reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

A tak na marginesie,to ja nie jestem pewna,czy te warzywka ze sklepów ekologicznych są takie"czyste"Przecież hodowcy muszą cos stosowac,chociażby po to,by robactwo nie wlazło.
Nie wiem jak jest gdzieś indziej, ale w sklepie na naszym osiedlu właścielka sklepu ma wszystkie warzywa ze swojego własnego gospodarstwa ekologicznego (dynię mi tylko skądś zciągnęła, bo swoją będzie miała za 3 tygodnie dopiero). I robaczywe warzywa niestety ma. Niestety, a może i właśnie stety, bo dzięki temu wiem, że jednak żadnej chemii nie stosuje. A robaczki wykrawam i do śmieci.

reklama
Nie wiem jak jest gdzieś indziej, ale w sklepie na naszym osiedlu właścielka sklepu ma wszystkie warzywa ze swojego własnego gospodarstwa ekologicznego (dynię mi tylko skądś zciągnęła, bo swoją będzie miała za 3 tygodnie dopiero). I robaczywe warzywa niestety ma. Niestety, a może i właśnie stety, bo dzięki temu wiem, że jednak żadnej chemii nie stosuje. A robaczki wykrawam i do śmieci.
Pewnie zdarzają się uczciwe sklepy z taką żywnością.W tym ,którym ja byłam,warzywka były takie ładne,dorodne i aż za bardzo czyste,więc wydało mi sie to podejrzane.

a mi najbardzuej nie pasuje ten sok winogronowy
a nie ten kremik czy te ziemniaczki
przeciez piszesz ze Milenka juz tak miała i wtedy wszystko odstawiłas i znowu ?
ale nie uzywałas NIVEJKI KREMU I TEZ BYłO(UCZULENIE)

Rozalka, jak w życiu, jeden jest uczciwy, drugi nie. Róznie to bywa. Jakbym zobaczyła dorodne i czyste warzywka w takim sklepie, to też by mi się wydało to podejrzane :tak: Te niepodsypywane są zazwyczaj drobniejsze i zdarza się robaczek gdzieniegdzie.

Rozalka, jak w życiu, jeden jest uczciwy, drugi nie. Róznie to bywa. Jakbym zobaczyła dorodne i czyste warzywka w takim sklepie, to też by mi się wydało to podejrzane :tak: Te niepodsypywane są zazwyczaj drobniejsze i zdarza się robaczek gdzieniegdzie.

a co z takim robaczkiem robisz KAsiad?:-);-)

super opis wczesniej!!!!:-);-):-)

reklama
U nas pojawiły się takie suche placki na łokciach, czy to może być objaw alergii na jakiś składnik :confused:

u mojej małej pojawiły się na brzuszku jakieś 3 miesiące i lekarka kazała mi zmienić proszek do prania mimo że prałam w nim od początku to dopiero po prawie 2 miesiącach ją uczulił lekarka mi tłumaczyła że to dlatego że dziecku zmienia się pot :confused: no i pomogło :tak:więc pewnie jakiś składnik z kosmetyków ją uczula :tak: może rzeczywiście ta oliwka ;-)

Do góry