reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Wszystkim gratuluję dobrych wyników i rosnących zdrowych kruszynek...:-) Oby tak dalej:-). Ale z wagą to mnie załamałyście trochę:dry:. Przytyłam chyba najwięcej z was...:-(i się boję czy te 8 kilo to nie za dużo od początku:-(. A na wizytę idę 6 lipca...

reklama
Wszystkim gratuluję dobrych wyników i rosnących zdrowych kruszynek...:-) Oby tak dalej:-). Ale z wagą to mnie załamałyście trochę:dry:. Przytyłam chyba najwięcej z was...:-(i się boję czy te 8 kilo to nie za dużo od początku:-(. A na wizytę idę 6 lipca...

Ja na razie mam tylko +3 kg. W sumie martwe sie że to za mało....

Natalunia gratuluję córeczki :)

Ja przed ciążą ważyłam od 3 lat 55, 5 kg
Teraz w 5 miesiącu ważę 60 kg
Czyli mam 4, 5 kg na plusie

To chyba nie jest dużo, ale i tak jakos nie mogę przywyknąć do tego jak moja waga błyskawicznie przyrasta.
Nigdy nie ważyłam 60 kg i strasznie się boję, że mi to zostanie, mimo że się nie objadam.
NIE MARTW SIE ZRZUCISZ WSZYSTKO PO PORODZIE:-)TYJESZ W NORMIE:-)
no dziewczynki to teraz moje nowinki :-)
dzidziuś zdrowiutki, ale malutki. wiek ciąży się zgadza z pierwszym, drugim i trzecim USG - 19 tydz. plus 5 dzień :-)
żadnych wad rozwojowych nie widać. główka po prawej stronie, kopiące nóżki po lewej - tak jak czułam :-)
dzidziuś ruchliwy, przez 15 minut nie chciał pokazać lewej rączki, ale mama kazała i od razu posłuchał :-)
no i jak już spostrzegawcze zauważyły piszę w rodzaju męskim bo dzidziuś pokazał SIUSIAKA :-) Nie jestem zawiedziona, bardzo się cieszę, choć marzyłam o księżniczce.

:-D:-D:-DBĘDZIEMY MIEĆ SYNKA :-D:-D:-D
gRATULACJE SYNKA!TO JUZ CHYBA 3NA NASZYM WATKU:-)
No to teraz moja kolej - właśnie wróciłam od gina.
Wyczekałam się straaaasznie długo, bo mieli jakąś ciężką operację i lekarz sporo się spóźnił. Ale najważniejsze, że jestem już po i że wszystko jest super!
Ale po po kolei: będę miała dwie CÓRECZKI :-):-) Są duże, rozwijają się prawidłowo, co najważniejsze symetrycznie. Wszystkie parametry sa w normie.
Dostałam Fenoterol na te moje skurcze, ale malutką dawkę na próbę - jak będzie mi serducho wariowało, to mam odstawić. Mam też pilnować, jak często pojawiają się te skurcze, jak będą co 10 minut, to mam się zgłosić do szpitala.
Szyjka jest w porządku, ale lekarz powiedział, że pewnie w końcu zacznie się skracać i niewykluczone, że będę miała założony pesar. Zobaczymy. Nie będę już dostawała zastrzyków (hura!), ale znów mam brać Luteinę dopochwowo (odstawiłam prawie 3 tyg temu). Następna wizyta za 3 tygodnie. Ale się cieszę :-D

KOCHANA GRATULUJE:-)2BABECZKI SUPER:-)

no i wychodzi na to ze jednak na listopadowkach naszych guruja narazie babeczki:-)

no to teraz moja kolej - właśnie wróciłam od gina.
Wyczekałam się straaaasznie długo, bo mieli jakąś ciężką operację i lekarz sporo się spóźnił. Ale najważniejsze, że jestem już po i że wszystko jest super!
Ale po po kolei: Będę miała dwie córeczki :-):-) są duże, rozwijają się prawidłowo, co najważniejsze symetrycznie. Wszystkie parametry sa w normie.
Dostałam fenoterol na te moje skurcze, ale malutką dawkę na próbę - jak będzie mi serducho wariowało, to mam odstawić. Mam też pilnować, jak często pojawiają się te skurcze, jak będą co 10 minut, to mam się zgłosić do szpitala.
Szyjka jest w porządku, ale lekarz powiedział, że pewnie w końcu zacznie się skracać i niewykluczone, że będę miała założony pesar. Zobaczymy. Nie będę już dostawała zastrzyków (hura!), ale znów mam brać luteinę dopochwowo (odstawiłam prawie 3 tyg temu). Następna wizyta za 3 tygodnie. Ale się cieszę :-d

gratulacje kochana :-d

Wiecie zdałam sobie sprawę że dzisiejsza data będzie niezapomniana :) tego dnia dowiedziałam się, że będę miała synka i dowiedziałam się że odszedł Michael Jackoson ... nigdy nie zapomnę tego dnia.

anadri patrz co za dzień, może to znak, żeby twój synek miał na imię Michał;-)
Gratuluję wszystkim mamusią, które już wiedzą co pod serduchem noszą!

ja miałam usg dzisiaj. w niedziele zaczynam 21-tydzień a moj chłopczyk ma tylko 167 mm !! lekarka nic nie powiedziała, ale wiem że napewno jest za malutki jak na ten wiek ciąży. strasznie się martwię.
wszystko się rozwija ponoć prawidłowo.
anadri-nie jest za malutki:tak:, sa jakies normy. Wszedzie podaj ze w 20tc dzieci maja okolo 20cm. Ale to jest to OKOLO. Sa dzieci wieksze i drobniejsze. Jakby cos bylo nie tak, to na pewno by Ci powiedzieli bo to zwiastowaloby jakas chorobe a po to robi sie polowkowe. Jak nie powiedzeli to znaczy, ze jest dobrze.

reklama
madziek nie - michałkiem nie będzie ... mąz ma brata Michała ( będzie nam się bardzo źle kojarzyło - jest narkomanem po kilku odwykach - długa historia do opowiadania) ...

ale problem z imieniem i tak mamy... :)

Do góry