reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

z drugiej strony lepiej zrobic wiecej razy niz mniej, ale wlasnie ten 1 czy 2 dni to juz mniejsza :)
Ale dopiero teraz tutaj zdaje sobie sprawe jak to sie wszystko pozmienialo w tak krotkim czasie… niby „niedawno” rodzilam, a czuje sie jakby to bylo conajmniej w sredniowieczu.. nic, ani specjalistow, ani badan, wszystko po lebkach bylo robione…

reklama
Nie wiem czy kogoś to zainteresuje, ale mnie by zainteresowało, więc napiszę 🤣

W Rossmannie można dostać majtki menstruacyjne z OB. Kupiłam, przetestowałam i bardzo polecam, po wypłacie polecę jeszcze po 2 pary. Już widzę, że będą super na np. zajęcia sportowe czy jakieś dłuższe wycieczki i na noc.
Ja kupiłam ostatnio od dziewczyny która szyje i jestem zachwycona wykonaniem, do tego piękne wzory, no na powrót do smutnej rzeczywistości mi się nadadzą. Nawet myślałam czy by u niej zwykłych majtek nie zamówić bo materiały ma cudowne 😁

Hmm, ale to nie jest tak, że są jakieś wytyczne, że koniecznie musisz się wyrobić z USG piersi do 12+0. Jak ja 3 lata temu prowadzilam ciążę to w klinice gdzie chodzilam robili to w 2 trymestrze, a ja finalnie nie zrobilam w żadnej ciaży, dopiero po.

Tylko wtedy właśnie jest za miekko jak dla małego kręgosłupa :)

A to nie zależy od twardości materaca? Nasz jest twardy, dziecku też zamówiłam dość twardy 🤷‍♀️

Ale ja mówię o materacu, zarówno nasz w łóżku jak i ten w dostawce są twarde więc taki miękki kokon nie powinien zrobić różnicy zwłaszcza używany sporadycznie
Też tak uważam, dziecka się tam nie trzyma ciągle a w sytuacjach właśnie na kanapie, jakiś czas. Spać docelowo i tak spało w łóżeczku.

reklama
Do góry