reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutówka u lekarza

Wczoraj też miałam wizytę u gin. Wyniki z morfologii i moczu w normie ciażowej. Mała w położeniu pupcią w dół, coś się jej nie spieszy. O dziwo nie przytyłam od ostatniej wizyty, mimo świąt. :eek: Wypisał następne zwolnienie na 30 dni. I za dwa tygodnie znów wizyta.

reklama
Ja dziś byłam u pani doktor i ku mojemu zdziwieniu sytuacja sie poprawiła...odstawiona została luteina, wszystko inne prawie też, oprócz witaminek.Poza tym szyjka macicy twarda, zamknięta i odwrócona ku tyłowi co nie stanowi już powodu do dużego zmartweinia porodem przedwczesnym...:-D Ale nadal dużo odpoczywanka, nie forsowac się..i następna wizyta 17 stycznia.

Pani doktor pytała mnie o to czy chce wykonac badania na obecność bakterii paciorkowca albo gronkowca - nie pamiętam której - w szyjce macicy..Pozwala to wykluczyć lub potwierdzić zachorowanie płodu na zapalenie opon mózgowych albo zapalenie płuc..Podobno jest to ważne by wiedziec już przy porodzie i móc zadziałac natychmiastowo w razie czego...:confused:Badanie jest płatne, ale nie wiem ile...czy wy też się spotkałyśie z czymś takim???

Pierwsze slysze:szok: musze zapytac moja lekarke bo ja jestem dzika na wszystkie mozliwe dodatkowe badania. tylko mi o czyms wspomniec:laugh2:

No to już sama nie wiem co mam myślec...
Lil kate napisz co i jak u twojej córeczki jak wrócisz :-)

ze mna wszystko ok. moge zaczac rodzic w kazdej chwili tylko ta szyjka:wściekła/y: wczesniej to sie pani doktor cieszyla ze trzyma jak kamien a teraz zaczyna sie martwic ze beda problemy z rozwieraniem. wiec zalecila duzo seksu:-D
mialam tez usg. dzidzia cala i zdrowa.
BPD 9cm
Fl 7 cm
a wazy moj skarbek prawie 2800:szok: ulozona jest glowka do dolu wiec powinno byc wszystko bez komplikacji:tak:

dostalam tez juz skierowanie do szpitala wiec mnie nie odesla w razie czego (wiesc o tych praktykach troche mnie zdezorientowala:no: )

lozysko powoli sie starzeje no ale juz ma prawo.

Piękna waga dzieciaczka lil kate, kawał dziewuszki już z niej :tak:
Masz jeszcze trochę czasu, szyjka może obudzi się niedługo ale póki co to... zazdroszczę Ci tego zalecenia lekarskiego :-D :laugh2: :-D
My na razie nie szalejemy, postanowiłam jeszcze 3 tygodnie bardzo uważać. Ale jutro też mam wizytę u gina, bez usg ale z badaniem szyjki więc zobaczę co się zmieniło... wciąż pół centymetra czyli bez zmian, czy zaczyna puszczać :confused: A ostatnio częściej mnie kłuje więc mam lekkie obawy... no, ale.. to już końcóweczka, za miesiąc LUUUUTY!!!! :-D

Lil kate, no to się małżonek ucieszył pewnie. Ostatnio pamietam narzekał ;-)
Waga małej super. A co do szyjki to u mnie ostatnio na badaniu też twarda i nie rozwarta. W piatek następna wizyta, to się okaże, czy coś się zmieniło. Mam pewne obawy z tym rozwieraniem, bo jestem po konizacji, a po tym zabiegu nieraz nie chce się szyjka rozwierac w czasie porodu za dobrze.

reklama
Lil kate, no to się małżonek ucieszył pewnie. Ostatnio pamietam narzekał ;-)
Waga małej super. A co do szyjki to u mnie ostatnio na badaniu też twarda i nie rozwarta. W piatek następna wizyta, to się okaże, czy coś się zmieniło. Mam pewne obawy z tym rozwieraniem, bo jestem po konizacji, a po tym zabiegu nieraz nie chce się szyjka rozwierac w czasie porodu za dobrze.
co to znaczy po konizacji bo jakos nie trybie:confused:

ja dzis odebrałam wyniki krwi i
krwinki białe za duzo :no:
krwinki czerwone za mało :no:i reszta do samego dołu za mało procz takich dupereli we krwi które sa w normie oczywiscie:dry:

Do góry