reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

anbar to spora ta Twoja dzidzia,

No jest spory, dlatego nie wierzę, że się zmieści w ubranka 56. Pomiary trochę się różniły od siebie w dniach, jedne wskazywały na 19t1d, inne na 19t5d, ale średnio wyszło 19t4d, czyli tak naprawdę półtora tygodnia więcej w stosunku do wieku z OM. Natomiast waga mieści się w normach na 21 tydzień.

reklama
Anbar to odpusc sobie kupowanie rozmiaru 56, bo rzeczywiscie moga sie w twoim przypadku nie przydac. Jak kiedys pisalas oboje jestescie wysocy wiec maluch tez pewnie bedzie dluzszy.

Anbar to ja bym nawet zaczęła od 68 i kilka z 62.

No właśnie widziałam też że ta fasolka później dzidzi może służyć.

Czy myślicie że kocyk o rozmiarze 75x100 jest ok ? Czy lepszy większy ?
Macie jakies sprawdzone kocyki ?

No świetny...ja tam włąśnie ręczniczki wynalzałam. Zaraz zobaczę jakie są warunki zamówienia i zamówię.

Dlatego na razie nic nie kupuję, czekam na rozwój sytuacji... tzn. dziecka ;-) Niedługo połówkowe USG, jeśli i wtedy młody wyjdzie większy (a pewnie tak, bo od samego początku ciąży USG pokazuje, że jest większy), to zaczniemy zakupy od 62. Jeszcze tylko trzeba będzie poinformować rodzinę, żeby się nie wyrywali z zakupami...

A skoro mowa o poduszkach, ja się raczej skłaniam ku takiej:
Kojec - rewolucyjna poduszka już na polskim rynku | Produkty dla mam | CIĄŻA
Przyda się nie tylko mamie, ale potem można ją wykorzystać przy karmieniu.

anbar...ja właśnie bardziej ku niej się skłaniam...bo juz mi źle spać i podkładam po brzuch poduszkę i między nogi

a potem można się fajnie obwinąć i będzie do karmienia i pod plecy:)

Witam :-) podzielam wasze zdanie co do kupowania ubranek w rozmiarze 56. Ja już trochę ubranek w tym rozmiarze mam bo nie jesteśmy super wysocy i myślę, że dziecko nie będzie gigantem ale nie ma co przesadzać bo dzidziuś szybko rośnie i ani się obejrzymy a rozmiar 56 będzie za mały. Jeszcze się pochwalę co moje maleństwo dostało wczoraj na dzień dziecka taki oto wielofunkcyjny kocyk 0312 Okrycie wielofunkcyjne 3w1 rożek becik kocyk (1059639191) - Aukcje internetowe Allegro

anbar dla swietego spokoju nie kupuj ubranek w rozmierze 56. Jesli dzidzius jednak nie urodzi sie duzy to najwyzej dokupicie pozniej, szkoda zeby sie marnowaly. Chcialam Ci jednak zasugerowac, ze pomiary wg usg nie sa zawsze wiarygodne. Moj Filip wg usg byl zawsze wiekszy o 1-1,5 tyg, jedynie na pierwszym usg w 11tc termin wychodzil mi o dzien pozniej niz wg om. W moim przypadku bylo malo prawdopodobne, zebym urodzila giganta, bo ja niewielka i szczupla, maz normalnego wzrostu mezczyzna ponad 180cm i tez szczuply no i moj mikroskopijny brzuch tez raczej nie swiadczyl o tym, ze urodze sporego klocuszka;-) No i Filip urodzil sie z waga 3100g i 53cm, chociaz troszke mu sie na swiat spieszylo, bo urodzil sie 3tyg przed terminem, wiec w sumie nie wiem jaki by byl gdyby pomieszkal w bruszku troszke dluzej:tak:

reklama
No w sumie masz rację, asiulkaa. Chociaż nie biorę pod uwagę, że się dziecię na świat pospieszy. To w ramach "positive thinking" ;-).
Ale i tak planujemy zakupy dopiero pod koniec ciąży, gdzieś wrzesień-październik. Na razie wydaję na siebie, żeby wyglądać super i seksi. Wyjątkowo korzystam z faktu, że nareszcie mogę przestać się zamartwiać, że tu czy tam wychodzi nieco więcej ciała :-D

Do góry