Jak urodzisz i dzidzia bedzia mala to pampers 1 a jak bedzie taka 3-4 kilo to spokojnie 2 malenstwa sie nie wierca wiec nawet jak jest wieksza to zapniesz na zakladke i nic sie nie stanie a pozniej sama nauczysz sie co i jak ale do szpitala warto zabrac jedna paczke 1 a w domu miec 2
reklama
ja przy starszym na pocz miałam oryginalne pampers, a potem juz dada, mlodszy od razu dada i nigdy nic nie przeciekało, zadowolona nadal jestem. NIGDY nie polece pieluch bella happy, kupilam je raz z przymusu i to masakra, po kazdym najmniejszym siku mały wył, było mu mokro i zimno.Dziewczyny a czy ktoras z Was przy dziecku ma prownanie w pieluchach miedzy Dada a Pampersami?
dziwna cena. ja nadal kupuje dady i tak, sa teraz dwa rodzaje, starsze 29,99 za opakowanie i nowsze - jakies z innym wkladem za ok 32 zł(ale tych staram sie nie kupowac, poluje na te starsze, bo jeszcze sa czasami). ewent mozna kupowac w kartonach(takie ozdobne kartony co dziecko moze je w domek złozyc) - i tam jest jakby podwojne opakowanie "normalne" i cena 49zł.Tak tylko ze teraz z tego vo widze dada przynajmniej u nas w biedronce kosztuje 37 zl czyli tyle co promocyjny papmers a ja wam powiem ze jak czasami zabraklo mi pieluch a pampki byly drogie to do kupowalam tesco baby love i wydaje mi sie ze sa lepsze od dady . no ja do mlodego jak byl malenki kupowalam najpierw 0 strasznie sa drogie ale taka mala dupke mial a pozniej 1 pampersy i huggies ale te higgiesy bardzo go uczulaly a jak mial chyba niecaly rok to na jakis czas nie wiem dlaczego huggiesy byly wycoface ze sklepow pamietam byly duze wyprzedaze w sklepach a ja ich nie moglam kupowac bo maly zaraz mial ranki.
teraz wypuscili ta nowa 'linie" pieluch dada, niby jest w nich jakis nowy wkład zastosowany. niby sa ok, ale jak mlody je mial zalozone i nasikal, to wisi mu toto z tylu jakby ksiazke miedzy nogami tachał. a z tymi starszymi nie było czegos takiego. wiec jak jeszcze mam okazje to kupuje te starsze, nawet mam w planie kupic kilka paczek dla noworodka, tzn ja kupuje od razu nr 2, nie licze na małe dziecko ;-)Właśnie znajoma moja jedna chwalila dade a druga nie moze zalezy od moczu he;-)))
Wiolinka30
Fanka BB :)
A czy ktoś używał pieluszek firmy mamia? Jakie marki są na rynku polskim? Tu piszecie tylko o dwóch rodzajach.To już koniec wyboru?
Wybor jest bardzo duzy ja tez to tu to tak kupowalam rozne ale jednak co pampers to pampers nic go nie przebije nawet huggies. Widze ze dziewczyny chwala dade i moze nie jest zla ale ja np dade musialam zmieniac czesciej moje dziecko od malego pije jak na kacu wiec i sika duzo i taka dade czy tesco czy rossmana musislam czesto zmieniac bo zaraz byl przesikany i jak policzylam ile paczek musimy kupic to wyszlo drozej niz pampersy ale te niebieskie bo pomaranczowe tez sz do dupy , wiec wolalam wydac na raz wiecej na pampersy i miec pewnosc ze go nie uczuli nie przesika i starczy nie na 2 godziny a na 3 lub 4. Urodzisz sama sprawdzisz przerozne pieluchy i wybierzesz te ktore beda dobre dla twojego dziecka
Wiolinka30
Ja zamierzam używać wielorazowych o których rozmawiałysmy z mamą290 a te jednorazowe to pewnie tylko zamiennie na początku trochę. Pytam bo tu w UK duzo pracowałam z małymi dziećmi i wsród moich podopiecznych zarówno z angielskich jak i innych rodzin praktycznie nie spotykałam pampersów. Chyba nie są tu popularne...
Moze sa bardzo drogie ? Ja tez chce uzywac wielorazowych a pampersow na wyjscia. Jakos tak jak jestem juz mama to wiem ze opieka nad dzieckiem nie jest taka ciezka no ale jeszcze sie okaze co bede mowila jak juz sie urodzi i bede musiala poradzic sobie z moim 3 latkiem i niemowlakiem :-) jeszcze moge sie wam tu naplakac hahaha
reklama
Wiolinka30
Claudia31, nie są drogie. Wiekszość rzeczy dla maluszków jest tu tańsza niż w Polsce, zwłaszcza biorąc pod uwage tutejsze zarobki.Nie we wszystkich krajach te same produkty są na piedestale. Ja myślę a nawet jestem prawie pewna, że dużą role odgrywa reklama.W Polsce pampersy są bardzo mocno rozreklamowane. Chyba każdy słyszał teks " bo radośniej jest maluchom kiedy mają bardziej sucho". Ja jak tu przyjechała to się dziwiłam, ze niektórych produktów co są na topie w Polsce tu nie ma wogóle albo sa z tyłu półki i to w małej ilości. REKLAMA CZYNI CUDA!