reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Skodzia, a słyszałaś o Hilding? Mam ich materac zwykły piankowy, grubości ok10cm i jest rewelacyjny. Hanka wciąż na nim śpi i ani trochę się nie odkształcił. Kupiłam w promocji za 140 zł, wtedy kosztował dużo więcej, ale za podobną cenę teraz można mieć coś takiego;
materac Baby Hypoallergic - TANIE MATERACE - www.ackermann.pl
Nie nie, ale dziękuję za link, już wrzuciłam do zakładek, i ten widzę ma 14cm, nawet na duże dziecko będzie okej ? Bo po nas będzie big maluch na bank :-D

reklama
ja gotowałam tylko po zakupie butelki, potem już tylko myłam

co do zakupów ciuszkowych ja zaczynam od 62 bo przy obu synach tak zaczynałam, w mniejsze by się nie zmieścili, jeden miał 61 cm a drugi 59 cm po urodzeniu :) jak dzieciątko będzie mniejsze to dokupimy, a poza tym maluszki tak szybko rosną że moment i w 62 wskoczy ;)

Skodzia - jak najbardziej. Hania ma ponad 3 latka i materac wciąż się spisuje. Dopiero w okolicach marca - kwietnia kupimy młodej nowe, większe łóżeczko, do niego też kupię Hildinga, a maluch przejmie łóżeczko Haniowe. Bo jak pisałam, materac jest wciąż jak nowy :)

Skodzia: ja chyba kupię DANPOL. Widziałam, że ma odpowiednie atesty i jest w miarę tani. Kupuję kokos-pianka-gryka. "W praniu" się okaże czy dokonałam właściwego wyboru ;)

co do ciuszków to ja też kupuję 62 rozmiar, lepiej mieć większe niż mniejsze:) takich maleńkich mam bardzo mało, dostałam :) a co do materacy polecam te z Hildinga, koleżanki tata tam pracuje przy produkcji i wiem, że są bardzo dobrej jakości :)

moja dotychczasowa wyprawka...kropla w morzu potrzeb ale zawsze cos ;-)
ubranka są na rozm 56 (pajace na 62)
Nawet nie mam pewności czy maluch je wykorzysta. Oboje z mężem jestesmy wysocy:dry:
chyba bede kupowała juz tylko na roz 62

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 78
maja waro m kiec kilka mniejszych rzeczy.
Dzieci sie rodza 42-62 cm, ale to 'graniczne cyfry zadko'. Zazwyczaj do 58-59.

Moja miala 63 cm [mniej wiecj bo mogli ja zle zmerzyc i mogla miec 58-60 nigdy dokladnie nie mierza] a miala kikla 56 i w nich chodzila.
Zreszta pamietaj rozmiar rozmiarowi nie rowny

maja ale slicne:) ja nie kupuje nic na 56 mam po corci chyba ,ze cos wpadnie mi w oko. No i do szpitala to wiadomo. Ja poki co kupilam tylko 6 par skarpetek w kauflandzie za 10 zl a i 2 pary pumy bo chcialam a wtedy nie znalalm plci.

reklama
Ania ja nie kupuje ale dlatego ze mam 9 kartonow ciuchow. Wozek juz mam. Jest luty do maja sa 4 miesiace a wydatkow naprawde sporo. Wiec jak nie macie odlozonej kaski to zaczynaj wyprawke:-)

Do góry