• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

No wlaśnie ja tez sie przejde do przychodni najblizej domu...akurat ja tez tam jestem zapisana i zapytam jak to u nich wyglada....i pewnie oni sami przydziela mi i pielegniarke i polozna bo ja nie znam żadnej noi pediatre tez tam mi pewnie przydziela.
Można sobie wpisać, bo dostajesz ankiete i ja wpisałam położną ze szkoły rodzenia :-) bo bardzo miła Pani ;-)

reklama
czyli to nie musi byc polozna z przychodni....moze to byc nawet polożna powiedzmy z drugiego konca miasta??

Bo pielegniarka i pediatra to juz z przychodni..tak...dobrze rozumiem??

z polozna to chyba tak mozesz zadzialac- bo kolezanka chodzila prywatnie do gin i tamta polozna wziela od niej.
natomiast nalezy do mojej przycgodni a zapisala dziecko gdzie indziej. Zatem masz pole manewru. bratowa tez miala gdzie indziej pedaitre a teraz przenioslado innej przychodni. ja pediatre chce tez w innej przychodni- od 1.12 beda u nas dzialaly 2.. wiec chce do nowszej dac..

Aha....ale pediatre to chyba najlepiej wybrac z przychodni jak najbliżej domu, zeby potem nie latac za dlaeko jakby trzeba bylo iść na szczepienie czy w razie choroby....a powiedzcie po co pielęgniarka srodowiskowa jak juz bedzie wybrana polożna i pediatra??

Aha czyli do pediatry ide ja a pielegniarka przychodzi do mnie?? ale to do niej dzownie bezposrednio wtedy?? a pielegniarka musi byc z tej przchychodni gdzie zapisze maluszka czy moze byc tak jak polozna nawet z innej dzielnicy czy osiedla??

Aniwar - Dokładnie, my z mężem przeprowadziliśmy się rok temu, ale nie zapisaywalismy się do lekarza bo nie było potrzeby, teraz jest więc zapisywalismy się do lekarza pierwszego kontaktu, dostaliśmy ankietę do wypełnienia i tam mielismy wpisać lekarza, położną, oraz pielegniarkę środowiskową, zapytalismy na SR i ta Pani Ania powiedziała, żeby ją wpisać ona pracuje u Nas w mieście z tym, że nie w tej przychodni co my wybralismy(bo my wybralismy przychodnie taka blisko domciu), ale podobno to nie ma znaczenia, natomiast pielęgniarki są przypisane pod lekarzy i jesli my wybralismy danego lekarza i nie wiemy jakie do niego nalezą pielęgniarki to zostawilismy puste miejsce oni sami wpiszą :-) ale najlepiej zapytaj u siebie w przychodni, albo pogadaj z kolezankami, znajomymi może polecą Ci położną jakąś dobrą, co przyjdzie i pomoże a nie przyjdzie na kawe i jeszcze obgada, bo takie tez podobno bywają:-(

A i jeszcze co wazne, my wybraliśmy lekarza pierwszego kontaktu, który jest lekarzem rodzinnym, do tego kardiologiem i później do niego też zapiszemy synusia Naszego, czyli całą rodzina do jednego lekarz będziemy chodzić!

Dziś kupowałam na allegro i teraz Wam się pochwalę:
butelka za jedyne 24zł
http://allegro.pl/antykolkowa-butelka-120ml-dr-browns-ze-smoczkiem-i1333617461.html

figi wielorazowe ( już mam kupione ale jeszcze dokupiłam 2 szt - 4,70)
http://allegro.pl/wielorazowe-majtki-siatkowe-2szt-poporodowe-xl-i1325925109.html

pieluchy tetrowe 5szt kupiłam bo mi przyjaciółka mówiła, ze jej tyle wystarczyło
http://allegro.pl/super-pieluchy-niska-cena-pieluszki-tetrowe-60x80-i1324141782.html

aspirator frida do noska dzidziusia za jedyne 18zł
http://allegro.pl/aspirator-nosefrida-7-filtr-nowy-okazja-i1335235200.html

Ostatnia edycja:
Połozna to mój wujek mam nadzieje mi poleci...bo zna to "środowisko" natomiast gorzej z pediatra i pielegniarką...nie mam żadnej kolezanki na osiedlu, ktora ma dzidziusia i wląsnie nie mam kogo sie poradzic, ale pojde do mojej przychodni i chyba w ciemno tam wybiore bo najbliżej a z takim małym dzieckiem to chyba lepiej wybrac z przychodni jak najbliżej domu...i bede trzymac kciuki,że trafie na fajnego lekarza....
Dzieki dziewczyny juz troche jasniej mam w glowie:)

Blondi fajne rzeczy kupilaś i ta frida niedroga:)ja płaciłam o wiele wiecej tylko, że kupowalam w sklepie...

blondi ja kupiłam 20 pieluch tetrowych i 5 flanelek bo mi koleżanki powiedziały, że naprawdę sie przydają jak dziecko uleje, przykrycie dzidzi twarzy itp.

reklama
Ja kupiłam 10 tetrówek i 5 flanelek,jeśli okaże się że to za mało,to podeślę męża do hurtowni(mam niedaleko) i dokupi najwyżej.Jeszcze muszę kupić aspirator do noska,butelkę,spirytus i takie tam drobiazgi.A jak czegoś zabraknie w każdej chwili mogę wykorzystać męża,ha,ha.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry