reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

A mnie się właśnie bardzo dobrze śpi:-) potrafię nawet do 10 i potem jeszcze po południu :]. Nawet zaczęłam śnić,wcześniej bardzo rzadko mnie się to zdarzało :]. A co do humorków to strasznie się wszystkim irytuje,mam nadzieje że to przejdzie bo niedługo nikt nie będzie mógł ze mną wytrzymać:-D.

reklama
Hej,
Piszę, bo troszkę się dziś zdenerwowałam. Byliśmy u lekarza, 16 tydzień i wszystko wydawało sie ok do czasu badania...
Lekarka stwierdziła, że mam bardzo krótką szyjkę macicy. Przez weekend mam leżeć, w poniedziałek na usg i zapadnie decyzja czy załozyć szew.
Czy któraś z was ma cos podobnego? Wiem, leżenie wskazane, tylko nie wiem czy w 16 tyg to nie jest duże zagrożenie i ryzyko poronienia?
o.

Hej,
Lekarka stwierdziła, że mam bardzo krótką szyjkę macicy. Przez weekend mam leżeć, w poniedziałek na usg i zapadnie decyzja czy załozyć szew.
Czy któraś z was ma cos podobnego? Wiem, leżenie wskazane, tylko nie wiem czy w 16 tyg to nie jest duże zagrożenie i ryzyko poronienia?
o.

Leż jak najwięcej i nie dźwigaj a powinno być dobrze. Jeśli na następnej wizycie wyjdzie taka sama długość to bardzo dobrze, ważne żeby się nie skracała, ale i tak musisz uważać. Dzidzia będzie coraz większa więc będzie coraz większy nacisk. Jeśli pracujesz - lepiej weź zwolnienie i leż, to zmniejszy ryzyko. Jaka jest długa ta szyjka?

U mnie samopoczucie duzo lepsze, od dwoch tygodni nie mam juz wymiotow. Bola mnie troche plecy ale problemy z kregoslupem mam juz od pierwszej ciazy:no:

Meva, dzięki za odpowiedź :)))
Nie powiedziała mi jaka długa, albo ja nie usłysząłam z tych nerwów... Powiedziała, że w poniedziałek zmierzy dokłądnie długość. Mam nadzieję, że leżenie wystarczy, bo szpital przed samymi świętami to średnio, ale jak trzeba będzie to pójdę oczywiście.
Zastanawiam się jeszcze co z podrózami samochodem? Mamy jechać na Święta do Łodzi (a mieszkamy w Gdańsku)... Czy 5h w aucie mi nie zaszkodzi? oczywiście jako pasażer bo o prowadzeniu nawet nie myślę...
A na zwolnieniu jestem już od kilku tyg, tylko teraz dostałam zwolnienie z przykazem leżenia...

Meva, dzięki za odpowiedź :)))
Nie powiedziała mi jaka długa, albo ja nie usłysząłam z tych nerwów... Powiedziała, że w poniedziałek zmierzy dokłądnie długość. Mam nadzieję, że leżenie wystarczy, bo szpital przed samymi świętami to średnio, ale jak trzeba będzie to pójdę oczywiście.
Zastanawiam się jeszcze co z podrózami samochodem? Mamy jechać na Święta do Łodzi (a mieszkamy w Gdańsku)... Czy 5h w aucie mi nie zaszkodzi? oczywiście jako pasażer bo o prowadzeniu nawet nie myślę...
A na zwolnieniu jestem już od kilku tyg, tylko teraz dostałam zwolnienie z przykazem leżenia...

Ja bym nie jechała:-(, ale jak w poniedziałek masz badania to się zapytaj.

Hej,
Piszę, bo troszkę się dziś zdenerwowałam. Byliśmy u lekarza, 16 tydzień i wszystko wydawało sie ok do czasu badania...
o.

szef na szyjke macicy w czwartym miesiacu ciazy miala zakladany moja mama ze mna. A bylo to juz dosc dawno :) Wiec jak bedziesz o siebie dbac, to wszystko bedzie dobrze. :happy:

co do podrozy, akurat zmienilam gina i tak jak zona mojego poprzedniego podroze narazie odradzala, tak ten nowy (a on naprawde duuuuuzo wiecej sie ciaza przejmuje, niz moj poprzedni, od ktorego wychodzilam ciemna w sprawach ciazowych jak w sredniowieczu :no:) mowi, ze nie ma zadnych przeciwskazan, o ile nie sa to podroze do krajow egzotycznych, czy dalekie podrozowanie samochodem, ale o ile jest wszystko ok. W takim przypadku jak Twoj bym raczej nie ryzykowala, bo wiem, ze moja mama wiekszosc ciazy ze mna przelezala w szpitalu, bo po jakis wiekszych wysilkach zaraz lapaly ja silne bole. Lepiej dmuchac na zimne w takim wypadku.

reklama
Hej dziewczyny,

Piszę, bo alarm odwołany :-)

Wczoraj byliśmy u lekarza i po usg się okazało, ze szyjka ma 4cm i jest zamknięta, więc wszystko ok :) Na bóle dostałam fenoterol (1/4 tabletki) i mam się oszczędzać. Nie muszę leżeć plackiem, ale mam się obserwować i w razie czego sie kłaść.
Jeśli chodzi o podróż, to lekarka twierdzi, że trzeba ostrożnie. Oczywiście nie ma szans na prowadzenie auta. Ale jak będę w pozycji półleżącej i będziemy często stawać, żebym mogła zmienić pozycję, to będzie ok :)

A rekompensatą za ten nerwowy weekend był widok dzidzi :)) Rusza sie już mocno, nawet rączką machnęła. Słodkie to było bardzo. Zaczęłam też już czuć ruchy. Na razie tylko takie falowanie. Dziś jak byłam u kosmetyczki, to przy masażu dzidzi tak się podobało, że pływała po całym brzuchu.:-)

Dziśiaj musze tylko popakować prezenty. Nie muszę nie przygotowywać, bo mama i siostry wzięły wszystko na siebie. Dobrze, ze pierniczki udało mi się upiec.

Na razie dziewczyny, zyczę wam Wesołych Świąt. Spokojnych, rodzinnych i szczęśliwych. Za rok, będzie juz +1 i pewnie sobie za długo przy stole wigilijnym nie posiedzimy:-)

Trzymajcie sie i dziękuje za wszystkie dobre słówka.

O.

Do góry