reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2018

Moja córka dziś zakończyła 3 klasę, ale był płacz. Wszyscy płakali, rodzice, dzieci, wychowawczyni. Zuzia jeszcze w domu dała czadu. Ale już jest jej lepiej. Przeżyła to bardzo mocno n

reklama
Dziekuje bardzo. :)
20+3tc. Nie za duzy?
Dzieciaki rosną w swoim tempie.
Jak lekarz mówi, że ok to ok.
Moja córka w 20 tygodniu miała 433g, a teraz ciekawe ile synek będzie ważył?
Każde dziecko jest inne i w innym tempie rośnie. Nie ma sensu porównywać, bo każda z nas jest inna.
Ważne, że dzieciaczek zdrowy

Ostanie uzg mialam w 14 tc a 12 wyjezdzam na 2 tygodnie i tak sie zastanawiam czy lekarz mi da uzg przed wyjazdem czy wziasc moze prywatnie pojsc ...to bedzie jakis 19 tc

Moja córka dziś zakończyła 3 klasę, ale był płacz. Wszyscy płakali, rodzice, dzieci, wychowawczyni. Zuzia jeszcze w domu dała czadu. Ale już jest jej lepiej. Przeżyła to bardzo mocno n
Ojejku, biedulka :D u nas tylko 2 mamy się popłakały. Ja jakoś wytrzymałam, ale łezki się w oku kręciły :) no to teraz etap 4 klasy! Nie wyobrażam sobie mojego małego braciszka z plecakiem biegającego między klasami :o on taki chudziutki i widziałam jak się już teraz męczył z plecakiem, a co dopiero jak dojdzie więcej książek :(

Kochana nigdy nie jest za późno.
Ja w wieku 33 lat poszłam do 2 letniego Studium Medycznego dziennego na technika farmacji i skończyłam mając trójkę dzieci.
Gratuleje, napewno nie bylo latwo!
A masz teraz prace w tym zawodzie?
Ja w listopadzie skoncze 36 lat, do tego urodzi sie maleństwo wiec na conajmniej 2 lata moge zapomniec.
Wogole mieszkamy teraz w Niemczech ale marzy nam sie powrot , tzn.moze bardziej mi bo moj M.jest zadowolony. Po powrocie moglabym isc na studia ale to raczej 5 letnie, juz mam studia magisterskie - zarzadzanie, ale zeby moc uczyc dzieci w szkole trzeba miec pedagogiczne i watpie by dwuletnie podyplomowe byly mozliwe....
Czyli teraz 36 lat+2+5= 43 lata.
Realnie patrząc nikt mi nie da w tym wieku pierwszej pracy w szkole.
Latka leca niestety, nawet nie wiem kiedy ti zlecialo......

Hej dziewczęta[emoji4]
My też zakończenie 3 klasy mieliśmy, łezka się w oku zakrecila bo fajne zgrane dzieciaki byly[emoji22] niestety od września nowa klasa. Cieszę się że przez 4 klasę będę w domu, bo nauki będzie więcej i będę miała Młodego na oku[emoji41]

Wczoraj ponad 30 stopni a dziś niecałe 20 i słoneczko,
[emoji274] przyjemnie ale taki skoki temperatury są zdradliwe i żeby mi się jakieś chorubsko nie przplatało...

Jeżeli chodzi o infekcje imtymne to w tej ciąży mam spokój bo w pierwszej to kilka razy grzybicę miałam ale to pewnie też po antybiotyku. Szczerze mówiąc to coś w tym jest żeby spać bez majtek, bo mi się zmniejszyła ilość wydzieliny[emoji4]
Miłego weekendu[emoji16]

Gratuleje, napewno nie bylo latwo!
A masz teraz prace w tym zawodzie?
Ja w listopadzie skoncze 36 lat, do tego urodzi sie maleństwo wiec na conajmniej 2 lata moge zapomniec.
Wogole mieszkamy teraz w Niemczech ale marzy nam sie powrot , tzn.moze bardziej mi bo moj M.jest zadowolony. Po powrocie moglabym isc na studia ale to raczej 5 letnie, juz mam studia magisterskie - zarzadzanie, ale zeby moc uczyc dzieci w szkole trzeba miec pedagogiczne i watpie by dwuletnie podyplomowe byly mozliwe....
Czyli teraz 36 lat+2+5= 43 lata.
Realnie patrząc nikt mi nie da w tym wieku pierwszej pracy w szkole.
Latka leca niestety, nawet nie wiem kiedy ti zlecialo......

Z tego co pamiętam to studia pedagogiczne są potrzebne jesli chcialabys uczyc w przedszkolu albo w klasach I-III. Na pozniejszych etapach wymagany jest 2-3 letni kurs pedagogiczny. Inne pytanie to czego chcialabys uczyc?

To po wizycie [emoji4] Młody się kręcił niesamowicie [emoji16] już przed gabinetem czułam, że się rusza, ale na usg Mój jeszcze to zobaczył. Wszystko pięknie pokazał, rączki, nóżki, nawet się rozkraczył i mamy zdjęcie jajeczek [emoji23][emoji23] niezaprzeczalnie jest to chłopiec [emoji23] serduszko pięknie było było widać i słychać [emoji7] ma 245g i 15cm długości. Dziś mój dzidziuś ma dużo energii ciągle go czuję [emoji4] ładnie wszystko się rozwija.

reklama
Dzięki, wylądowałam na odzidziale ginekologicznym, zostawiają mnie do jutra i badają wzdłuż i wszerz. Na razie po usg wiadomo, ze z dziećmi Ok. Pewnie jakaś kolka nerkowa ale sprawdza jeszcze wątrobę i pęcherzyk. Matko zanudzę się tu:)

Dobrze, ze jest forum :)
A najwazniejsze, ze z dziecmi ok! Bedziesz spokojniejsza jak Cie przebadaja i dowiesz sie skad byl bol!

Do góry