reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Na większy rozmiar juz mam dużo ciuszków, nawet takie na 18 miesięcy a to dlatego, że w moim ukochanym lumpeksie w sobote jest wszystko po 2 zł więc jak coś jest ładne to nawet nie patrze na rozmiar. Tym bardziej, że tam są przede wszystkim dobre firmy takie jak Next i H&M.
Kurcze, no ja cos nie umiem po tych secondhandach szukac. Ale chyba sprobuje poki mam czas na to...

reklama
u mnie po prostu są strasznie lipne.
Jest jeden ciucholand w którym podobno można fajne rzeczy znaleźć ale w dniu dostawy jest 56 zł za kilogram i tłum tak potworny, ze trzeba być desperatem albo strasznym zapaleńcem, by tam sie wepchnąć.

Klaudia dziekuje Ci bardzo:-)faktycznie zmienie trawke na plaze hehe..ze ja o tym nie pomyslalam:-)i lepiej wg Ciebie bedzie wygladac jak pozostale 3sciany beda zolcoitkie a nie niebieskie tak??
Klaudia a teraz pytanie do buzza co Ty mialas w zestawie jak kupowalas??mialas kocyk jakis??napisz co bylo!

Wiem z doswiadczenia poprostu ze z niebieskim trzeba uwazac bo czesto wydaje sie bardzo zimno przy blekitach. Mialam teraz niebieska sypialnie i sliczny efekt ale taki mrozny a zolty mam korytarz i sciany przy schodach i choc nie ma tam zadnych okien zawsze jest jasniutko i wesolo. :) Ciesze sie ze moglam troche pomoc :-)

Co do buzza to w zestawie byla rama, gondola, spacerowka, folie przeciw deszczowe, "koszyk" na zakupy i torba chyba to wszystko. jak sobie jeszcze cos przypomne to dopisze :)

Sliczny :-):-)

Czytam cały wątek zakupowy od początku i jestem na 180 stronie. Niektóre rzeczy dopisuję do swojej listy zakupów, inne skreślam. A jak dobrnę do końca to przewertuję wątek wyprawkowy :-D

Czytam cały wątek zakupowy od początku i jestem na 180 stronie. Niektóre rzeczy dopisuję do swojej listy zakupów, inne skreślam. A jak dobrnę do końca to przewertuję wątek wyprawkowy :-D

Podziwiam... Ja już się boję ile będę miała do nadrobienia jak pojedziemy na wczasy...

albo zdejmujesz spiochy, pieluszkę, chcesz zalożyć nową a tu siusiak w górę i już kaftanik zasikany i pół przewijaka

Z chłopcami chyba jest z tym większy problem :-) ja tych ubranek na 56 cm nie używałam zbyt długo bo Zuzia szybko rosła więc mnie ten zestaw by wystarczył
dziwi mnie co piszecie o tym przeciekaniu pampersów nam w dwuletnim życiu Zuzki zdarzyło się to chyba raz :baffled: no i u nas raczej nie było ulewania ale to już zależy od dziecka :sorry:

Z chłopcami chyba jest z tym większy problem :-) ja tych ubranek na 56 cm nie używałam zbyt długo bo Zuzia szybko rosła więc mnie ten zestaw by wystarczył
dziwi mnie co piszecie o tym przeciekaniu pampersów nam w dwuletnim życiu Zuzki zdarzyło się to chyba raz :baffled: no i u nas raczej nie było ulewania ale to już zależy od dziecka :sorry:
oj Kuba wiecznie przesikiwał na wylot. Zwłaszcza jak był taki malutki. Potrafił przelać pampersa, ubranko i rożek na wylot. Ale jeszcze nie dawno, na wiosnę jak nosił pampersy tez czasami w 2 godziny przelał na wylot.

mary_mary śliczny ten niebieski miś, ja na takie coś też poluję tylko nigdzie oprócz allegro nie widziałam takich ubranek. A kombinezonik mam prawie identyczny, tyle że różowy :blink:

Ja nawet nie liczyłam ile mam tych ciuszków, ale trochę jest. Nie będę musiała często prać...:-) Za to wczoraj liczyłam skarpetki i naliczyłam się 31par + 2pary na większe dziecko,większość darowana. Chyba z nich szalik zrobie :-) No ale co, jak dają to trzeba brać, w przeliczeniu na złotówki to jednak kupa zaoszczędzonej kasy :tak:

reklama
Kilolek udało Ci sie już odpampersować synka? Ja własnie walczę z moją gwiazdą ze zmiennym szczęściem...
udało :tak:od miesiąca juz na nocnik sika, choć na poczatku oczywiście były wpadki. Nadal jednak zakładam na noc pampersa i jak jedziemy gdzies wózkiem, bo jakby mu się zdarzyło w wózku to byłby nie lada problem. Ale nawet jak ma pampersa (używam tych majtkowych) to i tak woła tak jakby nie miał.

Do góry