reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

Ehh a mnie zaczął łapać stres. Ogólnie cały dzień na totalnym luzie, nawet za dużo nie myślałam o becie itp ale teraz już stresik wleciał i pewnie będzie trwał do jutra do wyników 😬 Chyba najbardziej wkurza mnie to, że ja nie mam praktycznie żadnych objawów, nawet brzuch mnie za bardzo nie ciągnie, ale to pewnie dlatego, że od jakiegoś czasu biorę dość duże dawki magnezu. Jedynie piersi są trochę pełniejsze, ale w sumie z synem też dość późno zaczęły mnie boleć. Typowe wymyślanie, ale same wiecie jak jest... Niby myślę pozytywnie, ale już w głowie układam scenariusz, co zrobię, jak się nie uda
To całkowicie normalne, że nie czujesz się jakbyś była w ciąży, na objawy jeszcze przyjdzie czas, zobaczysz 😊 u mnie w pierwszej ciąży tylko pozytywny test ciążowy i beta mówiły że jestem w ciąży a tak to żadnych objawów aż do 6+ tygodnia i powoli z każdym tygodniem się nasilały

reklama
Kiedy po ovitrelle zacząć testować? 🤔 10dpo? Żeby sprawdzić czy są jeszcze jakieś pozostałości po zastrzyku?

A ja dzisiaj owulację miałam ( pik był w nocy ), bo od 16 czułam takie ciągnięcie i bolnw podbrzuszu jak na okres. I tak właśnie odczuwam owulację. Ale przeważnie te późne owulację są albo bezpolecne albo słabo odczuwalne. A te szybciej owulację mam bolesne i skuteczniejsze.

Ale powiem Wam, że cudownie tak odpoczac ze staraniami, z robieniem testów, z ciągłym myśleniem o tym 😀
Fakt faktem teraz mam ciągle coś na głowie plus szukanie pracy i to głównie siedzi mi w głowie, więc myślę, że szybko zleci do września i robienia owulaków 😁
Chcialoby sie powiedziec, ze zluzowalas glowe, ale no nie bardzo :D

Ja podczas owu mam takie bole jajnikow, ze tego nie przegapie, co prawda zaczynaja w owu, a potem bola az do @ w losowych momentach, ale kluje konkretnie :D

Chcialoby sie powiedziec, ze zluzowalas glowe, ale no nie bardzo :D

Ja podczas owu mam takie bole jajnikow, ze tego nie przegapie, co prawda zaczynaja w owu, a potem bola az do @ w losowych momentach, ale kluje konkretnie :D
To u mnie podobnie, kiedyś mniej odczuwałam, ale odkąd biorę inozytol to nie da się przegapić owulacji tak wręcz boli.

To u mnie podobnie, kiedyś mniej odczuwałam, ale odkąd biorę inozytol to nie da się przegapić owulacji tak wręcz boli.
Mnie jeszcze o dziwo potrafi kilka miesiecy pod rzad bolec jeden jajnik, wcale nie jest tak, ze na zmiane i zastanawialam sie czy faktycznie jeden wiecej i czesciej produkuje i zeby az tak wiecej?

Kurczę mi po inozytolu właśnie te bóle zelżały, przed braniem też mnie zginało w pół, paraliżowało czasem, a odkąd biorę inozytol trochę kłuje, ale ogólnie luz i miesiączki też są (odpukać) mniej bolesne

reklama
Mnie jeszcze o dziwo potrafi kilka miesiecy pod rzad bolec jeden jajnik, wcale nie jest tak, ze na zmiane i zastanawialam sie czy faktycznie jeden wiecej i czesciej produkuje i zeby az tak wiecej?
Ja od grudnia do maja co miesiąc byłam na monitoringu.i z prawego jajnika tylko raz miałam owulację a reszta cały czas z lewego 😅 lekarz mówił że nic w tym złego
Dzisiaj ja Was witam pierwsza ☕ lecę niedługo do pracy a potem 3 dni odpoczynku 😍 miłego dnia dziewczyny !

Do góry