reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

u nas nie ma problemu z zasypaniem:-) moja córcia śpi rano ok 2 godzin czasami popołudniu ok 1 godziny:tak: nigdy nie pozwalam spać dłużej niż do 16:no: zawsze po kąpieli jest zmęczona i zasypia ładnie:tak: czasami jest tak zmączona że nie ma siły na mleko:szok:

reklama
Widocznie jestem za miętka ;-). Poza tym nawet gdybym ja się przemogła, to tatuś na pewno by nie wytrzymał nawet minuty :no:.

Hihi..my siedzieliśmy razem i się nawzajem powstrzymywaliśmy licząc mniej więcej czas i mówiąc, że teraz interwencja będzie jeszcze za wcześnie i trzeba jeszcze poczekać :-D

roksi u nas też czasem jest bardzo zmęczona i wtedy nie ma siły trzymać butlę, więc ja jej trzymam :-D Ale po lekturze książki już nie daję jej wieczornej butli do łóżeczka tylko je w naszym pokoju na kanapie. Potem się żegnamy wszyscy i odnoszę ją do łóżeczka :tak:

Witam:-),

Miloku, choc juz jesteś w drodze, to życzymy wam bezpiecznej podróży:tak:

Widzę, że wasze dzieciaczki mają lepsze i gorsze noce, ale zdarzaja im się całe przespane:tak:, niestety mój Piotruś od urodzenia ani razu nie przespał całej nocy:no:,
dalej budzi sie 3-4 razy na cycusia, herbatkę.
Nawet wczoraj, kiedy bylismy cały dzień poza domem, najpierw u babci, potem na małym przyjęciu rodzinnym w restauracji, Piotrus prawie nic nie spał, tylko drzemki w aucie w czasie przejazdu, no i wiele sobie obiecywałam, że zasnie jak kamień, a mały obudził się pierwszy raz juz o 11-tej:szok::szok::szok:.

A z innej beczki;-), to Piotrus na tym przyjęciu oczarował wszystkich, siedział sobie na krzesełku:cool2:, grzecznie sie bawił:tak:, rozdawał usmiechy:-D, nie bał sie nikogo:szok:, muszę mu przyczepic czerwoną wstążkę, żeby mi go nie zauroczyli:-p, choć to może juz za późno, bo marudny dziś od samego rana:baffled:.

roksi u nas też czasem jest bardzo zmęczona i wtedy nie ma siły trzymać butlę, więc ja jej trzymam :-D Ale po lekturze książki już nie daję jej wieczornej butli do łóżeczka tylko je w naszym pokoju na kanapie. Potem się żegnamy wszyscy i odnoszę ją do łóżeczka :tak:
wlasnie muszę wprowadzić kolację przed kapiela ze względu na ząbki:tak: co prawda zawsze po zjedzeniu przecieram córci dząsełka i ząbki ale jakoś wydaje mi się że lepiej myje się przy kąpieli:tak: dokładniej:tak:

Dziewczyny, czy Wasze dzieci też stoją na palcach? Karol jak staje, to zawsze stoi na palcach. Nie wiem czy to normalne i samo minie, czy powinnam iść z tym do lekarza.

a robi tak jak "chodzi" czy tylko czasem sobie tak stanie?
Zosia tak na początku stawała ale bardzo krótko, wydaje mi się, że jest to nieprawidłowe:no:ale nie jestem znawcą

Dziewczyny, czy Wasze dzieci też stoją na palcach? Karol jak staje, to zawsze stoi na palcach. Nie wiem czy to normalne i samo minie, czy powinnam iść z tym do lekarza.

Na początku tak stawała :tak:Po jakimś czasie zrozumiała, że żeby chodzić trzeba stawiać całe nóżki na podłogę i teraz już tak robi jak chodzi z nami za rączki czy jak sama wstaje.

On jeszcze nie chodzi :no:. Tylko wstaje i zawsze na palcach. Chyba się przejdę do lekarza w takim razie.

przypominam sobie, że podobnie jak u Agutka, na początku wstawania i chodzenia np. za dwie ręce to zawsze na palcach, potem załapała

agutek - a co u Was z wiotkośćią krtani? ja już myślałam, że zanika ale gdzie tam...świszczy jak lokomotywa:baffled:

reklama
Do góry