reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ja wczoraj zakupiłam pierwszy kocyk, taki milusi był, mięciutki (kurde- ale nie wiem z czego :zawstydzona/y:), pomarańczowo-brązowy, bo marzy mi się pomarańczowy wózek. Poza tym, do kolekcji ubranek dokupiłam kilka par skarpeteczek, rajstopki, bluzę w 5-10-15 (do kompletu do sukienki, którą Mała dostała od tatusia już jakiś czas temu) i bombową dzianinową spódniczkę Hello Kitty w H&M- nie mogłam się jej oprzeć :-) uwielbiam takie proste rzeczy i ona się do mnie wręcz uśmiechałam, a na koniec, jak próbowałam wymazać ją z pamięci, przykliła się do ręki i pociągnęła do kasy :-D:-D:-D ;-)
Ale na razie oprócz kilku pajaców, bodziaków, 1 sweterka, 1 bluzy , 1 sukienki, 1 spódniczki i skarpetek to mam tylko ręczniczek i kocyk... marnie, ale już zapowiedziałam K., że jak tylko dostanie kwartalną premię, to ruszamy na poszukiwania, bo pora najwyższa zacząć się rozglądać.

Aha- kołyska śliczna, ale my z braku miejsca zdecydujemy się tylko na łóżeczko. Chcę też zamówić sosnową komodę z szufladami i przewijakiem, bo te co są w sklepach to po 1) przerażają mnie ceną, a po 2) nie do końca spełniają moje oczekiwania ;-)chcę mieć dość szeroką komodę z czterema pojemnymi szufladami- moja bratowa taką zamówiła i sprawdza się super, wszystko pod ręką i ubranka łatwo wyjąć, nawet jak dziecko na przeiwjaku leży.

reklama
Piękne zakupy Dentico :-)
Ja wczoraj też troszkę poszalałam z ciuszkami ... zaraz popstrykam fotki :tak:
Z allegro już wybrałam pościel
249_mat_mini1.jpg

i znalazłam łóżko w kolorze bukowym, tak, żeby dopasoważ co mebelków z BRW

%b3%f3zeczko%20bia%b3e2.jpg

ale jeszcze pewna nie jestem po glowie tak dla kontrastu chodzi mi też te z ikei

71064_PE186292_S4.jpg

kms- zastanawiam się również nad tą pościelą. przeglądałam rzeczy na allegro z linku od LuizyPatrcji i rożek w te paski wpadł mi w oko :-)
Drugą opcją jest pościel feretti -słyszałam o niej wiele dobrego. Ale z tymi decyzjami wstrzymam się do momentu wyboru łóżeczka.

Sylvietta ja kupiłam taką kołyske :-)jeśli masz identyczną to te białe pręty na przodzie można dociąć do szerokości wybranego koszyka i wtedy jest stabilnie:tak:
Zobacz załącznik 147341 Zobacz załącznik 147342

A to moje najnowsze nabytki,;-) mam nadzieje że lekarz nie pomylił się z płcią bo nie wiem co bym z tymi różami zrobiła hahaha:baffled:
Zobacz załącznik 147343 Zobacz załącznik 147344

niestety mam jakiś inny model. Przycięcie tych plastikowych przezroczystych prętów boję się że nic nie da, bo koszyk się przesuwa przede wszystkim jakby nie w pionie a w poziomie w stosunku do nich.. po prostu kołyska jest maksymalnie za szeroka w stosunku do koszyka z każdej ze stron.. :-( więc efekt kołysania jest o zgrozo podwójny: raz to co płozy, a dwa to sam koszyk w stelażu..
ale dzięki za podpowiedź, spróbuję czy to coś zmieni..

Hmm. powiem Ci, że mój 4 latek korzysta z "dorosłych" kocyków, bo te dziecinne są dla niego za małe, jak sobie podciągnie taki mały kocyk pod brodę to mu nogi wystają i mu to przeszkadza. Dostał taki polarkowy kocyk 160x200 z wizerunkami piesków i absolutnie to jest teraz jego ulubiony kocyk :-)..
:-D:-D

Sylvietta ja kupiłam taką kołyske :-)
Kołyska bardzo ładna a ubranka słodziutkie :tak:

Piękne zakupy Dentico :-)
Ja wczoraj też troszkę poszalałam z ciuszkami ... zaraz popstrykam fotki :tak:
Z allegro już wybrałam pościel
Bardzo ładna pościel.

Powiedzcie mi czy ta pościel jest naprawdę potrzebna?
Rozmawiałam z kilkoma mami i żadna nie używała. Tylko kocykiem okrywała.
Mam już mętlik w głowie :confused:

reklama
Do góry