reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

rtyska- w takim razie spróbuję te z rossmana, ja narazie używała tylko pampers i bella. Kilka razy mi się zdarzyło przy pamersach że kupa była wszędzie tylko nie w pieluszce, tzn na plecach nogach... bella jak dla mnie były też ok.

reklama
My uzywamy pamperki i nigdy kupa nie wyszla mimo, ze sa bardzo wodniste, za to osikane plecy czesto sie zdarzaja.. :/

No to ja myślałam że to osikiwanie to tylko u nas. Ciągle muszę go przebierać. Kupa ładnie się zbiera w Pampersach. Póki o uzywaliśmy Premium Care - super sa, mięciutkie, a teraz normalne pampersy. I cały czas 1. I tak wydają mi się za duże ;)

Jak kupa się wylewa to znaczy że pielucha za mała :)

Ja też słyszałam że dada są niezłe

Ja używam pampersów premium i jestem mega zadowolona. Jak ktoś przychodzi do nas z prezentem to życzymy sobie pieluchy dzięki temu mamy spory zapas.

Ja już przeszłam na pampers 2 a jak czasem mały walnie kupala to pielucha tego nie ogarnia, ja nie wiem gdzie on to mieści w tym malutkim brzuszku. Tym bardziej że robi ok. 6 kup dziennie, dodatkowo ładnie przybiera na wadze więc ja już nic nie rozumiem:)

Ja zakupiłam przed porodem bella happy-ale zbytnio mi nie pasowały-strasznie sztywne były-na szczęście już się skończyły :D
Używamy teraz Pampres premium care i jestem zadowolona-narazie jeszcze 1 ,ale 2 też już mam,więc sprawdzę czy nie będą już na małego dobre :)

My cały czas na 1 lecimy - raz pampers premium care, raz huggies newborn, kupiliśmy też raz pampersy w zielonym opakowaniu i huggiesy z kubusiem puchatkiem ale to porażka była... Jednak ta powłoka plaster miodu w pampersach jest najlepsza...

Dziś zamawiam matę edukacyjną (teściowie chcą Leosiowi sprezentować i wywalczyłam sobie, że ja wybiorę :-) ) i ta mi się najbardziej spodobała pod względem funkcji. Co Wy na to?
Mata edukacyjna Plac Zabaw Tiny Love 0 m+ GRATISY (1333431971) - Aukcje internetowe Allegro.

W sumie całkiem fajna Holly :)
My matę dostaliśmy w prezencie, tak samo jak bujaczek fisher price, huśtawkę fisher price, nianię elektroniczną też fisher price, no i oczywiście karuzele też z tej firmy.....więc pokój Leonarda jest tak zagracony że szok, a dodam że on w leżaczkach i huśtawkach bardzo nie lubi siedzieć, więc stoją prezenty i czekają.
W sumie najbardziej trafiony okazał się kosz na pampki, z tymi workami. Nic nie czuć i fajnie bo nie walają się wszędzie te pampersy.

reklama
co do pieluch to my zakladamy dwojki a nawet juz trojki czekaja, jedynki to juz dawno za male :)
kosz na pieluchy super sprawa, bez niego w calej sypialni by pieluchy bylo czuc.
mate my mamy taka: Fairy Playmat : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop dostalam ja od kolezanki.
holly mata fajna, ma sporor funkcji :)
teraz na swieta pod choinke Amanda dostanie taka mate kolo do siedzenia ale to juz dla starszych dzieci, mozna ja tam wsadzic a ona po bokach jest bezpieczna.

Do góry