reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Michalina - &&&&&&&&&&&&&&&&

A dla odmiany u mnie guzik z pętelką. Miejsce na patologii było, ale na noworodkach już nie. Odesłali mnie do domu i dostałam propozycję nie do odrzucenia - przyjechać jutro o 6.00, a o 7.00 cesarka. Także chyba wiedzieli, że Michalina jest przedem mną i muszę ją przepuścić :-D:-D:-D:-D:-D

Magdalenka - to trzymamy się jutro razem :-D

reklama
Michalina - rodzisz na last minute, inne dwupaki proszę brać przykład bo lipiec się kończy.

Dzisiaj cd grillowania, tym razem u nas w ogródku bo od rana padało i dopiero przed chwilą się rozchmurzyło.

Młoda dzisiaj znowu spokojna. w nocy tylko o 4 pobudka, potem dopiero o 7. Nad ranem nie chciała spać, ledwo co zasnęła koło 9 a o 10 obudziła się na II śniadanie. Potem spała przy holenderskich piosenkach do 13, obudziła się tylko na karmienie i zasnęła znowu. Pewnie za niedługo na obiadek wstanie. Mąż pojechał po znajomych (padało więc się tak umówiliśmy), a ja zastanawiam się co zjeść żeby lekko głoda zabić.
kciuki Miśka za szybki poród &&&&&&&&

Katka - do góry łapami to mój pies w nocy spał, Zola śpi na brzuchu, ale zdarza jej się na plechach to ręce w górze :D, a na boku to się modli hi hi

Ostatnia edycja:
Michalina - trzymaj sie! Tusiaczek - smakowala malutkowi woda?U nas oczywiscie piardy, placz, podkulanie nozek... Daje mu cyca, odbije, troche ponosze, masuje brzuszek w lozeczku, daje smoka i zasypia...Jak organizujecie sobie dzien? W sensie obiadu, opieki nad niemowlakiem i starszakiem, sprzatania, prania i spaceru? Ja nie mam dzis nikogo do pomocy i jakos nie chce mi sie zabierac za obiad a juz glodna jestem :p

Szczerze? Zapytaj mnie za kilka dni jak moje dni nie beda przewrocone do gory nogami.....
A bardziej powaznie.... organizuje obiady wieczorami. Zupy na gotowo a jak 2 danie to tylko aby nastepnego dnia tylko wsadzic i aby sie gotowalo, dusilo itd...

Makota strasznie był zdziwiony. Wypluł kilka razy ale jak złapał to aż miło. Widać, że od razu mu się lżej zrobiło.
Nie mam zamiaru dawać za dużo, ale dzisiaj się już poddałam, zadzwoniłam do położnej powiedziała, że jak najbardziej trzeba ulżyć dziecku.
Co do organizacji to ja już powoli łapie wyprawę, bo właściwie to jestem sama od początku. Chociaż nadal robie wszystko na raty. Czasem prosty obiad zajmuje mi dwie godziny:eek: albo odkurzanie czeka dwa dni na męża. Dziecko przede wszystkim. Nie da się odłożyć na później

Miśka trzymam kciuki:thumbup::thumbup:

Lilla :-D :-D teraz skumałam :-D zapomnialam że masz psa :-D i jak przeczytałam twój post to skoro mąż śpi jak mops... To córeczka mopsinka też :-D grunt że wiemy już i co nam chodziło :-D
Ciąża ogłupia :-D

Michalina!!!!!!!!! Kciuki zaciśnięte za centymetry i szybkie wyjście Maluszka na świat!!!!!

Słabo mi się zrobiło i poszłam pod prysznic, taki chłodny.

Dziewczyny, ja zostałam sama z trójką dzieci i do tego z dwójką maleńkich. Mąż niestety za granicą. Dzieciaki muszą nauczyć się cierpliwości a ja muszę nauczyć się, że jak płaczą to muszą poczekać, bo się nie rozdwoję mimo iż serce się kraje. Bałagan w domu jak cholera, prasowania sterta, a obiadów nie gotuje, coś tam przekąszę w locie tylko.

reklama
Michalina kciukasy!

Moja Zuzia dziś masakruje mi cycki, non stop wisi na cycu i płacze, za gorąco jej... Teraz udało się ją w końcu uśpić , ciekawe na jak długo...

Makota ja mamę mialam do pomocy tylko kilka dni a potem sama. Sprzątanie odkurzanie jak młodzież śpi, bo poki co odkurzacz jej nie przeszkadza. Pranie e międzyczasie, obiad robię wieczorem na jutro, bo 1. Mąż do pracy bierze i sobie odgrzewa, 2. Jakbym w te prawie 40st jeszcze piekarnik włączyła, to chyba bym zeszła....

Mika ja też mam na słodkie ochotę non stop, a najwięcej wieczorem...jakbym niedocukrzenie miała! Apetyt normalny, za mało piję.

Do góry