reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

mam pytanie, od kiedy mozna dzieciaczka posadzic w krzeselku do kamienia. ja chce kupic chicco polly, niby rozklada sie na polezaco, ale na stronie chicco jest zakwalifikowany jako produkt 6+:baffled: a jak mam niby to moje dziecie karmic lyzeczka? na lezaco??:confused:

na niektorych aukcjach jest napisane ze krzeselka sa od 3 miesiac zycia wiec juz sama nie wiem:baffled: doradzcie!!

chicco polly

reklama
Madzia, łóżeczko super, z bajerami :tak:

Lil kate, mi też pałąk nie chce się otworzyć :no: A co do krzesełka, to uważam, że możesz śmiało kupować. Przecież nie będziesz dziecka karmić na leżąco, bo się zakrztusi. A ono ma 3 poziomy regulacji oparcia, jest w ogóle fajne. A od tego sprzedawcy kupiłam stojak z zabawkami Chicco - zamówiłam 30 kwietnia i już dziś odebrałam paczkę :szok: Nie wiem jak gośc to zrobił, wyjątkowo szybka obsluga.
Stojaczek super, jak pstryknę fotkę, to wkleję :tak: Piszczałki pod nogami wyjątkowo trafiona sprawa, Oliwka nieźle napitala nogami i uruchamia piszczałkę i dzwoneczek :tak:

Konradek wlezaczku Fisher pricea kopaniem uruchamia melodyjki i smieszne dziecki+swiatelka:tak:.To co zamowilas Kasiu firmy chicco strasznie mi sie podoba,bardzo funkcjonalne:tak:

Kasiu czy moglabyś napisać coś więcej o tym jak działają przyciski i światełka w tym stojaczku? Jak wygląda to widać bardzo ładnie w aukcjach na Allegro, ale nie opisano czy są melodyjki, ile jest światełek itd.
Mnie się podoba jeszcze jeden stojak - O TAKI WŁAŚNIE ale nie wiem czy ta opcja z siedziskiem jest dobra, bez oparcia to dziecko chyba może spadać z takiego siedzonka? W Twoim za to podoba mi się to, że dziecko może się nim bawić leżąc na brzuszku :tak:

Joasiek, każda z zabawek uruchamia inną melodyjkę, puknięcie w te dwie wiszące na dole zabawki i okręcenie przeźroczystego wałeczka z kuleczkami uruchamiają długie melodyjki, a kwiatek i motylek krótkie. Kwiatkiem można kręcić i wtedy ten ludek nad nim się wysuwa, a motylka można przesunąć i ludzik nad nim też się wysuwa. Przez cały czas grania muzyczki migają kolorowe światełka, które się kryją w w lampkach ustawionych w półkolu na panelu i w gwiazdce. Melodyjki można ustawic głośniej lub ciszej (2 poziomy głośności). Jedną stópką uruchamiana jest piszczałka a drugą dźwięk dzwoneczka.
Nie żałuję zakupu, jednak zabawka ma jeden minus wg mnie - zbyt mała odległość do stópek jak stojak stoi na podłodze. Jak Oliwka może spokojnie pukać w niego nóżkami, to ma dość daleko do zabawek wiszących i sama nie jest w stanie sobie uruchomic panela. Jak przybliżę zabawki do rączek, to musi miec ugięte nóżki. Problem jednak całkowicie zniknął jak stojak położyłam w łóżeczku, ponieważ kołdrę mam za długą i jest podgięta w łóżeczku w nogach, wobec tego zabawka przy stópkach jest lekko podniesiona, co z kolei spowodowało przesunięcie zabawek wiszących z panela idealnie pod rączki Oliwki. Także manerwowanie podłożem umożliwia dopasowanie zabawki do wielkości dziecka.

Co do tego panela z krzesełkiem, Joasiek, też się nad nim zastanawialiśmy, ale zrezygnowaliśmy z niego, ponieważ światełka uruchamia tylko naciśnięcie na figurę geometryczną, a zabawki wiszące służą tylko do zabawy i nic nie uruchamiają (zadałam pytanie na ten temat sprzedwacom i mi odpisali). Gdyby wiszące zabawki uruchamiały światełka i muzyczkę to już mielibyśmy właśnie ten panel. Natomiast o oparcie nie musisz się martwic. Dzieci doskonale radzą sobie bez oparcia, to jest niskie siedzonko.

Dzięki Ci Kasia! Wygląda na to, że wybrałaś najlepszy stojaczek z możliwych :tak: Troszkę szkoda, że nie da się z niego później zrobić stolika, tak jak z tego drugiego, ale i tak ma więcej plusów od niego, no i jest dużo tańszy :happy: A stolik i tak pewnie lepszy i wygodniejszy dla dziecka będzie taki normalny. Achhh... jeszcze ze 2 dni potrzebuję na przetrawienie tego zakupu i pewnie też się zdecyduję na takie cudeńko ;-)
Ja sobie samej od porodu jeszcze kompletnie nic nie kupiłam, więc mogę jeszcze trochę poszaleć z zakupami dla Milutka :-p

Kasia, a nie przesuwa się ten stojaczek po podłodze jak Oliwka w niego kopie??Bo faktycznie super sprawa jest to i zastanawiam się czy tosi czegoś takiego nie kupić:confused: Narazie przerzucam ja z maty na leżaczek. karuzela w łóżeczku ją raczej w dzien nie interesuje- jak się obudzi rano to do niej gada i tyle.Tak więc trochę mało ma atrakcji:-)

reklama
Joasiek w sumie nie jestem pewna, czy w tym stojaczku z figurami gometrycznymi wiszące zabawki nie uruchamiają muzyczki, ale światełek na pewno nie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry