reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

reklama
Julianna na stronie Dzielnica Rodzica - dobrze wiedzie w zakladce ciąża i poród - wyprawka :) - tam kilka artykułów:)
kasia ja nie kupuje rozka....- fakt jest to fajne, krepuje dzidzie usztywnia itd ... ale wydaje mi sie, ze najlepiej maluszek bedzie mial jak bedzie bezposrednio wtulony w moje cialo. Jedyne co mam to otulaczek motherhood - jest z cieniutkiej bawelny, wiec nie zagrzeje sie dzidzius, a tez bedzie delikatniej skrepowany niz w rozku :)

Reniuszek wiadomo , że najlepiej u mamy , ale nie da się 24 h na dobę przytulać;-) w rożku ciasno , ciepło i przytulnie, ale to moje własne , prywatne doświadczenia;-)

martolinka dlatego na nieprzytulanie mam ten otulaczek :) plus dla niego ode mnie, ze nie jest taki grubasny, pozweala cialku oddychac , a tez przy tym dobrze opatula szkraba :)
ale to juz wyjdzie w praniu jak Maluszek sie urodzi i "pokaze" co najbardziej lubi :) , kazde dziecie jest w koncu inne :)

ja byłam zadowolona z rożka i jeden wystarczył

śpiworka to jakoś w foteliku sobie nie wyobrażam, bo jak spiąc dziecko pasem jak między nogami jest śpiworek:confused:
myślę że spokojnie kocyk wystarczy a może i nie będzie potrzebny wcale przy końcu kwietnia

z kosemtyków używałam i będę używać:
- do mycia mydło Bobas, teraz dla Igora żel SVR
- do wody w kąpieli wkraplałam oliwkę Hipp albo J&J
- nawilżanie - nie pamiętam :eek: chyba dostałam jakąś maść na wazelinie z witaminą A do nawilżania a potem balsam Exomega (super nawilża i super się wchłania) - dla Igora do dziś używam
- do mycia pupki chusteczki Nivea poza domem, w domu wacik i przegotowana, ciepła woda
- przeciw odparzeniom Sudocream i czasem Bepanthen, częste wietrzenie pupki bez pieluchy

generalnie minimum chemii, środków zapachowych etc. - to wszystko dlatego, że Igor miał alergię na nabiał, przez cały okres karmienia byłam na diecie a jego skóra pod specjalną opieką

rożka nie używałam, bo tak jak Reniuszek, wolałam czuć maluszka w rękach a poza rękami leżał sobie zawinięty w kocyku.
śpiworek miałam - używałam do fotelika (miał otwór na pasy) i na spacery do gondoli, ale to był luty i było zimno.

reniuszek - ja również zamówiłam synkowi ten otulaczek motherhood :tak: Czekam właśnie na przesyłkę. Mam nadzieję, że się sprawdzi.:blink: Ale jeden rożek też mam na wszelki wypadek. W sumie to może on służyć nawet jako kołderka (?) :sorry2:

Widziałam te śpiworki do fotelików w Lidlu, ale myślę, że to zbędna rzecz. Też uważam, że kocyk wystarczy.

Muszę obczaić te kosmetyki z Rossmanna dla dzieci, o których pisała martolinka :tak:

A ja dzisiaj troszkę pochodziłam po sklepach i trafiłam w smyku na fajną przecenę śpiworków do spania bardzo fajne gatunkowo a cena to 35-40 zł więc Korzystna i zastanawiam się nad zakupieniem jeszcze jednego na zmianę, a i kupiłam duże opakowanie sudocremu w superpharmie za 27 zł- 250ml :) otulaczek też już mam paru miesięcy bo akurat trafiłam na promocję:) jestem fanką wszelkich promocji i wyprzedaży

reklama
Do góry