reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
No to dałam dziś wieczorem Oliwce porcję Sinlacu, dopiła cycem i zobaczymy czy w nocy będzie lepiej spała. Smakowało jej bardzo, jednyne danie, przy ktorym się nie ociągała i zjadła w kilka minut :-D

No to dałam dziś wieczorem Oliwce porcję Sinlacu, dopiła cycem i zobaczymy czy w nocy będzie lepiej spała. Smakowało jej bardzo, jednyne danie, przy ktorym się nie ociągała i zjadła w kilka minut :-D
moja tez wciaga ten sinlac jak nic
dzis nawet ja sprobowałam(smak) bo ona mleka to tylko180 a tego to nawet 240 ml wypije i to duszkiem i spi po tym jak zabita

Ja dałam łyżeczką na gęsto, wg przepisu z opakowania. Potem Oli opróżniła cycka, ale juz mi nie wisiała jak zwykle wieczorem :tak:

No właśnie :szok: Jeszcze dojdzie do tego, że zamiast przedłużyć sobie nocne spanie, sama się obudzę z pełnymi cyckami i będę ją budzić, żeby mi spiła :-D Ale jeszcze coś wieczorkiem zciągnie, bo nie chce mi dziś iść spać, oczy otwarte szeroko i gadoli z siostrą na całego. A już myślałam, że zasnęła na noc :crazy:

Kasiad podobnie jest u mnie tylko ze mala troszke marudzi z godzinke pospala i stwierdzila ze jest nowka :tak:NIECH JUZ JEJ WKONCU TE ZEBY WYJDA!!! bo juz niemam sily:-(

Kochane moje powiedzccie mi w jakiej odleglosci czasu dawalyscie zupki warzywne i dania z mieskiem. Raczki sprobowal na poczatku ale nie za dobrz byla, bananek bardzo mu posmakowal, wczoraj dalam mu jabluszko z banankiem ze sloiczka tez polubial bo dzisiaj juz sloiczka nie ma, no i mysle ze niedlugo czas na jakas zupke warzywna, co wy na to ?

reklama
Justyna dobrze jest robić przynajmniej te 4-5 dni pomiędzy podawaniem kolejnego składnika. Ja nie robiłam :zawstydzona/y: i mała złapała alergię i teraz nie wiem na co, bo wprowadzałam nowości już na 3 dzień. A mięska jeszcze nie podaję, wydaje mi się że to trochę za wcześnie na mięsko, nie widziałam zresztą słoiczków z mięskiem dla takich maluszków.
Jak dasz coś nowego to po prostu pierwszego dnia podaj 3-4 łyżeczki a przez następne kilka dni cały słoiczek tego, albo czegoś co już poprzednio jadł i nie było po tym złej reakcji.

Do góry