Nie wiem jak jest gdzieś indziej, ale w sklepie na naszym osiedlu właścielka sklepu ma wszystkie warzywa ze swojego własnego gospodarstwa ekologicznego (dynię mi tylko skądś zciągnęła, bo swoją będzie miała za 3 tygodnie dopiero). I robaczywe warzywa niestety ma. Niestety, a może i właśnie stety, bo dzięki temu wiem, że jednak żadnej chemii nie stosuje. A robaczki wykrawam i do śmieci.A tak na marginesie,to ja nie jestem pewna,czy te warzywka ze sklepów ekologicznych są takie"czyste"Przecież hodowcy muszą cos stosowac,chociażby po to,by robactwo nie wlazło.
reklama
susumali
mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Pewnie zdarzają się uczciwe sklepy z taką żywnością.W tym ,którym ja byłam,warzywka były takie ładne,dorodne i aż za bardzo czyste,więc wydało mi sie to podejrzane.Nie wiem jak jest gdzieś indziej, ale w sklepie na naszym osiedlu właścielka sklepu ma wszystkie warzywa ze swojego własnego gospodarstwa ekologicznego (dynię mi tylko skądś zciągnęła, bo swoją będzie miała za 3 tygodnie dopiero). I robaczywe warzywa niestety ma. Niestety, a może i właśnie stety, bo dzięki temu wiem, że jednak żadnej chemii nie stosuje. A robaczki wykrawam i do śmieci.
agusia9915
Matka wariatka
a mi najbardzuej nie pasuje ten sok winogronowy
a nie ten kremik czy te ziemniaczki
przeciez piszesz ze Milenka juz tak miała i wtedy wszystko odstawiłas i znowu ?
ale nie uzywałas NIVEJKI KREMU I TEZ BYłO(UCZULENIE)
a nie ten kremik czy te ziemniaczki
przeciez piszesz ze Milenka juz tak miała i wtedy wszystko odstawiłas i znowu ?
ale nie uzywałas NIVEJKI KREMU I TEZ BYłO(UCZULENIE)
Rozalka, jak w życiu, jeden jest uczciwy, drugi nie. Róznie to bywa. Jakbym zobaczyła dorodne i czyste warzywka w takim sklepie, to też by mi się wydało to podejrzane
Te niepodsypywane są zazwyczaj drobniejsze i zdarza się robaczek gdzieniegdzie.

susumali
mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
Rozalka, jak w życiu, jeden jest uczciwy, drugi nie. Róznie to bywa. Jakbym zobaczyła dorodne i czyste warzywka w takim sklepie, to też by mi się wydało to podejrzaneTe niepodsypywane są zazwyczaj drobniejsze i zdarza się robaczek gdzieniegdzie.
a co z takim robaczkiem robisz KAsiad?:-);-)
super opis wczesniej!!!!:-);-):-)
a co z takim robaczkiem robisz KAsiad?:-);-)
A robaczki wykrawam i do śmieci.
Susu, nie bież mnie pod włos, już wiesz, co robię z robaczkami

reklama
U nas pojawiły się takie suche placki na łokciach, czy to może być objaw alergii na jakiś składnik![]()
u mojej małej pojawiły się na brzuszku jakieś 3 miesiące i lekarka kazała mi zmienić proszek do prania mimo że prałam w nim od początku to dopiero po prawie 2 miesiącach ją uczulił lekarka mi tłumaczyła że to dlatego że dziecku zmienia się pot