reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
Ze staraniem to jest świeża sprawa, bo dopiero drugi miesiąc leci. Diagnostyki żadnej nie robiliśmy bo my obydwoje przed 30 i gin odradził. Nie wiem czy to ten słynny instynkt macierzyński, ale nagle z pietruszki zachciało mi się bobasa i przez kilka kolejnych miesięcy nie przestawało chcieć. :D
Trzymam bardzo kciuki, żebyście wraz z Twoim partnerem zaliczyli się do tego grona, którym pyknie szybciej niż później :) ale też polecam zacząć chociaż robić testy owulacyjne, żebyś wiedziała kiedy mniej więcej wypada owulka, poznać długość fazy lutealnej😊

to ja bym radziła zbadac chociaż podstawy, takie jak morfologia, tarczyca, poziom witaminy D. To nawet nie przy staraniach, ale ogólnie dla zdrowia :) bierzesz kwas foliowy?

Prosze, tu daję takie tabletki duphaston, prosze brac od 16 dc (nie obchodzi mnie kiedy pani ma owulacje) widzimy się za 3 miesiące w ciąży
Albo, po 3 miesiącach brania mety góra 6 ciu widzimy się na usg ciążowym...biorę już ponad rok🤦‍♀️😅

to ja bym radziła zbadac chociaż podstawy, takie jak morfologia, tarczyca, poziom witaminy D. To nawet nie przy staraniach, ale ogólnie dla zdrowia :) bierzesz kwas foliowy?

Prosze, tu daję takie tabletki duphaston, prosze brac od 16 dc (nie obchodzi mnie kiedy pani ma owulacje) widzimy się za 3 miesiące w ciąży
Biorę ovarin, bo gin polecił. A morfologia i tarczyca 100% w normie, bo to akurat kontrolnie co rok leci

Ze staraniem to jest świeża sprawa, bo dopiero drugi miesiąc leci. Diagnostyki żadnej nie robiliśmy bo my obydwoje przed 30 i gin odradził. Nie wiem czy to ten słynny instynkt macierzyński, ale nagle z pietruszki zachciało mi się bobasa i przez kilka kolejnych miesięcy nie przestawało chcieć. :D
Polecam Ci chociaż 1 raz zrobić monitoring cyklu u ginekologa , żeby potwierdzić, że dochodzi do owulki i równocześnie albo mierzyć tempkę, albo robić owulaki albo jedno i drugie, żeby niepotrzebnie nie tracić czasu🙂
Ale w sumie to dopiero drugi miesiąc starań , więc jak uważasz😉

Polecam Ci chociaż 1 raz zrobić monitoring cyklu u ginekologa , żeby potwierdzić, że dochodzi do owulki i równocześnie albo mierzyć tempkę, albo robić owulaki albo jedno i drugie, żeby niepotrzebnie nie tracić czasu🙂
Ale w sumie to dopiero drugi miesiąc starań , więc jak uważasz😉
Ja to w ogóle chciałam tak zrobić, bo poszłam na wizytę przygotowana z kartką pytań. Chciałam na konkretnie podejść do tych starań, porobić badania przed itp. Nawet test owulacyjne miałam kupione. Gin zrobił usg, powiedział że jest wszystko spoko tylko akurat w zeszłym miesiącu nie było owulacji, ale widać jakieś pozostałości po wcześniejszej. Na jego obronę to chodzę do niego od 6 lat raz albo dwa w roku i zawsze robi usg i zawsze pokazywał mi że było albo jest jajko. Potem kazał te owulacyjne testy wyrzucić do kosza i nie robić na wyrost badań, bo podobno w moim wieku to się po prostu zachodzi. A potem weszłam na neta i tu jest cała filozofia robienia dzieci co trochę mi podkopuje tamtą wizytę.

reklama
Ja to w ogóle chciałam tak zrobić, bo poszłam na wizytę przygotowana z kartką pytań. Chciałam na konkretnie podejść do tych starań, porobić badania przed itp. Nawet test owulacyjne miałam kupione. Gin zrobił usg, powiedział że jest wszystko spoko tylko akurat w zeszłym miesiącu nie było owulacji, ale widać jakieś pozostałości po wcześniejszej. Na jego obronę to chodzę do niego od 6 lat raz albo dwa w roku i zawsze robi usg i zawsze pokazywał mi że było albo jest jajko. Potem kazał te owulacyjne testy wyrzucić do kosza i nie robić na wyrost badań, bo podobno w moim wieku to się po prostu zachodzi. A potem weszłam na neta i tu jest cała filozofia robienia dzieci co trochę mi podkopuje tamtą wizytę.
Wiesz co ja nie jestem za straszeniem pacjentek, ale taki przesadny optymizm z ust lekarza jest jak dla mnie przegięciem. A co jeśli, pfu pfu, kobieta w Twoim wieku nie zajdzie w ciążę w pierwszych cyklach? Czy on wie że na niepłodność cierpi co 6 para, i to bez względu na wiek? Ja też zaczęłam starania przed 30…. i jakoś w ciążę nie zaszłam. Oczywiście Tobie życzę , żeby jego słowa się dla Ciebie spełniły. Tylko pytanie czy na ten moment wolisz żyć w bańce staraniowej pt”zachodzi się w ciążę od jednego seksu”, czy wolisz bardziej „świadomie” podejść do starań :)

Do góry