reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Jedna czy dwie kreski ?

reklama
Masz rację. Chyba mnie bardziej strach paraliżuje. I dlatego to nie zrobiłam. Chyba nie jestem gotowa na kolejne dwie kreski.

Dokładnie ja też uważam że jeśli ma być ciaza to każdy test pokaże. Acz kolwiek każdy wynik testu trzeba iść potwierdzić do ginekologa. Bo akurat te testy są tak robione teraz że nie każda blada kreska oznacza ciążę. Dziewczyny które miały taki przypadek że test pokazał blada kreskę na teście A nie były w ciąży wiedza o czym mówię. Ja też jestem takim " przypadkiem" i na testy trzeba brać poprawkę.

Dokładnie ja też uważam że jeśli ma być ciaza to każdy test pokaże. Acz kolwiek każdy wynik testu trzeba iść potwierdzić do ginekologa. Bo akurat te testy są tak robione teraz że nie każda blada kreska oznacza ciążę. Dziewczyny które miały taki przypadek że test pokazał blada kreskę na teście A nie były w ciąży wiedza o czym mówię. Ja też jestem takim " przypadkiem" i na testy trzeba brać poprawkę.
Nigdy nie zdarzyło mi się zrobić testu z dwoma kreskami przy braku ciąży. Raczej obsawialabym odwrotny przypadek. Brak kreski a ciąża jest.

Nigdy nie zdarzyło mi się zrobić testu z dwoma kreskami przy braku ciąży. Raczej obsawialabym odwrotny przypadek. Brak kreski a ciąża jest.
To się mylisz. Jest dużo dziewczyn które tak miało. Ostatnio nawet dziewczyna napisała na forum że mimo braku ciąży pokazywały się blade testowe kreski. Są takie przypadki. Jeśli ci się tak nie trafiło to życzę by tak zostało. Nie jest nic miłego zobaczyć blada kreskę która ewentualnie powinna oznaczać ciążę wczesna A tak naprawdę nie oznacza nic bo ciąży nie było.

reklama
To się mylisz. Jest dużo dziewczyn które tak miało. Ostatnio nawet dziewczyna napisała na forum że mimo braku ciąży pokazywały się blade testowe kreski. Są takie przypadki. Jeśli ci się tak nie trafiło to życzę by tak zostało. Nie jest nic miłego zobaczyć blada kreskę która ewentualnie powinna oznaczać ciążę wczesna A tak naprawdę nie oznacza nic bo ciąży nie było.
A może ciąża była tylko, że biochemiczna. Testy mogą być również dodatnie nie tylko przy ciaży. Poza tym niektóre dzieczyny doszukują się kreski a tak naprawdę wcale jej tam nie ma. Jak nie ma hormonu we krwi to test wyjdzie negatywny. Nieważne jak są skonstruowane.

Do góry