reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Ja pierdykam, przeciez takie osoby maja w glowie ta mysl zanim wypuszcza ja przez usta czy serio nie maja jakiegos wewnetrznego hamulca? Nie rozumieja co mowia czy jak..
To ja mogę powiedzieć lepsze 🙈

Dziecko urodzone w 22tc, 1% szans na przeżycie, stan ciężki i teściowa cała w skowronkach wołająca nam do telefonu, że jak to super, że ona została babcią i jak to ona się mega cieszy.
No my się za bardzo nie cieszyliśmy, chociaż w sumie wtedy nie wiedzieliśmy zupełnie, z czym się to wszystko wiąże.

To ja mogę powiedzieć lepsze 🙈

Dziecko urodzone w 22tc, 1% szans na przeżycie, stan ciężki i teściowa cała w skowronkach wołająca nam do telefonu, że jak to super, że ona została babcią i jak to ona się mega cieszy.
No my się za bardzo nie cieszyliśmy, chociaż w sumie wtedy nie wiedzieliśmy zupełnie, z czym się to wszystko wiąże.

Teraz jestem w 22tc i aż ciężko mi sobie to wyobrazić, bo te bomble są takie drobne jeszcze... 😕 500g, co to jest wogole.

@Lady Loka to jest taki jej egoizm,że to się w głowie nie mieści 😐 ale ja bym jej gonga sprzedała za takie teksty...
Pewnie z mężem odchodziłaś od zmysłów, bałaś się każdego dnia,czy dziecko sobie poradzi a tu takie gadki?! Jakby nie była świadoma,że Maluszek znacznie za szybko się narodził...i tu nie mowa o miesiącu za szybko 😱
Aż mi się ciśnienie podniosło:/

@Lady Loka to jest taki jej egoizm,że to się w głowie nie mieści 😐 ale ja bym jej gonga sprzedała za takie teksty...
Pewnie z mężem odchodziłaś od zmysłów, bałaś się każdego dnia,czy dziecko sobie poradzi a tu takie gadki?! Jakby nie była świadoma,że Maluszek znacznie za szybko się narodził...i tu nie mowa o miesiącu za szybko 😱
Aż mi się ciśnienie podniosło:/
No syn jest z 28tc i jej (przypomne, ma okolomedyczne wykształcenie) wydawało sie, ze po prostu to taki mini noworodek. Wydzwaniała z pytaniami czemu ma sondę, skoro powinien sam jeść. Nauczyłam się ignorować, bo potem twierdziła, ze niepotrzebnie jeździmy ba rehabilitację i kontroke lekarskie, bo przecież nadrobi.

I wiecie, nadrobił, ale lekarze, którzy go znają od początku sami mówią, ze nie widac tego wcześniactwa dlatego, ze zapierdzielalismy zamiast czekać aż nadrobi sam.

No syn jest z 28tc i jej (przypomne, ma okolomedyczne wykształcenie) wydawało sie, ze po prostu to taki mini noworodek. Wydzwaniała z pytaniami czemu ma sondę, skoro powinien sam jeść. Nauczyłam się ignorować, bo potem twierdziła, ze niepotrzebnie jeździmy ba rehabilitację i kontroke lekarskie, bo przecież nadrobi.

I wiecie, nadrobił, ale lekarze, którzy go znają od początku sami mówią, ze nie widac tego wcześniactwa dlatego, ze zapierdzielalismy zamiast czekać aż nadrobi sam.

Jak zniedołężnieje to też powinna sama sobie radzić. Muehehehe. 👹👹👹

Matka mojego ex narzeczonego mi kiedyś powiedziała, że będę rodzić kalekie dzieci bo palę papierosy. 🤣 Wykształcenie stricte medyczne.
Oczywiście, nie myślałam wtedy nawet o staraniach, seks był w zabezpieczeniu każdorazowo, no ale fajnie że tak się pochyliła nad moimi zdolnościami reprodukcyjnymi. 🤣

Koszmar.. aż strach pomyśleć co by było, gdybyście jej rad słuchali..
Przecież to logiczne, że miałby pewne opóźnienia, które trzeba przepracować a nie czekać 😐 o sondę się czepiać 🤬?! To,że "powinien" niektóre rzeczy nie znaczy, że potrafił... Jeny, naprawdę współczuję 🫂 dobrze,że się ułożyło i robiliście swoje i walczyliście o Niego:)
Mojej znajomej (szwagierki siostry)córka urodziła się z wytrzewieniem jelit w lipcu,było ciężko a teraz jest dalej nieciekawie - jej babcia (teściowa mojej siostry) nie zwraca się do niej nawet po imieniu i uważa ,że "z tego dziecka nic nie będzie" a walczy,jej rodzice też o nią walczą

reklama
Do góry