monika1708
Fanka BB :)
@Takaja123 trzymam za Was kciuki. Nie poddawajcie się [emoji10]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
@Humhum ale świetne zdjęcie!
Ja za to wróciłam niepocieszona od swojej ginki. Powiedziała mi, że przy cukrzycy kiedyś kobiety musiały pogodzić się z niepłodnością. Poraz kolejny zapytała mnie czy chcę walczyć o siebie i swoje zdrowie dla syna czy o ciążę. Także jak się dowiedziałam cykle są długie kiedy nie pojawia się owulacja. Zaproponowała mi leczenie progesteronem. A ciąża jak się przydarzy to super, jak nie mam dać sobie spokój.
Szczerze nie mam siły na jakieś stymulacje hormonalne i inne cuda. Tak więc od 16dc przez 10dni mam przyjmować duphaston (luteiny nie chciałam). Ech smutno tak...
To bardzo zależy. Ja brałam w ciąży co 2 tygodnie najpierw, potem co 3 tygodnie. Wtedy weszłam na połówki.A co ile to się powtarza w ciąży?
Zazdroszczę że jesteś jeszcze przedNie wiem kiedy te wszystkie posty nadrobię. Właśnie wróciłam z wyjazdu urlopowego.
@monika1708 samopoczucie różnie. Te bóle podbrzusza mam od czasu do czasu w szczególności po wysiłku np. długim spacerze lub jak długo siedzę np. w samochodzie. Miałam tak właśnie teraz na urlopie. Wtedy biorę magnez i luteinę. Mija po okolo dwóch dniach. Muszę zapytać o to lekarza na wizycie ale ostatnio nic niepokojącego nie widział. Sama już nie wiem.
Ruchów dalej nie czuje. A Ty? Nawet nie wiem kiedy powinnam poczuć
Kiedy masz te prenatalne? Pisałaś, że w nadchodzącym tygodniu?
W sumie raz miałam taki okrojony monitoring cyklu, ale owu nie wystąpiła, teraz pęcherzyki też były małe, bez dominującego. Ale nawet jak miałam regularne cykle to owu czułam dopiero koło 18-19dc, nigdy koło 16.U mnie cykle trwają po 60 dni i więcej i owulacja była potwierdzona w czterdziestym którymś dniu cyklu. Więc to też nie jest tak, że jak długie cykle to nie ma owu. Lekarz tłumaczył, że u mnie jest problem z wolnym wzrostem pęcherzyków i dlatego tak długo to trwa. Luteina czy dupek od 16 dnia cyklu wogole się u mnie nie sprawdził, bo rozregulował mi cały cykl i wtedy owu nie było a krwawienie raz słabe raz normalne. U Ciebie owo była potwierdzona do tego 16 dnia cyklu?
Mnie też czasami brzuch boli, zwłaszcza jak długo siedzę.Nie wiem kiedy te wszystkie posty nadrobię. Właśnie wróciłam z wyjazdu urlopowego.
@monika1708 samopoczucie różnie. Te bóle podbrzusza mam od czasu do czasu w szczególności po wysiłku np. długim spacerze lub jak długo siedzę np. w samochodzie. Miałam tak właśnie teraz na urlopie. Wtedy biorę magnez i luteinę. Mija po okolo dwóch dniach. Muszę zapytać o to lekarza na wizycie ale ostatnio nic niepokojącego nie widział. Sama już nie wiem.
Ruchów dalej nie czuje. A Ty? Nawet nie wiem kiedy powinnam poczuć
Kiedy masz te prenatalne? Pisałaś, że w nadchodzącym tygodniu?