Igorowelove
Moderatorka
Dziś mam 30+0 i te dzisiaj były bolesne, naprawdę bolesne [emoji85] na szczęście max 20 sekund@Igorowelove bolesne są te skurcze? W którym tygodniu jesteś?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziś mam 30+0 i te dzisiaj były bolesne, naprawdę bolesne [emoji85] na szczęście max 20 sekund@Igorowelove bolesne są te skurcze? W którym tygodniu jesteś?
Co za dzien. Poszlam do lekarza i okazalo sie ze nie mam na 15 a na 16. Wiec musialam czekac na swoja kolejke. A jeszcze przyszlam sobie wczesniej,hehehe. Z corcia wszystko ok, krzywa wyszla bardzo dobra, zreszta wszyskie wyniki byly super. Ale gin do mnie, ze mala jest ulozona miednicowo. Pytam sie co to zanczy, a on, ze jest posladkiem w dol i zebym sie nie martwila bo moze jeszcze zmienic pozycje. Mam nadzieje,ze tak sie stanie. Slyszalam,ze porod posladkowy jest straszny. Potem jeszcze ogarnialam balagan w domu. Nienawidze remontow. Juz bym chciala miec go za soba
Ciesze sie ze ten dzien juz mija. Jutro licze , ze bedzie lepiej

@Igorowelove czyli może się zdarzyć, że nie będzie tych skurczy przepowiadających?Dziś mam 30+0 i te dzisiaj były bolesne, naprawdę bolesne [emoji85] na szczęście max 20 sekundw pierwszej ciąży w ogóle ich nie czułam, czułam tylko napięty brzuch.
Na żywo widziałam Chicago, a my zdecydowaliśmy się na Alaska grey. Ostatnio też pojawiła się kolekcja Silver z tych wózków z jakąś nową tkaniną, też się zastanawiałam ale przy nich jest pałąk z czarnej skóry, a przy Alasce jest brązowa i bardziej mi się podoba taki kontrast [emoji4]Kochana, zdecydowanie czas na L4. Za chwile czeka nas nielada wysilek, fizyczny, ale tez psychiczny, wiec nie ma co smigac jak z motorkiem w d... bo to nie wyjdzie na zdrowie. Wiem, ze czujesz sie dobrze i chcialas jak najdluzej tak funkcjonowac, ale jesli juz sama dostrzegasz, ze mozna by usiasc i robic nic, zeby zlapac oddach i przygotowac sie na nadchodzace to po prostu tak zrob. Ja dzisiaj dalam sobie tak w kosc, ze teraz leze w wannie i zastanawiam sie czy nie moglam sobie tego bajzlu na dwa dni roboty rozlozyc, ale ja tak mam. Niby dzien wolny od pracy, a fizycznie sie zajechalan. No i nocke mialam do bani, bo o 1:30 wstalam glodna i nie moglam zasnac. Dopiero jak zjadlam o chwile w tv sie pogapilam to jakos poszlo. Na pewno w domu znajdziesz sobie duzo zajec i nie bedziesz sie nudzila na zwolnieniu
@Igorowelove tez dzis poczulam pierwszy prawdziwy przepowiadajacy, poszedl z krzyza na brzuch i az do samego dolu, stalam akurat w kuchni i warzywa mieszalam, przykucnelam z wrazenia.
@springflower aaaa dziekuje bardzo, ale menzu tez byl potrzebny, on lubi w drewnie pracowac. Natomiast malowanie dzisiaj niemalze mnie wykonczylo. Pod koniec stwierdzilam, ze ludzie z nerwuca na terapiach powinni malowac lozeczka pedzlami. Te szczebelki z dwoch stron - maaasaaakra.
Jesli chodzi o lekarza, to ja bym poszla do pierwszego kontaku, bo moze on Ci wypisze ta recepte. Powiem Wam, ze to jest mega lipa z tymi lekarzami, receptami i lataniem od jednego do drugiego. Jesli chodzi o ta kwestie to UK dla mnie wygrywa, bo zazwyczaj jest to zalatwiane przez tel i leki czekaja w aptece na odbior, a czasmai nawet dowoza no i sa za darmo.
Mi się wydaje że zawsze są, tylko poprostu bezbolesne, czyli nie odczuwalne@Igorowelove czyli może się zdarzyć, że nie będzie tych skurczy przepowiadających?
Na pewno będzie lepiej :-) Najważniejsze, że wyniki ok i u córeczki wszystko dobrze :-)Nareszcie w domuCo za dzien. Poszlam do lekarza i okazalo sie ze nie mam na 15 a na 16. Wiec musialam czekac na swoja kolejke. A jeszcze przyszlam sobie wczesniej,hehehe. Z corcia wszystko ok, krzywa wyszla bardzo dobra, zreszta wszyskie wyniki byly super. Ale gin do mnie, ze mala jest ulozona miednicowo. Pytam sie co to zanczy, a on, ze jest posladkiem w dol i zebym sie nie martwila bo moze jeszcze zmienic pozycje. Mam nadzieje,ze tak sie stanie. Slyszalam,ze porod posladkowy jest straszny. Potem jeszcze ogarnialam balagan w domu. Nienawidze remontow. Juz bym chciala miec go za soba
![]()
Moja córcia była ułożona miednicowo i z tego powodu miałam z założenia cesarke.Nareszcie w domuCo za dzien. Poszlam do lekarza i okazalo sie ze nie mam na 15 a na 16. Wiec musialam czekac na swoja kolejke. A jeszcze przyszlam sobie wczesniej,hehehe. Z corcia wszystko ok, krzywa wyszla bardzo dobra, zreszta wszyskie wyniki byly super. Ale gin do mnie, ze mala jest ulozona miednicowo. Pytam sie co to zanczy, a on, ze jest posladkiem w dol i zebym sie nie martwila bo moze jeszcze zmienic pozycje. Mam nadzieje,ze tak sie stanie. Slyszalam,ze porod posladkowy jest straszny. Potem jeszcze ogarnialam balagan w domu. Nienawidze remontow. Juz bym chciala miec go za soba
![]()
Mam nadzieje ze sie jeszcze przekreci. Nie chcialabym miec cesarki. Moja mama miala 3 i ani jednej dobrze nie wspomina..Moja córcia była ułożona miednicowo i z tego powodu miałam z założenia cesarke