reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja mam pai homo i mthfr 677 homo i urodziłam 3 dzieci bez hepryny. Ale drugie dziecko ur. 36 tc, z niewysoka masą urodzeniowa i w połowie ciąży narzekano na przepływy u dziecka w mózgu i podejrzewano zahamowanie wzrostu (raczej na wyrost to było, żaden lekarz się nie zdecydował dać mi heparyny czy nawet acardu a chodziłam na konsultacje do znanych ginow). Rozwija się fantastycznie, ma już 4 lata. Trzecie dziecko duże, ale ur. 34 tc choć to raczej bez związku z łożyskiem. W ciąży duży krwiak który być może narastał zamiast się opróżniać właśnie przez pai.
Czyli w sumie to nie ma reguły na to. Dziwne to wszystko. Nie wiadomo co robić

reklama
Ma tylko pai-1 i dwoch genetyków powiedzialo mi ze nawet nie mam wskazan do acardu. 🤷‍♀️ 2 poronienia i 3 ciaza byla na heparynie. Ona nie szkodzi a pomoc moze. Ja bym lejarza zmienila albo sie uparła.
W straconej ciąży brałam heparynę 0.4 i acard 75 niestety nie znam przyczynę straty. A teraz po zmianie lekarza ten właśnie mówi że tylko acard. Ale właśnie tak jak mówisz lepiej brać niż nie brać

Dziękuję dziewczyny [emoji3590] Pomogłyście mi przetrwać ciężki czas, każde słowo dało siłę i nadzieję, że jeszcze się uda[emoji3526] i dziś jak spojrzałam na test to się popłakałam ze szczęścia. Trzymam kciuki i życzę każdej z Was żebyśmy wkrótce mogły się po pochwalić naszymi dzidziusiami[emoji3526] Oby teraz było już wszystko dobrze.
Gratulacje to jesteśmy prawie równo ja dziś bete robiłam w środę przyrost i już dziś po leki byłam u ginki. Ty jesteś obstawiona lekami?

To heparyne dobiera się do wagi? W sumie lekarz mnie pytał o wagę i dostałam 0.4 przy 60kg [emoji848]

@kasiula222 i jak tam dzisiejsza beta? :) w którym dc robiłaś test?

Beta 380. 82 raczej chyba w normie test robiłam w 32dniu cyku ale owulka była 24-25 wrzesień.. Lekami mnie dziś obstawiła lekarka..

reklama
@mohaaa
@kasiula222
@Nadzieja_31
Mamy 3 szczęśliwe poczatki ??? 🥰🥰
Trochę zazdroszcze tych pierwszych chwil.

W straconej ciąży brałam heparynę 0.4 i acard 75 niestety nie znam przyczynę straty. A teraz po zmianie lekarza ten właśnie mówi że tylko acard. Ale właśnie tak jak mówisz lepiej brać niż nie brać
Ja mialam acard 150. 🤔 potem schodziłam z dawki. Bralam do około 32 tc. Bez heparyny bym sie bala. To był mój uspokajacz i pstcholog igłę 🤪

Do góry