Ja też ogarniam pranie, zmywanie, bieżące sprzątanie, gotowanie, zakupy. Mąż mi dużo pomaga we wszystkimJa myję po jednym oknie dziennie jak mam ochotę...wiecie ja nie z tych pucujących jakoś dokładnie więc się nie przemęczam...pranie to się wylewa a piorę co 3 dni...do pracy nie chodzę a czas leci szybko
reklama
Joasia M
Fanka BB :)
Ja musze jeszcze zrobić parapetówkę na 10 szt. dorosłychPowiem Wam, że w tej ciąży stan mojego umysłu to "nienawidzę życia"nic mi się nie chce, tylko bym spała, pies mnie wkurza
nie wspominając o mężu
zmuszam się, żeby wychodzić do ludzi. zdaję sobie sprawę, że to pewnie te hormony mnie pokonały, ale czekam, aż wróci mi jakiś ułamek dobrego samopoczucia
Wiecie, ja narzekam a wiele z Was ma jeszcze dzieci, tyle do ogarnięcia. Podziwiam Was, to inny level dla mnie
![]()
Uni_Cat
Powiem Wam, że to czytanie forum zdecydowanie mi się służy.
Naczytałam się tutaj o tych objawach ciążowych, ich braku, zanikaniu itd. Sama podchodzę do tego z dystansem, bo tylko lekarz jest wyznacznikiem, czy jest ok, a nie forum, ale mnie samą dopada czasami panika.
Mąż już dzisiaj chyba miał dość, jak mu wypaliłam, że "wczoraj standardowo brzuch mnie pobolewał po spacerze, a dzisiaj przeszłam z 500 metrów szybkim krokiem i nic nie czuję - pewnie mi objawy ciążowe zanikają"
Naczytałam się tutaj o tych objawach ciążowych, ich braku, zanikaniu itd. Sama podchodzę do tego z dystansem, bo tylko lekarz jest wyznacznikiem, czy jest ok, a nie forum, ale mnie samą dopada czasami panika.
Mąż już dzisiaj chyba miał dość, jak mu wypaliłam, że "wczoraj standardowo brzuch mnie pobolewał po spacerze, a dzisiaj przeszłam z 500 metrów szybkim krokiem i nic nie czuję - pewnie mi objawy ciążowe zanikają"
Ola0207
Jejku.. Też jestem na etapie zanikających objawówPowiem Wam, że to czytanie forum zdecydowanie mi się służy.
Mąż już dzisiaj chyba miał dość, jak mu wypaliłam, że "wczoraj standardowo brzuch mnie pobolewał po spacerze, a dzisiaj przeszłam z 500 metrów szybkim krokiem i nic nie czuję - pewnie mi objawy ciążowe zanikają"![]()
kasza_lotek
Zaangażowana w BB
nie znam wszystkich powodow ale podejrzewam ze wszystko to byly jakies wady. Jedna na 100%, po badaniach w 12 tyg wyszlo mi ryzyko zd 1:4, w dzien amnio serduszko przestalo bic. Dlatego teraz majac doswiadczenie jakie mam mam rowniez podejscie "co ma byc to bedzie". W sensie, naprawde czasami sa takie przypadki ze natura wie co robi, ze niebylo by szans tak czy owak na przezycie dziecka. Podejrzewam ze to wrecz wiekszosc przypadkow.Kurczę, a jakie były przyczyny poronień? Badalas zarodki?
Kropka29
Moderator
U mnie za to kondycja siada
30 minut sprzątałam sobie na spokojnie samochód i tak mnie to zmęczyło, że ledwo żyje i musiałam się chwile położyć. Jak się kładłam to serducho mi waliło jak cholera, teraz mnie tak znużyło że spać bym poszła
A miałam w planach jeszcze uprać siedzenia 
I wcale nie narzuciłam sobie jakiegoś mega tempa przy tym sprzątaniu
Przeraża mnie to, że lada moment się przeprowadzamy i trzeba jeszcze w nowym domu wszystko doprowadzić do porządku
Ale na szczęście będę mogła sobie działać na spokojnie i często robić przerwy 
Uni_Cat
I ja właśnie z takich błahostek panikuję, że wczoraj to miałam zadyszkę, jak szłam spokonie na zakupy, a dzisiaj biegiem na pobranie krwi i nic kompletnie, nawet zmęczona nie byłam.U mnie za to kondycja siada30 minut sprzątałam sobie na spokojnie samochód i tak mnie to zmęczyło, że ledwo żyje i musiałam się chwile położyć. Jak się kładłam to serducho mi waliło jak cholera, teraz mnie tak znużyło że spać bym poszła
Przeraża mnie to, że lada moment się przeprowadzamy i trzeba jeszcze w nowym domu wszystko doprowadzić do porządku
![]()
Ale człowiek się naczyta złych wiadomości i próbuje wszystko do siebie przypisywać
Muszę jakoś wytrwać te 3 tygodnie do prenatalnych
natalianat
Zaangażowana w BB
Mam dokładnie to samo... i też za jakieś 3 miesiące przeprowadzamy się do nowego domku. Ciężko mi sobie wyobrazić moje możliwości za te 3 miesiące biorąc pod uwagę to, że już teraz sapię przy najprostszych czynnościachU mnie za to kondycja siada30 minut sprzątałam sobie na spokojnie samochód i tak mnie to zmęczyło, że ledwo żyje i musiałam się chwile położyć. Jak się kładłam to serducho mi waliło jak cholera, teraz mnie tak znużyło że spać bym poszła
![]()
reklama
Anuuula
Rozumiem Was... dziś w pracy ogarniałam wszystko na spotkania i latałam przez 40 minut i tak sie zmęczyłam ze o 9 musialam juz usiąść i odpoczac
do tego mnie glod złapał i brzuch bolal a tu trzeba czekać 30 min zanim moge w spokoju zjesc 

Ogólnie dzis również czuje się lepiej, nie jest mi tak niedobrze rano.
ciekawe to wszystko..
W ogóle co ide na siku i się wycieram to zawsze tak spoglądam na ten papier z ogromna nadzieja w sercu, ze nadal jest bialy
któraś też tak ma??
Tak, pewnie jestem nienormalna haha..
Ogólnie dzis również czuje się lepiej, nie jest mi tak niedobrze rano.
W ogóle co ide na siku i się wycieram to zawsze tak spoglądam na ten papier z ogromna nadzieja w sercu, ze nadal jest bialy
Tak, pewnie jestem nienormalna haha..