reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2024

My współżyjemy cały czas. Może trochę mniej niż przed ciążą. Ale jak już nas weźmie to sobie nie żałujemy 🤣😝
Nic lekarz nie mówił, ja się też nie pytałam. Żadnych dolegliwości nie mam, więc się nie ograniczam jakoś specjalnie.
W pierwszej ciąży też normalnie współżyliśmy i wszystko było okej.

Co do jedzenia, to nadal kiepsko. Na wadze widzę, że mam -1,5kg. Ale sie nie dziwię, bo mało jem.
Przyjdzie czas że waga pójdzie ⬆️. W pierwszej ciąży na początku spadłam było -6kg, a później +20kg w 3 miesiące. Pamiętam że brzuszek zaczął rosnąć od 9 czerwca, w lipcu był już naprawdę widoczny, a na końcówce to wgl ogromy (rodziłam na koniec września).

reklama
Przyjdzie czas że waga pójdzie ⬆️. W pierwszej ciąży na początku spadłam było -6kg, a później +20kg w 3 miesiące. Pamiętam że brzuszek zaczął rosnąć od 9 czerwca, w lipcu był już naprawdę widoczny, a na końcówce to wgl ogromy (rodziłam na koniec września).
Ja w poprzedniej ciąży przytyłam kilogram 🫣🤣🤣🤣🤣

Pójdzie napewno.
W pierwszej ciąży miałam +9kg. I tylko brzuszek ładny, na szczęście cała reszta była "zgrabna".

Pójdzie napewno.
W pierwszej ciąży miałam +9kg. I tylko brzuszek ładny, na szczęście cała reszta była "zgrabna".
Żeby nie było, jakoś tragicznie nie wyglądałam 🙈 po porodzie było odrazu -10kg i zostało mi do zrzucenia 4kg, ale ja mój organizm był tak wykończony karmieniem że ja 8 miesięcy po porodzie miałam na wadze jeszcze -14kg. To był czas gdy wyglądałam tragicznie, miałam brak siły. Żeby cokolwiek zrobić musiałam się porządnie najeść, bo inaczej nie byłam w stanie nic zrobić. Najlepsze były miny ludzi gdy widzieli mnie z talerzem jedzenia. Myśleli że ja się głodze, a tak naprawdę jadałam za dwóch.

My będziemy mieć teraz trzecie. Najstarszy syn ma 6 lat, skończył w styczniu. Córka we wrześniu skończy 4. Trzecie mam na koniec grudnia. Ogólnie wszystkie dzieciaki z końca miesiąca
O kurcze, to moja najstarsza ma 4 kąta a najmłodsza roczek, i synek po środku;)
Fajne, a z drugiej strony... odważne 😉
U nas jak się niektórzy dowiedzą o #4 to dopiero będą teksty o patologii ...
A i się przejmujesz. Przyjedz do mnie następnym latem to jak pójdziemy z naszą 8 na.plac zabaw, będziemy dopiero fajnie wyglądać xd
Ja przez mdłości to nie mam na nic ochoty.... mimo, że poza ciążą to jak nastolatkowie 😜🤭

Też macie dużo śluzu? Ja dzisiaj poczułam, że poleciało, od razu schiza czy to krew, a to po prostu dużo śluzu... wczoraj też miałam taką sytuację...
My ogólnie mało seksu uprawiamy, a teraz pewnie sie pokochamy z 3 miesiace po porodzie. Przy naszych czortcah jest ciężko:/

A co do śluzu ja mam dużo
Z tym, że wtej ciąży jest jakiś gesty też i zoltawy/sielonkawy? Miałam już kapsulki na zakazeni3 pochwy i teraz drugi antybiotyk i.sie.troche martwię. A może jednak jest on fizjologiczny ehhh

O kurczaku, to u Ciebie pewnie brzuszka nawet nie było 🙂
Ja aktualnie jestem 3kg na plusie 🙈
Miałam wielki :)
Ale miałam od początku cukrzycę ciążowa, dieta plus insulina potem i waga na początku w dół, a potem stała w miejscu tez momentami. I finalnie miałam tylko kilogram na plusie. Po porodzie ważyłam mniej dużo niż przed ciążą. :)

Miałam wielki :)
Ale miałam od początku cukrzycę ciążowa, dieta plus insulina potem i waga na początku w dół, a potem stała w miejscu tez momentami. I finalnie miałam tylko kilogram na plusie. Po porodzie ważyłam mniej dużo niż przed ciążą. :)
Czyli wszystko było na plus 🙂

reklama
Żeby nie było, jakoś tragicznie nie wyglądałam 🙈 po porodzie było odrazu -10kg i zostało mi do zrzucenia 4kg, ale ja mój organizm był tak wykończony karmieniem że ja 8 miesięcy po porodzie miałam na wadze jeszcze -14kg. To był czas gdy wyglądałam tragicznie, miałam brak siły. Żeby cokolwiek zrobić musiałam się porządnie najeść, bo inaczej nie byłam w stanie nic zrobić. Najlepsze były miny ludzi gdy widzieli mnie z talerzem jedzenia. Myśleli że ja się głodze, a tak naprawdę jadałam za dwóch.

Ja nie mówię że źle. Każdy jest inny i każda ciąża inna. Nie wiadomo też ile teraz będę miała na plusie.
Koleżanki, szwagierka też miały po +20-25. A dziś szczupłe.
Ciąża rządzi się swoimi prawami. Ile będzie na plus, z tym się pogodzę. Ważne że będzie wszystko zdrowo przebiegało.

Do góry