reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzieki za opinnie dziewczyny.
No ja psychicznie czuje sie dobrze,mysle ze kolejna ciaza by nam dobrze zrobila.pytanie tylko ile bede czekac na okres,to mnie martwi,no i czy owu bedzie...wrocilam na diete tzn staram sie ograniczyc cukry i schudnac,tak zrobilam ostatnio,moze wtedy hormone sie wyrownaly bo mam niby pcos.no i mysle ze mam pozno owu wiec bedziemy uderzac bardziej w koniec miesiaca.

reklama
Dzieki za opinnie dziewczyny.
No ja psychicznie czuje sie dobrze,mysle ze kolejna ciaza by nam dobrze zrobila.pytanie tylko ile bede czekac na okres,to mnie martwi,no i czy owu bedzie...wrocilam na diete tzn staram sie ograniczyc cukry i schudnac,tak zrobilam ostatnio,moze wtedy hormone sie wyrownaly bo mam niby pcos.no i mysle ze mam pozno owu wiec bedziemy uderzac bardziej w koniec miesiaca.
Mi wrócił okres jakoś po 40 dniach. Ale to różnie..

@Psiara1996 Bez nerwów - ja bym powtórzyła badanie. Już nieraz bywało tak, że taki wynik był wynikiem złego pobrania (np. nie ze środkowego strumienia lub zbyt długiego czasu od pobrania do badania). A jak coś się przyplątalo, to pewnie gin zaleci urosept i powtórzenie badania.

Część dziewczyny. Jestem tu "prawie" nowa bo już jakiś czas podczytuje to forum z racji tego że jesteście ogromną skarbnicą wiedzy.
Obecnie jestem w 3 ciąży w 11 tygodniu. Dwie poprzednie, bez leków zakończyły się na etapie 9 tygodnia. Ta ciąża z acardem, heparyna i hurtowymi ilościami luteiny. Biorę luteinę dopochwowo i chciałam się was poradzić. Jak ona na was wpływa? Bo szczerze mam jej już dosyć. Raz mnie swędzi, raz piecze, na drugi dzień jest w porządku, kolejnego znowu swędzi. Czy macie podobnie? Jak sobie z tym radzić? Dodam, że mój lekarz uznaje tylko luteinę dopochwową, przynajmniej do 14 tygodnia.
Myślę że powinnaś zrobić sobie wymaz i posiew z pochwy. Może to infekcja i wystarczy coś zastosować. Też czasem miałam takie uczucie, ale wymazy były czyste. Profilaktycznie brałam sobie lactovaginal i jak najwięcej chodziłam bez bielizny albo najlepiej bez wkładek żeby był jakiś luft [emoji16]

Myślę że powinnaś zrobić sobie wymaz i posiew z pochwy. Może to infekcja i wystarczy coś zastosować. Też czasem miałam takie uczucie, ale wymazy były czyste. Profilaktycznie brałam sobie lactovaginal i jak najwięcej chodziłam bez bielizny albo najlepiej bez wkładek żeby był jakiś luft [emoji16]
Dostałam globulki od lekarza i po nich jest spoko ale na góra tydzień. Już sama nie wiem. Ten lactovaginal jest na receptę? Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie

Hej dziewczyny. Dzisiaj zauważyłam na papierze delikatnie rozprawy śluz. Ginekolog dała mi l4 i zwiększyła mi dawkę luteiny. Czy to musi oznaczać poronienie? Jestem wystraszona[emoji22]

reklama
Hej dziewczyny. Dzisiaj zauważyłam na papierze delikatnie rozprawy śluz. Ginekolog dała mi l4 i zwiększyła mi dawkę luteiny. Czy to musi oznaczać poronienie? Jestem wystraszona[emoji22]
Kochana ja plamiłam od 4-10tc. Dzisiaj jestem w 35tc. Plamienie nie musi oznaczać nic złego. Ze spokojem. Odpoczywaj dużo i będzie dobrze. Myśl pozytywnie :) a nie miałaś mieć teraz miesiączki?

Do góry