosnie ...albo i wyrosnie
buziaczek1
tak tez chiba zrobiem kupiem pare mniejszych tak w razie w powodzonka z maluszkami dziewczyny papa
reklama