reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy majowe 2009

dziewczynki, mam pytanie do mamus co sa w okolicach londynu, zastanawiam sie czy oplaca sie kupowac kosmetyki dziecku w angli i przesylac do polski???mam kumpla ktory tam mieszka, nietety on nie ma pojecia o niczym co wiaze sie z dziecmi, wiec moze sie orientujecie, czy warto czy nie, pisalyscie tez kiedys o jakiejs firmie, ktora tanio paczki przesyla...

reklama
xatia- dokladnie mieszkam miedzy Belfastem a Lisburn do pierwszej miejscowosci mam jakies 9 mil... czasem w Lisburn albo w Lurgan jest polska msza to jestem.. ale ksiedza po koledzie nie bedzie bo do mnie jednej nie dojedzie specjalnie.. a tu u mnie tez jest kosciol chrzescianski ale msze sa tylko po angielsku.. i troszke sa inne niz nasze..

niestety nie tylko nowe mamusie nie mają dostępu do zamkniętego....
uzbroiłam się w cierpliwość i liczę , że w poniedziałek już mnie wpuścicie...

dziś dostałam info o tym , że będzie ksiądz po kolędzie chodził.
Będę go pierwszy ra przyjmować w nowym miejscu zamieszkania...
W związku z tym, że żyjemy z moim "mężem" bez ślubu ponad 9 lat i jakoś nam się do ślubu nie spieszy i w związku z tym, że jestem w ciąży to zastanawiam się co mi ksiądz powie... może jakieś kazanie odprawi ;-)
mam zamiar zapytać się o chrzest dla maleństwa ... czy nie będzie problemów...
W moim otoczeniu jest kilka mamuś żyjących bez ślubu i każda z nich miala problem z chrztem lub komunią dziecka...
mam nadzieję, że mnie te problemy ominą ....
może ktoraś z mamuś spotkała się z podobnym problemem i doradzi jak rozmawiać z księdzem?

pozdrawiam zimowo

Witam serdecznie wszystkie Mamuśki:-) chciałam się z Wami podzielić i ze wszystkimi przyszłymi Mamciami, które będą poszukiwały informacji o usg 4d moimi wrazeniami z tego badanka. Wczoraj robilismy je w Inviccie w Madisonie w Gdańsku. koszt badania z filmem 200zl, badanie trwalo okolo 30minut, wykonywal dr Pućko, serdecznie polecam, podejscie super, pelen profesjonalizm, opowiadal ze szczegolami wszystko co robil i widzial na monitorze.To tyle ze strony informacyjnej;) moje wrazenia sa ogromne, pol nocy spac nie moglam. Wszystko z malenstwem w nalezytym porzadeczku;) niestety nie udalo sie podejrzec kto sie tam skrywa. Na moja prosbe by lekarz podejrzal malucha brzdąc posłal nam uroczy usmiech i skrzyzowal nogi:tak: tata malucha mowi ze bardzo dobrze, bo dzidzia nie chce zeby obcy facet ja podglądal hahah a ja jestem niepocieszona, bo bardzo chcialam wiedziec, ale lekarz mnie pocieszyl z przy porodzie zawsze mowia:-) to co ten dzieciaczek tam wyczynial przechodzi ludzkie pojecie, nogi na glowe sobie zarzucal, za ucho sie tarmosil, pepowine ciagnal a jak lekarz chcial sprawdzic czy z serduszkiem wszystko dobrze musielismy poczekac az sie maluch uspokoi bo tak sie tam wiercil :) szok, naprawde jak sie to widzi to naprawde swiadomosc zmienia sie zupelnie. Troche kasy to badanie kosztuje ale wrazenia bezcenne i jaka pamiatka na cale zycie. Tata bąbla mówi ze codziennie mozemy jezdzic ogladac nasza kruszynke:-) hahha tak mu sie spodobalo;) życze wszystkim Mamciom takich przeżyć jak moje i przede wszystkim takich dobrych wieści;) pozdrawiam
gorąco.;)

Ja równiż spodziewam sie z mezem tego badania już 15 stycznie -oboje nie mozemy sie doczekać -Też żyję nadzieją ze jednak dzidzia sie ujawni heh.
Dzieki Kulka za sprawozdanie z usg - ja równiez sie z wami podziele wrażeniami

Ula28 ja tez chrzcilam synka nie majac jeszcze wtedy slubu z jego tata. Jak poszlam zaltwic ten chrzest to ksiadz faktycznie zmienil ton glosu kiedy dowiedzial sie ze nie jestem mezatka no i zmienil termin chrztu z niedzieli na sobote (bo jak stwierdzil "w niedziele to by zle wygladalo w oczach parafian" - rodzice nie bioracy komunii). No a potem okazalo sie ze na sobotnim chrzcie bylo nas calkiem duze grono ;-) tzn nas i innych rodzicow (tych "odrzuconych"). No ale wszystko zalezy na jakiego ksiedza trafisz a spytac zawsze warto.
Kulka ja tez mialam to usg w ciazy z coreczka i potwierdzam ze wrazenie super!:-)

Co do zamknietego to ja juz raczej nie licze ze ktos mnie uwzgledni bo choc sama udzielam sie tu juz od dosc dawna to pisze tu dosc rzadko z racji braku czasu. Co nie zmienia faktu ze czesto podczytuje wszytkie posty majoweczek, jakoze sama przeciez dziele ten sam majowy los... W kazdym razie gdyby jednak zechciano i mnie uwzglednic byloby mi bardzo milo:tak:
Pozdrawiam cieplo i noworocznie...

Są jednak (w Anglii) kosmetyki, których w polskich seriach nie ma. np. oilatum.U nas stosuje się tylko podstawowe dwa kosmetyki, tam gama jest dużo większa. ja potrzebuję dostać krem oilatum - "natural repair face cream"-dla siebie, bo mam b.scuhą skórę i w Polsce szukaj wiatru... a w Anglii jest OILATUM.co.uk : The OILATUM Product Range : OILATUM Natural Repair Face Cream

hmm wydaje mi sie ze tego typu kosmetyki (oilatum), stosowala dla dzieci, kobitka, ktorj szkrabami sie zajmowalam, kupowala kremy do pupy i zele do kapieli po 70zl za sztuke, do cery atopowej :baffled: w zasadzie bez potrzeby, ale coz, i nie wiem czy sprawdzalas w superpharm tych apteko-sklepach...

wlasnie wrocilam od mojej mamy i spotakala mnie tam rzecz tak nie mila ze nie moge sie spokoic, ale to pozniej napisze, bo teraz jade na zakupy i moze jakos sobie humor poprawie...

reklama
co do kosmetykow Oliatum to moj synek niestety od samego poczatku je stosuje bo ma bardzo wrazliwa skore.. ma skaze bialkowa i dosc czesto wyskakuja mu suche swedzace plamy.. niestety tak jak powiedzial dermatolog tego sie nie wyleczy jedynie zaleczy.. i przy wiekszej dawce produktow mlecznych w ciagy paru dni odrazu widac zmiany.. ale on strasznie kocha wszystko co mleczne jogurty, cacaoo, actimel,mleko,sery,itp.i strasznie placze jak mu sie nie da..ale wie ze nie moze..

patrycjaaaa- witaj serdecznie...

Do góry