reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

kivinko moja siostra miala wozek (i dalej ma)z nieskretnymi kolami :) mieszkamy na obrzezach malego miasteczka, wiec praktycznie wies. W terenie zabudowanym nie lepiej w chodnikach dziura na dziurze.... A wozek okazal sie koszmarem:/ ja sie doslownie silowalam, zeby ominac nawet glupie kaluze, a co dopiero dziury.... . Teraz krzysta ze spacerowki i jest jeszcze gorzej! Dziecko jest zdecydowanie ciezsze i targanie tego wozka i podnoszenie przy kazdym omijaniu ciezszym jest strasznie meczace :/ Ja jakis czas temu kupilam dla Maksymilianka wozek 3w1 (wczesniejsze zalozenie bylo, ze przejme wozek siostry, ale po za tym, ze ladnie wyglada jest niewygodna landara )ze skretnymi kolkami. Juz testowalam z Mala siostry spacerowke. Mala wazy 13 kg, wozek na dziurach super ( dodam, ze jest trojkolowcem) w glebokim piachu super. Kolka mozna zablokowac, ale ja nie widzialam potrzeby, bo bylo ok :)

reklama
iloonka ja robię bardzo dużo zakupów na allegro tymbardziej, że wiem jak to działa od kuchni, bo prowadzę aż 3 konta firmowe ze sprzedażą na allegro. Ale ciuchy i wszelkiego rodzaju garderobiane sprawy staram się omijać dużym łukiem, bo na zdjęciach towar wygląda jak all inclusive a później przychodzą jakieś szmaty. Co do reszty natomiast nie ma zastrzeżeń.

g_agnes kojec do spania to znaczy poducha taka w listerę C, która u mnie zyskała już imię: teraz śpimy ja z Dzidzią, Marcin i Celina:-):-):-):-)

porannakawa mi się też jakoś podobają wózki z nieskrętnymi kołami i to takimi dużymi, jak kiedyś wózki były dziś szumnie nazywane retro :)

kivinko
a ja znalazłam taki zestaw na allegro 17ele.Łóżeczko Szuflada Materac Posciel Haftowana (1971565890) - Aukcje internetowe Allegro strasznie mi się podoba w kolorze ecru:) A jak zliczyłam wszystko, co jest potrzebne po cenach sklepowych to wychodzi nawet podobna cena, więc zobaczę, może skuszę się na ten zakup.

Moja koleżanka wczoraj przyniosła mi takie śliczniutkie skarpeteczki, które kupiła w Irlandzkim Primarku. Z takimi srebrnymi wzorkami. Słodzizny takie że hej:)

kasiagaw ​przesliczny ten zestaw! Tylko dla mnie cena odpada:( szukam w granicach maks 400 zlotych juz razem z materacem i kompletem poscieli ...

kivinko fajne te łóżeczka, nawet mnie cena pozytywnie zaskoczyła ;-) to drugie ma chyba wyjmowane szczebelki wiec lepsze, ale z tym materacem nie jestem pewna bo takie materace "piankowe" to w skiepie są za 30zł i szkoda by mi było pleców mojego dziecka. Ja co prawda dostane po kims łóżeczko, ale jakby nie to kupiłabym w Ikea za 90zł i tam planuje kupic materacyk - bo na tym podobno najgorzej oszczędzać. Ja pościeli np nie kupuje wcale teraz, wystarczy becik i kocyk. Baldachim wygląda ładnie ale tylko zbiera kurz nad buzią dziecka. Chce przez to powiedzieć, że oferty wydają sie bardzo atrakcyjne, ale może nie wszystko sie przyda i jakby poszukać oddzielnie to wyszło by jeszcze taniej ;-)

Julianna no wlasnie z tym materacykiem nie wiem, bo na innych aukcjach jest tez gryka -kokos, ale gdzies wypowiadal sie pediatra, ze to tak jak my bysmy spali na grochu.... dlatego zaczelam myslec o tej piance, co rozne grubosci, moize jakby taki grubszy?

reklama
2 poziomy wystarczą :tak: a szczebelki nie są wyciągane, no coż coś za coś...
Materace do łóżeczek - IKEA tu sa te materace, ja z kolei wybrałam VYSSA skont, dużo czytałam o materacach i tak jak mówiłam, takie piankowe za 30zł to jest dramat, gryka-kokos są najpopularniejsze i może nie takie złe, ale sie od nich juz teraz odchodzi bo czasem uczulają i mogą pleśnieć po kontakcie z wilgocią. Najlepsze są z pisanki poliuretanowej, tylko wysokiej jakości.

A ochraniacze na łóżeczko nie są potrzebe przez kilka pierwszych miesięcy, wiec z nimi zawsze można zaczekać.

Ja też mam dobre doświadczenia z allegro, własnie sprzedałam tam telefon :-) Ale ubrań bym sie kupic nie odważyła, teraz tylko zakupiłam geterki, ale tylko dlatego że Martolinka potwierdzała że do niej doszły i jest zadowolona.

Do góry