• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
No własnie chyba sie wybiore do apteki po te rzeczy....bo mam stresa ze jeszcze tego nie mam. W ogole torba jeszcze nie spakowana......do szpitala jeszcze nie podjechalam zeby zapytac co musze miec dla siebie a co dla maluszka....ogolnie chyba sie zaczynam stresowac ze nie jestem zbyt dobrze do porodu przygotowana:-(

Generalnie sie zastanawiam jak ja dam sobie rade z wychowaniem dziecka jak ja nawet nie wiem kiedy jakie szczepionki robi sie dziecku:-(

a propo szczepionek... zastanawiałyście się już może nad nimi? wiadomo obowiązkowe trzeba ale chodzi mi o pneumokoki i rotawirusy a może jeszcze jakieś inne? co myślicie na ten temat

aniwar- przestan!!!!! szczepionki bedziesz miala w karcie - ksiazeczce dziecka- wszsytko sie dowiesz co i jak!!!! nie panikuj na zapas!!! ja gdybym miala inny charakter to bym czekal do ostatniej minuty- jak mój mąż, który uważa, że jest duzo czasu!
glowa do góry, nie filmuj sie na zapas!!!!!! niektóre z nas zostaną pierwszy raz mamami- to sa naturalne obawy! ale damy radę!!!! ja sie na przyklad w ogole nie stresuje bo Wy mi duzo pomagacie za co Wam dziekuje i wiem,że połowy wiedzy nie zdąbede nawet w poradnikach!

samantaa- temat juz byl poruszany na głównym chyba! jakos tydzien temu!

aniwar - dasz rade bez problemu! :-)
szczepionki to akurat Ci powiedzą wszystko w przychodni - a jak zapomnisz to nawet do Ciebie przyjdzie list z wezwaniem :-)
nic sie nie martw! po porodzie trzeba dziecko zgłosić do jakiejś przychodni i potem oni pilnują :-)

a no właśnie....bo trzeba sobie wybrać pediatre i polozna ktora do nas przyjdzie prawda?? to sie wybiera w tej przychodni do ktorej sie samemu nalezy?? i to juz teraz mozna??

reklama
kochana- gdzie chcesz- nie musi byc w tej co nalezysz. polozna i pielegn srod. juz teraz sobie wybierz- ja w piatek zalatwilam już to, a pediatra po porodzie i po nadaniu numeru pesel nawet. tzn u nas tak jest..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry