reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamy majowe 2009

Hej

też jestem majówka =)
mam pytanko moze troche nie z tej beczki jak Ci sie udało taki długi podpis wstawić bo mi cały czas wyskakuje że mam za dużo linijek a chce tylko dwa suwaczki i małą fotke??

reklama
Kurde poszlam na dol zrobic sobie kawke. W wiadomym celu ;-) i przypomnialam sobie ze ciacho prosi sie o dokonczenie. No to zrobilam ciacho... Pozniej przyjechala siorka ze szkoly, wiec siedzialam nad nia zeby prace domowa zrobila. W trakcie "wiszenia" nad nia obralam ziemniorki do obiadu. Idac ku gorze, uslyszalam ciche pi, pi, pi z lazienki i przypomnialo mi sie, ze pranie wstawilam :-D Hiehie... Wiec je wyjelam, powiesilam i nowe wstawilam.
Niestety to jeszcze nie pranie ubranek, ale wlasnie bede szla na strych odkopac moje stare buirko dla siostry i wydaje mi sie, ze gdzies tam sa tez te specjalne torby do przechowywania odziezy. Takie co je odkurzaczem mozna "wyssac" :-) Wiec chyba niedlugo i ja popiore moje malusienkie zapasy ciuszkow.
A co do proszkow dla dzidzi, to ja wlasnie o tym "Dzidziusiu" myslalam, albo jest jeszcze proszek firmy "Bambino".

A wiecie.... Teraz tak mi sie przypomnialo, jak kiedys taka strasza kobitka u mnie w pracy mowila, zeby ogolnie nie uzywac plynow do plukania, bo to potrafi niezle uczulac. Najlepiej w wodzie poprostu kilka razy. No i teraz tak sie zastanawiam. Ona mowila o praniu dla doroslych. Nawet w zasadzie mialam stycznosc z takim przypadkiem, ze pewna osobka miala odparzenia w miejscach gdzie ubrania sie stykaly z cialem.
No, ale dla bobasow tez plukac w wodzie?
Kurde... Mam bolaczke. Bo nawet przypominam sobie jak kiedys mi sie zle pranie wyplukalo i je w wodzie chcialam jeszcze poplukac, to chyba ze 3-4 razy musialam zlac woda... Bo plyn caly czas sie pienil.
Co Wy o tym myslicie?

Słonko ja mam zamiar zrobić tylko dodatkowe płukanie w pralce - wciskasz przycisk i samo sie płucze ;-)
myślę że nie będę nic ręcznie płukać :no:
no chyba że przyjdzie mi jakieś pranie ręczne zrobić :-)

Słonko ja mam zamiar zrobić tylko dodatkowe płukanie w pralce - wciskasz przycisk i samo sie płucze ;-)
myślę że nie będę nic ręcznie płukać :no:
no chyba że przyjdzie mi jakieś pranie ręczne zrobić :-)
No tak, tak... Ale do pierwszego plukania uzyjesz plynu? U mnie to wogole mozna sobie wlaczyc pralke na samo plukanie, ktore trwa ok.30min., wiec w razie czego to ja sie nie bede nad wanna produkowac recznie :-D

U nas cudna pogoda, a ja juz dostalam wolne od mojego lekarza az do poczatku macierzynskiego, wiec moge sie troche pobyczyc:tak:;-) Co do zaparc, to nie mam problemu, ale nie jem praktycznie jasnego pieczywa, tylko ciemne:tak: Zelaza nie biore, nie ma potrzeby. W przypadku proszkow do prania, my od poczatku pralismy w normalnych proszkach. Nie "wykrylismy" jakichkolwiek rakcji alergicznych u starszaka.

A dzis sie wkurzylam na maxa:wściekła/y:, sasiadowi przeszkadza, ze postawilismy w ogrodzie zjezdzalnie dla malego i poskarzyl sie w administracji, porobil jeszcze fotki:wściekła/y: Palant:wściekła/y:

reklama
No tak, tak... Ale do pierwszego plukania uzyjesz plynu? U mnie to wogole mozna sobie wlaczyc pralke na samo plukanie, ktore trwa ok.30min., wiec w razie czego to ja sie nie bede nad wanna produkowac recznie :-D

ach sorki - źle cię zrozumiałam :zawstydzona/y:
jeśli chodzi o płyny do płukania to ja nie będę NIC dodawać.
właśnie też czytałam i słyszałam, że jak dasz płyn to trzeba kilkakrotnie wypłukać, bo po płynie się pieni i nie schodzi tak łatwo....

a moim zdaniem te specjalne płyny do prania dla dzieci są tak "skonstruowane" że niczego zmiękczającego już nie trzeba dodawać :tak:

reasumując - nie kupuję płynu do płukania bo na pewno nie będę używać.

Do góry