reklama
Elzu
Fanka BB :)
Ja tez nie kupuje, mieszkamy na jednym poziomie i maluch bedzie spal w naszej sypialni. Za to jak wrocimy do PL to zamierzamy kupic nianke z kamerka (niekoniecznie z monitorem oddechu), zeby miec oko na malego jak zejde do mamy na parter, a on bedzie spal na gorze.
podgrzybek
Mama Bartocha
A my się zastanawiamy nad monitorem, tylko drogie to jest
No i mąż się martwi że dzieciątko leżąc cały czas na tym jest narażone na promieniowanie. Bo ta mata daje sygnał do urządzenia, a to jest coś jak bluetooth. Dla dorosłych w większych dawkach nie za zdrowe, a co dopiero dla takiego maleństwa któremu się wszytko rozwija..
sa chyba 2 rodzaje tych monitorów,jedne to maty o których piszesz,a drugi to rodzaj bezprzewodowego klipsa wpinanego na pieluszke.A my się zastanawiamy nad monitorem, tylko drogie to jestNo i mąż się martwi że dzieciątko leżąc cały czas na tym jest narażone na promieniowanie. Bo ta mata daje sygnał do urządzenia, a to jest coś jak bluetooth. Dla dorosłych w większych dawkach nie za zdrowe, a co dopiero dla takiego maleństwa któremu się wszytko rozwija..
podobno bardzo sie to sprawdza przy wcześniakach które często mają bezdechy w trakcie snu.ja juz sama nie wiem,bo ja potrzebowałabym dwóch...
mąż mówi że po co kupowac,po co wywoływac wilka z lasu,no ale ja jego nie słucham no bo co to za logika z epoki kamienia łupanego?tzn.co?po fakcie sie chce zaopatrzyc?wiec juz nie pytam go o zdanie,ale wiaze sie to z tym ze musze sama podjac decyzje...
baska
<mamusia Kamilka i Julci>
Ja monitoru oddechu przy pierwszym dziecku nie miałam. Nie kupiłam dlatego, ze maż był przeciwny ale i tak duzo się nsałuchałam na ten temat i naczytałam troszke byłam niespokojna. Teraz natomiast mam bo moja koleżanka miała to i chciałam odkupic ale zaproponowała mi, że mi to pożyczy bo jej może sie jeszcze przyda. Jestem zadowolona że go mam bedę troszkę spokojniejsza.
podgrzybek
Mama Bartocha
ayla1 - wiem że są te z klipsem, ale tu z kolei wydaje mi się że jak dziecko będzie bardziej ruchliwe to się może odczepić, albo go gnieść w brzuszek. Niby na pleckach będę kładła do spania, ale po jakimś czasie pewnie nauczy się przekręcać. No i sama nie wiem..
Mysza84
Fanka BB :)
Ja słyszałam że te na klips do pieluszek to wielkie badziewie. Lubi się odpinać, nie sprawsza się przy większym dziecku...a przecież taki monitor to powienien służyć więcej niż na kilka pierwszych tygodni.
Dlatego jak ja się zdecyduję to na pewno na ten z płytkami.
Dlatego jak ja się zdecyduję to na pewno na ten z płytkami.
Ja też tak uważam, rynek tak nami manipuluje,e kupuje się tysiące rzeczy nie potrzebnie i wydaje się na to kasę, i nie małą. Dochodzi do takiej sytuacji, że trzeba mieć dodatkowy pokój na tzw. pierdółki. Zauważyłam też, że większość rzeczy kupujemy tylko dlatego by nie być gorszym od znajomych np. uznałam że mi nie jest potrzebny przewijak usłyszałam od koleżanki: no jak to chyba jesteś niepoważna
reklama