reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiolka teraz to ja już sama zaczynam wątpić i zastanawiać się. Akurat na zapachy nigdy przed @ nie byłam wyczulona. A wczoraj na spacerze z psem mogłam wskazać blok i mieszkanie gdzie piekli ciasto.

Może to działa już moja podświadomość? I zaczynam się zachowywać jak zafasolkowana, mimo że na 99% zafasolkowana nie jestem?

Cholipa... Nie wiem co robić teraz z tym nieszczęsnym duphastonem. Brać kolejne 5 dni? Potem test zrobić i odstawić? Czy odstawić i zobaczyć czy @ przyjdzie? Jak nie przyjdzie to zrobić test...

Och...

reklama
Olu ale ja mam robić przerwy. Od dostania @ do 17 dnia kolejnego cyklu. Mam wodę z mózgu już :sad:

Cykl do tyłu jak odstawiłam duphaston, bo tak za pierwszym razem gin mi kazał, @ przyszła po 3 dniach. Wtedy brałam 2x dziennie. Teraz biorę raz. I miałam nie odstawiać.

Cholipa... I bądź tu mądry człowieku!

Olu to mój 28dc. Duphaston biorę teraz 2 cykl. Pierwszy było od 17 do 27dc 2x dziennie. Po 3 dniach przyszedł @. Takie dawki miały mi zrestartować organizm i wyregulować cykl po poronieniu. Teraz mam 2 cykl brania: 1x dziennie, od 17dc do skutku. Czyli albo do wystąpienia @ albo do jej nie wystąpienia w terminie (ok 32-43dc). Wtedy mam zobić test. Jak będzie + to brać dalej i lecieć na wizytę, jak będzie - odstawić tabletki i czekać na @. A potem znów od 17dc...

Jestem pewna tego dawkowania, bo pamiętam jak go wypytywałam o to czy duphaston nie wstrzymuje owulki, jak postawił mnie przed tablicą z rysunkiem cyklu kobiety, jak tłumaczył, że duphaston nie jest czystym progesteronem, więc nie hamuje owulki, a tym bardziej, że będę go brała nieco po 14dc i pamiętam jak mi mówił jak działa organizm jeśli chodzi o przyjście @ mimo zażywania duphastonu. Teraz nie powtórzę jego słów dokładnie, ale wykład był spory. I brzmiał dość solidnie i wiarygodnie.

Więc Asiu to jest tylko moja rada: odstaw dzis duphaston. Czekaj do niedzieli na @. Jeżeli nie przyjdzie w poniedziałek rano zrób test. Później ciesz sie II kreseczkami. I dalej zacznij brać duphaston, jeżeli będą II kreski. Jeżeli nie to zacznij znowu od 17 d.c. Bo jak nie odstawisz to sie nie dowiesz co jest grane.

Olu tak chyba zrobię. I powiem szczerze, że teraz już sama zaczynam wątpić w swój organizm. Ale i tak bardziej podejrzewam, że działa moja psycha niż realna ciąża.

reklama
Do góry