reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Ja tez bede kupywala poki co w rozmiarach 62 i wieksze. Uwazam ze warto teraz zaczac, a zwlaszcza ze mozna natrafic na jakies poromocje. Potem takie zakupy na raz moga okazac sie meczace i trzeba bedzie kupic co bedzie dostepne, a teraz mozna wybierac. Ale to juz zalezy od uznania.
Rowniez zamierzams ie zaopatrzyc w kosmetyki, pieluszki itp zeby w pierwszym tygodniu nie latac po sklepach.

reklama
Myszka, moj Miki nie spał w czapeczce, nawet o tym nie myślałam aby mu zakładać ;)

A co do rozm. moj mały mial 55 cm i wierzcie mi w 62 to pływał więc ciuszki o rozm. 56 sa potrzebne...Oczywiście jeśli rodzice są wysocy to dzidzia tez moze byc wieksza ale warto i tak sie zaopatrzyc w mniejszy rozm.

A to ja myślałam że tak trzeba...też mi się wydaje że to pomysł bez sensu.
A przez dzień w domu jak leżał miał zakładaną ?
Nasze Skarby urodzą się późną jesienią, a Miki urodził się na wiosnę więc może takie czapeczki mimo wszystko się przydadzą...choć nie wiem czy to ma jakieś znaczenie kiedy się dziecko urodzi. ;-)

Myszka, Miki urodził sie w marcu ale padał wtedy śnieg ;)...Nie zakładałam mu czapeczki w domu :) Naprawdę to nie jest koniecznee , no chyba , że na chwilkę po kąpieli jak pisze Meryan :)

Meryan jejku jaki on śliczny :-) przepięknego masz synka :-) strasznie podobają mi się malutkie dzieciaki z włoskami :-) a jeszcze z takimi czarnymi...mmmm...cudo!

No własnie też myślałam o rożku ale nie wiem czy w praktyce jest potrzebny...przecież po domu się chyba dziecka w różku nie nosi.

Anbar- a Ty miałs wczoraj wizyte ? Przeoczyłam Twoj wpis czy co ? A Powiedz mi ile dzidzius ma cm ?

Kasia nic mi nie mów :-( Miałam wczoraj nadplanową wizytę, bo dostałam kolejnego plamienia, więc się nie wpisywałam do wątku o wizytach. Normalnie powinnam mieć USG dopiero za ok. 3 tygodnie. Ale jak już wczoraj byłam, to się pani doktor przyłożyła i obejrzała wszystko dokładnie z każdej strony i jeszcze wymierzyła dziecko.
CRL się już nie mierzy przy naszych tygodniach, bo dziecko jest za duże, zwinięte w kłębek i nie dość, że się nie mieści na raz na ekranie monitora, to jeszcze wynik byłby przekłamany przez to, że plecki są zaokrąglone. Ale za to mam wymierzone:
BPD: 44 mm, HC: 164 mm, AC: 141 mm i FL 31,4 mm. Masa szacunkowa: 328 g.

reklama
Do góry