reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja co prawda nigdzie nie właziłem ale noszenie dwóch fotelików dzieci wózka to mam dość silne ręce heheheh nawet badali mi sile w rękach bo to w moim programie jest to położna powiedziała ze żadko sie zdążą zeby kobieta miała taka silna dłoń moj jak mu powiedziałam to sie ze mnie śmiał ale jak mu zscinelam dłoń to aż podskoczył teraz musi byc grzeczny bo następnym razem coś innego mu zcisne :)

reklama
U mnie w bloku jest winda, nie wyobrażam sobie taszczyć tych kilogramów na 6 pietro

X-landery mają faktycznie jedną z mniejszych gondoli, no ale jak będę miał ten wózek od znajomych to nie będę wybrzydzać.
Bebetto mierzyłam w sklepie i gondolka miała w środku ok. 83 cm i była zdecydowanie większa od tej w x-landerze

reni a jaki model bebetto jest taki duzy ? ja jakis mierzylam i mil tylko 75 ale mierzone przy samym materacyku.

a dziewczyny pisalyscie o bebetto nico podacie wymiar wewnterzny gondoli ?

ja mieszkam na 2 pietrze. nasze wychodzenie z domu wygladało zawsze tak, ze dziecko do gondoli i za ten uchwyt do jednej reki, w drugiej rece zlozony stelaz. na dole zapinałam gondole do wozka i gotowe. wiec uzywałam tego min kilka razy dziennie.

Podziwiam Cię. Ja mieszkałam na trzecim piętrze, miałam aluminiowy stelaż więc lżejszego się nie dało a wyniosłam go na gorę tylko raz. Potem już zawsze zostawiałam na dole na klatce schodowej. Nikt nie ukradł, ale nawet jeśli to wolałabym kupować nowy niż każdego dnia dźwigać.
Teraz mam windę :) I mieszkam na pierwszym piętrze.

Zazdroszcze wam ze macie winde ja bede musiala taszczyc wozek na drugie pietro... Sasiedzi z gory zostawiaja wozek w klatce na dole i w sumie stoi tak dwa lata i nic mu sie nie stalo ale to taki wozek ze mysle ze na dworzu by stal i nikt by go nie chcial;) ja wole sie przemeczyc z wnoszeniem i miec pewnosc ze jakies dzieci nie beda go ciagac i ze go brudnymi lapami nie wysmaruja :) a rozni ludzi chodza to nigdy nie wiadomo co komu do lba przyjdzie zeby wyniesc

Ja mam plan trzymać wozek w bagażniku. Mieszkam na 1 ale i tak taki podwójny wozek plus dwojka dzieci to dla mnie mission imposible :D

Wy dziewczyny albo jesteście super silne, albo jeszcze nie wiecie co mówicie bo ja po prostu nie byłam w stanie wynieść dziecka i wózka (a waży 10 kg niecałe). Dla mnie takie noszenie dwa razy dziennie było po prostu nie do wykonania mimo chęci
Raz próbowałam znieść wózek i wrócić po dziecko ale to też głupie tak niemowlę zostawiać...

Mam do was pytanie w kwestii kocyków.
Bardzo popularne są kocyki MINKY i planuje kupić dwa- gruby dla noworodka i cienki dla starszej córki do przedszkola. Na allegro są od 40- 120 zł. Czym się różnią te tanie od drogich?
Warto te tanie?

reklama
Moga roznic sie gramatura musisz poczytac na aukcji w opisie. Ja narazie kupilam jeden kocyk minky z la millou nie mialam porownania z innym minky i tez mialam chec zamowic jeszcze ze dwa tansze kocyki z allegro ale natknelam sie na plusz minky w sklepie z tkaninami i byl w ogole inny niz na tym kocyku co mam. Na moim kocyku jest dosc gruby mieciutki i wypustki sa takie bardziej wystajace a ten ze sklepu byl cienki i te wypustki ledwo widoczne.
Slyszalam ze makaszka ma tez dobrej jakosci kocyki ale nigdy nie widzialam ich na zywo wiec nie gwarantuje. Ja zamierzam od niej kupic bo sa duuuzo tansze niz te la millou.

Ostatnia edycja:
Do góry