reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zmiana twarzy

S

Szka

Gość
Witam. Mówi sie, ze kobieta się zmienia w ciąży. Kiedy już można zauważyć zmiany? Od którego tygodnia? Babcia dzisiaj powiedziała, że jestem w ciąży, bo jestem zmieniona. Nie idę na bete bo jest niedziela :) powiedzcie jak o było u Was. Dodam, że babcia jak zobaczyła kiedyś moja koleżankę, to powiedziała jej, że jest w ciąży bo jest zmieniona i faktycznie była. Nie chodzi mi o to, że twierdzę że jestem w ciąży bo babcia mi coś powiedziała.

reklama
Ja zobaczyłam u siebie zamianę na twarzy dopiero jak miałam kilkanaście kilogramów na plusie bo wiadomo przytyłam to i na twarzy inaczej wyglądałam. Po twarzy się ciąży nie potwierdzi - prawdę stwierdza tylko beta.
nie chodzi mi o potwierdzenie ciąży 🤦‍♀️

Jestem w końcówce 2 ciąży, w obu nie było u mnie żadnych zmian w wyglądzie twarzy... Rozpromienienia itp, ale faktem jest że napewno miałam ładniejsza cerę i włosy normalnie mega, 2 razy gęstsze, bardziej puszyste i wolniej się przetłuszczały. Oczywiście nie stało to się z dnia na dzień, Ale z każdym miesiącem włosów przybywało.

U mnie w drugiej ciazy z corka, kolezanka poznala ze jestem w ciazy jak tylko mnie zobaczyla, nie widzialysmy sie z 2 lata:p a bylam wtedy w 5tc. Teraz z perspektywy czasu widac na zdjeciach ze w tamtym okresie twarz naprawde wygladala calkiem inaczej niz np.miesiac wczesniej. Hormony w organizmie potrafia naprawde zrobic burze i odzwierciedla sie to przez wyglad skory, wlosow, samopoczucia itd itd i to nie tylko podczas ciazy.

Ja w początkowych tygodniach miałam zapadnięte policzki i wyglądałam, jakbym straciła z 5 kg. Potem juz wszystko wróciło do normy. Ale coś w tym jest..

Wszystko zależy od hormonów, w pierwszej ciąży od samego początku aż promienialam na twarzy, teraz dopiero w 3 trymestrze dobrze wyglądam 😂 z resztą u nas jest tak , że zawsze jak przeleci bocian to zaraz się okazuje , że ktoś jest w ciąży 🤣🤣

reklama
Po mnie też widać bardzo dobrze... Rzygam, mam niskie ciśnienie, jestem blada jak ściana, ale mam straszne rumience na policzkach. 😊Blada zawsze byłam, teraz to prawie przezroczysta, ale rumiencow nigdy nie miałam,a teraz policzki czerwone. 😊

Do góry