reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Tak w temacie zakupów, powiedzcie mi, czy jestem tutaj jedyną, która jeszcze nic nie kupiła dla swojego dziecka? Nie wiem, wydaje mi się, że to dużo za wcześnie, chociaż oczywiście za każdym razem chętnie zaglądamy do dziecięcych sklepów, zdecydowaliśmy się już na wózek, wymyśliliśmy wstępną reogranizację mieszkania, ale poza odkładaniem kasy na wielkie zakupy, nic nie robimy.
A wy kupujecie, bo nie możecie już wytrzymać, czy tak jest praktyczniej i potem, w 7-9 miesiącu, nie ma ani siły ani chęci na takie zakupy...?

Nie jesteś :-)
Ja też jeszcze nic nie mam, owszem oglądam łóżeczka, kołderki, butelki, wózki. Jak jestem na zakupach to wchodze do sklepów dla dzieci ale nic jeszcze nie kupiłam. U mnie to wynika z tego, że boje sie zapeszyć, wiem, że to głupie bo i tak co ma być to będzie ale po tych wszystkich skurczach, podejrzeniach wad pępowiny poczekam do najbliższego USG za 2 tygodnie. No chyba, że uda mi sie usłyszec serduszko jak mi przyjdzie detektor :-)

reklama
anbar ja kupuję już od 2 miesiące... Ostatnio własnie stwierdziłam że teraz mam na to czas i jest też grosz... a później może nie być czasu ani grosza... a poza tym to takie przyjemne :-)
Najlepszy i tak jest mój W. bo on chciał w niedzilę kupić łóżeczko i wózek.

Mój Szymon ma już chyba więcej ubrań niż ja :-) w przed chwilą zamówiłam mu jeszcze takie bodziaki 3PAK BABALUNO pajacyków na 0-3 mca wyprawka 56/62 (1050730405) - Aukcje internetowe Allegro

Anbar, Inez ja tez jeszcze nic nie mam dla swojej dzidzi.Tez na razie dopiero ogladam i zawsze zachacze o jakis sklep dzieciecy ale poki sie powstrzymuję.

Mysza za to idzie całą para!!!!!!

Hmm ja chyba też należę do tych, które za dużo jeszcze nie kupiły :-( ale póki co z ubrankami się wstrzymujemy hmmm sama nie wiem dlaczego:/ wiem, że dużo dostanę od szwagierki i może dlatego. Chociaż na pewno jakieś nowiutkie też kupimy boo to właśnie ogromna przyjemność kupowania :-) Na większość rzeczy już się zdecydowalśmy, mamy wybrane tylko czekamy na wyremontowanie pokoju dla Olusia, wstawienie mebelków no i wtedy bum zakupowy bo będę musiała gdzieś to chować wszystko:) a póki co miejsca brak:-(

Ale mogę Wam już pokazać jakie mebelki wybraliśmy ojj ciężki wybór był ale póki co te pozostaną, mam nadzieje :cool2:
Kupimy szafę, komodę + przewijak, łóżeczko:-)

MUZPONY - meble dla dzieci, mebelki dla niemowląt, zabawki i akcesoria dziecięce * Meble * Zestawy Mebli * Puffy * meble dla dzieci, meble dla niemowląt, przewijak, łóżeczko, komoda, szafa

oj jakbym tylko mogła połazić po sklepach...to też bym kupowała....
a tak w necie...jak widzę jakąś okazję...to kupuję....np butelki aventu...taki zestaw startowy w sklepie...kosztuje ponad 100 zł, jakieś duperszmity..tak samo....nie wspomnę o pościeli....bo na allegro jest najtaniej......

łóżeczko też będe musiała niedługo zawieść do stolarza, bo wypadałoby,żeby przez lato trochę się wywietrzyło z farb i wosków

jakbym trafiła na fajną okazję wózkową...nawet bym się nie zastanawiała

gosiek...piękne:)))))),

a jakie akcesoria i pościele mają śliczne....oj muszę tam poszperać...może coś kupię:))))))))

Ostatnia edycja:
Goosiek cudne mebelki... :-)

Ja wczoraj wypatrzyłam piękną tapetę...ale jeszcze nie podjęłam decyzji czy zrobimy Szymonowi od razu osobny pokoik.
Bo tak jakoś chyba chciałabym żeby był z mamunią cały czas :-D
Wkleję Wam później fotkę bo jest w telefonie W.

Gosieek Mebelki super!
Ja jak będę miala dziewczynkę kupię zestaw w ikei...Szafa, komoda, półki i regał na zabawki wyniesie mnie chyba 1200zł. Zestaw bajeczny, wstawię pozniej fotę.
Jak będzie chłopiec to szykuje nam sie reorganizacja pokoi, bo tak sie zastanawiamy czy wtedy nie zrobić chłopcom wspolnej sypilani i oddzielnego pokoju do zabaw...:)

Anbar ja kupiłam w smyku malenstwu 2 kaftaniki i to jest wszystko co na razie mam, poza tym idąc na zakupy dla dzidzi kupuje na razie więcej Mikusiowi bo to on w sumie potrzebuje bardziej niż dzidzia ;)...Czekam aż potwierdzi sie płeć, wtedy moje zakupy będą bardziej ukierunkowane. Poza tym miałam ostatnio mnóstwo wydatków, w czwartek jedziemy na 4 dni na mazury i to tez pochłoonie trochę funduszy, no i ciągły remont domu , który jest skarbonką bez dna...Myslę ze od połowy czerwca zacznę sobie powoli kupowac wyprawkę dla malenstwa. Na pewno na poczatku wrzesnia kupujemy fotelik maxi cosi aaa na poczatku pazdziernika wózek...Mysle ze do tego czasu będę miała juz trochę ciuszków i innych wyprawkowych rzeczy zakupionych.:-)

a wiesz...Modlisiu...,że ja właśnie się nad ta wspólna bawialnią i sypialnią zastanawiałam........
będę miała dwóch synków...a Miki już mi zapowiedział,że chce piętrowe łóżko i chce spać z Maksiem w jednym pokoju:))))))))

Ja dla swojej dzidzi zakupiłam tylko jedną parę skarpeteczek w Paryżu w Święta Wielkanocne i póki co też skupiam się na wybieraniu,oglądaniu i planowaniu wyprawki.

reklama
Modlisia ja bardzo poproszę o fotkę mebelków Ikea:) Bo tak jak pisałam te Muzpony to póki co na I miejscu są ale jutro jadę do Ikei pooglądać mebelki i zobaczymy czy czasami nic mi się tam nie spodoba:D

My postanowiliśmy urządzić osobny pokoik dla Olusia ale prawdopodobnie na początek i tak wstawimy kołyskę do nas do sypialni :D a nie mogłam sobie odebrać przyjemności urządzania takiego malutkiego pokoiku :-)

Do góry