Weź tylko pod uwagę, że takiego malucha czasami trzeba przebierać 5 razy dziennieTak właśnie myślałam, że kilka sztuk tych 56 żeby były na początek. Ale więcej tych 62 pokupować. Nawet w sumie jak będą troche za duże to co się stanie. Rękawki można podwinąć. A dość szybko takie dziecko rośnie![]()
reklama
MaGdaLenAx94
Fanka BB :)
No też prawda. Ale zawsze jak będzie za mało 56 to można założyć te większeWeź tylko pod uwagę, że takiego malucha czasami trzeba przebierać 5 razy dziennieja na szybko dokupowałam rozmiaru 56, bo nie nadążałam z praniem
![]()
MaGdaLenAx94
No to czyli nie ma przepisu idealnego na zakupy tego typuJa popełniłam błąd zbyt dużej ilości ubrań. Dostałam sporo ciuszków w rozmiarach 56 I 62, dużej części w ogóle nie użyłam. Gdybym miała znów kompletować wyprawkę to kupiłabym chyba po kilka sztuk każdego rozmiaru, zaczynając od 56. To co mi się w ogóle nie sprawdziło, to bluzki - mam ich mnóstwo bo dostałam, a nie używam totalnie. Na samym początku najwięcej szło bodów z długim rękawem, półśpiochów (spodenek ze stópkami), śpiochów. Bardzo lubiłam zestaw body I pajac (spodenki ze stópkami na szelkach). Skarpetek dosłownie kilka par. No i możliwe że pod koniec ciąży okaże się, że dzidzia jednak będzie jedną z tych mniejszych, to wtedy warto jednak kupić kilka sztuk w rozmiarze 50, ale zaczęłabym od 56.
U mnie dwójka mieściła się w 50. Niektóre 50 byly za duze. Np: h&m i newbie wypada większe. Syn waga 3300, a córka 2800. Oboje około 50 cm. Ciężko powiedzieć jak duże urodzi się dziecko, ja przy synku nie bylam gotowa na 50, wszystko było od 56 i wszystko duzo za duze. Z córeczką miałam 50 większą ilość i się wszystko przydało. Pieluszki rozmiar 0 u mnie idealne byly przez pierwszy miesiąc. Dodam, że sama drobna nie jestem, mam 1.7 m, a maz 1.8. Syn cały czas nie za duży jest, ale córka po miesiącu zaczęła rosnąć i co chwilę brakło nam na przykład śpiochów. Ważna sprawa: po porodzie zanim wpadniecie w rytm to trochę minie i naprawdę może nie być czasu na jakiekolwiek zakupy, nawet online.
62 to są już dużeTak właśnie myślałam, że kilka sztuk tych 56 żeby były na początek. Ale więcej tych 62 pokupować. Nawet w sumie jak będą troche za duże to co się stanie. Rękawki można podwinąć. A dość szybko takie dziecko rośnie![]()
MaGdaLenAx94
Ja i tak trochę dostane więc muszę się rozeznać w rozmiarach62 to są już dużeI wcale wygodnie się nie ubiera takiego robaczka w za duże ubranie. Na pewno kup więcej niz kilka sztuk 56. Ja kupowałam w lumpeksie te najmniejsze, można dostać w super stanie lub nowe i za kilka złotych.
U mnie na początek ze starszakiem wystarczyły 4 komplety body + półśpiochy i 4 pajace. Body oczywiście kopertowe, bo zanim złapałam wprawe z przebieraniem to się zeszło. Spodenki i skarpetki to też moim zdaniem trochę później- półśpiochy wygodniejsze. Dostałam też kilka kompletów śpiochów i kaftaników - jak dla mnie porażka - wogóle niepraktyczne, więc nie zakładałam.
MaGdaLenAx94
4? To chyba musiałaś ręcznie prac. Bo w pralce taka ilość to za mało napewno. A to trzeba często dziecko przebraćU mnie na początek ze starszakiem wystarczyły 4 komplety body + półśpiochy i 4 pajace. Body oczywiście kopertowe, bo zanim złapałam wprawe z przebieraniem to się zeszło. Spodenki i skarpetki to też moim zdaniem trochę później- półśpiochy wygodniejsze. Dostałam też kilka kompletów śpiochów i kaftaników - jak dla mnie porażka - wogóle niepraktyczne, więc nie zakładałam.
Dolatkaaaaa
U mnie córka bardzo szybko zaczęła rosnąć po 3 roku życia . Jutro kończy 9 lat i ma już 148 cm . Ogólnie mamy problem żeby jej kupować ciuchy . Już zaczęłam jej kupować na dziale damskim . Wagę tez trochę ma i to dodatkowy problem .
reklama
Agulekjuleczka
Dziecko szybko rośnie, ja miałam na 56 i 62 , bo nie wiedziałam ile cm dziecko się urodzi. Córka 53cm-syn 55cm, ale 2-3 tygodnie i już ubierałam na 62.Mam pytanie. Bo się zastanawiam. Jak kupować ciuszki to jakie rozmiary? Bo też nie chce za dużo kupić tych małych