reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny dawno nie pisałam.. Ale starania były odłożone na rok a tu dziś druga kreska słaba okres się spóźnia drugi dzień. Test zrobiony koło 10 nie z porannego moczu. Jestem przerażona trochę bo po 3 poronieniach włączyłam dziś leki żadnych objawów prócz ciągłego głodu i nerwowości strasznej.. Wiec nie chce się nawet nastawiać... Pierwsze podejście i ciąża przytulanki tylko jeden raz byly.. Nie chcę się nawet cieszyć...
U mnie ok przeprowadziłam się do nowego domu a tu taka niespodzianka. Martwi mnie ze cycki mnie nie bolą :) zaraz już mam schizę ze będzie źle... Ale czas pokaże.. Co u ciebie kiedy starania zaczynacie?

A ja po cichutku gratuluję i będę trzymać kciuki żeby się udało :) czy dobrze kojarzę że my byłyśmy jakoś razem w ciąży?
Pamiętaj że niebolace cycki to żaden wyznacznik. Mnie raz bolały raz nie, schizowalam jak głupia A wszytko było dobrze ;) liczę że i u Ciebie teraz tak będzie:*

reklama
Hej dziewczyny dawno nie pisałam.. Ale starania były odłożone na rok a tu dziś druga kreska słaba okres się spóźnia drugi dzień. Test zrobiony koło 10 nie z porannego moczu. Jestem przerażona trochę bo po 3 poronieniach włączyłam dziś leki żadnych objawów prócz ciągłego głodu i nerwowości strasznej.. Wiec nie chce się nawet nastawiać... Pierwsze podejście i ciąża przytulanki tylko jeden raz byly.. Nie chcę się nawet cieszyć...
Kasiu ogromne gratulacje i trzymam kciuki!! Do jakiego lekarza chodzisz?

Tak byłyśmy razem w pierwszej poronionej.. Nie chcę się nastawiać by potem bardzo nie przeżywać..
A ja po cichutku gratuluję i będę trzymać kciuki żeby się udało :) czy dobrze kojarzę że my byłyśmy jakoś razem w ciąży?
Pamiętaj że niebolace cycki to żaden wyznacznik. Mnie raz bolały raz nie, schizowalam jak głupia A wszytko było dobrze ;) liczę że i u Ciebie teraz tak będzie:*

@Madlein
Tydzień temu w piątek ginekolog widziała i mnie na USG ciałko żółte, czyli było już po owulacji ale nie wiem dokładnie kiedy miało to miejsce myślę, że dzień wcześniej. Teraz w poniedziałek myślałam żeby iść na betę ale nie wiem czy to nie za wcześnie. Miesiączkę powinnam dostać w środę lub czwartek.

@Madlein
Tydzień temu w piątek ginekolog widziała i mnie na USG ciałko żółte, czyli było już po owulacji ale nie wiem dokładnie kiedy miało to miejsce myślę, że dzień wcześniej. Teraz w poniedziałek myślałam żeby iść na betę ale nie wiem czy to nie za wcześnie. Miesiączkę powinnam dostać w środę lub czwartek.
Poczekaj do terminu @ i wtedy będziesz miała pewność

reklama
Dziewczyny czy są tu mamy, które miały cukrzycę ciążową?
W dwóch poronionych ciążach miałam stwierdzoną cukrzycę ciążową po podwyższonych cukrach na czczo. Biorę metforminę, wtedy praktycznie odrazu kazali mi odstawić i miał test obciążeń glukozą. Teraz brałam metforminę do 12 tc i po tygodniu test i krzywa wyszła ok, ale dla swojego spokoju mierzę cukry na czczo i 1h po posiłku. Jem w miarę zdrowo, co ok 3h, ale nie jest to dieta cukrzycowa. Cukry po posiłkach są ok, na czczo zazwyczaj 80 z hakiem, ale raz na jakiś czas jest 91, 96. Czy powinnam się martwić?
Ja bym poszła do lekarza. U mnie również 2 poronienia, oprócz złych cukrów nie znaleźli u mnie nic... To moja nieoficjalna przyczyna poronień wiec ja bym tego nie lekceważyła... Porządny diabetolog na pewno powie ci co masz robić. A robiłaś już krzywa cukrową?

Do góry