reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

My pokoj dla Mikusia zrobilismy jak mały miał 8 miesięcy...:) Teraz będziemy mu wymieniać łóżko na doroślejsze ;) oraz położymy wykładzinę na podłogę :) i będzie cudnie :)
A mebelki zaraz wkleję ;)zrobiłam ostatnio w ikei zdjęcia :), tylko muszę zrzucić z tel

reklama
Mamuśki w taką pogodę jak mamy za oknami to zapraszam na stronę KACIKSWIATA . pl - może wam się humor poprawi - naprawdę warto - ubranka USA Czechy oraz inne propozycje dla dziecka.

U nas trzeba tylko przeorganizować sypialnię, bo na razie mamy tam fotel i ogromny materac, a chcemy wstawić jeszcze łóżeczko. Trochę nie mamy wyboru, bo mamy tylko pokój dzienny z kuchnią i tę sypialnię, zresztą uważamy, że dopóki dziecko nie pójdzie do szkoły, oddzielny pokój mu w ogóle nie jest potrzebny. Mnie jest najbardziej żal tego fotela z sypialni, bo chyba się już nam nie zmieści z łóżeczkiem i materacem, a jest super wygodny i byłby idealny do nocnego karmienia.

A swoją drogą, myślicie, że kolor ścian "śliwka węgierka" będzie dobry dla dziecka? Wybitnie nie mam ochoty przemalowywać teraz ścian na coś żółtawo-niebieskiego, a podobno dziecko musi mieć spokojne kolory wokół siebie...
I czy np. dziecko musi spać w swoim łóżeczku, czy można je położyć na rozłożonej szeroko wersalce?

Anbar...Sypialnia, w której z nami spał Miki była koloru bordowego, więc śliwka będzie duper :)

11ka3cl.jpg

Meble z ikea Hensvik, jeszcze brakuje komody...Strzałkami pozaznaczałam meble które zakupimy ( w przypadku dziewczynki) ...Łozeczko białe już mamy -tzn przemalujemy łozeczko Mikusia :)

Ostatnia edycja:
nie wiem...nie miałam przy Miku....ale zawsze będzie można coś tam drobnego schować...smoczek...gryzaczek...pieluszkę, pampersa,żeby był pod ręką i inne duperszmitki....
poza tym....pełni funkcję ozdobną....a ten jest piękny...

Ostatnia edycja:
Przybornik całkiem niezle się sprawuje i wygląda ładnie. Jest przydatny zwłaszcza w sypialni rodziców, bo nie kazdy ma dodatkową komode na rzeczy maluszka, w tym pampersy, chusteczki, kremy:)

No właśnie bo się tak zastanawiałam czy to przydatne jest czy tylko będzie pełniło funkcję ozdobną przy łóźeczku.
Ale ja chyba nie kupuje na razie, bo zobaczę jeszcze co z meblami wymyslimy.

reklama
anbar ja kupuję już od 2 miesiące... Ostatnio własnie stwierdziłam że teraz mam na to czas i jest też grosz... a później może nie być czasu ani grosza... a poza tym to takie przyjemne
ja kupuję po jednej, dwoch rzeczy i to wlasnie ze wzgeldu na to, ze wyobrazam sobie ze pozniej przyjda prawdziwe wydatki... i naraz tego wszystkiego nie zdolamy ogranać:-) ale pewnie jak bym mogla sobie pozwolic na wiecej to i bym więcej kupowała...
no i sama przyjemność zakupów hihi;-)

Do góry