monika1977
Fanka BB :)
Ja cukrzyce ciążowa miałam zdjagnoaowaną na podstawie obciążenia glukozą 50gram. Po godzinie miałam wynik 219. Diabetolog od cukrzycy ciężarnych nie kazała powtarzac obciązenia bo jak stwierdziła wynik powyżej 200świadczy o cukrzycy. Jesli miałabym niższy kazałaby zrobić obciazenie 75 gramami i tu by sie liczył wynik po dwóch godzinach.
Oj będzie kłucie od jutra...
A rano 70-80
Pomaga mi świadomość że to najlepsze co w tej sytuacji moge zrobić dla siebie i dzidzi. Nie martw się, może do insuliny nie dojdzie, a nawet jeśli - to nie jest koniec świata, a i na grzeszki można sobie pozwolić ;-)
Jem np rano dwie kromki chleba pelnoziarnistego (bez słodu) z wędlina i pomidorami, ogórkami, na drugie sniadanie podobnie (na razie mi sie nie nudzi), potem na obiad zawsze ryż brązowy lub makaron pełnoziarnisty, potem znowu ten chleb pełnoziarnisty i nijak nie wiem jak dodać te węglowodany?? Jak patrze na listę wymienników to wszystko wydaje mi sie mało, ze musialabym zeżreć danych rzeczy mnóstwo zeby wyszła wymagana ilość WW, tak zebym pękła!