reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
przez dwa dni miałam bardzo niskie cukry normalnie szok
i wczoraj postanowiłam zjeść sobie coś więcej bo strasznie znowu mnie telepało nie mogłam zwlec się z łóżka
i jadłam wczoraj sernika normalny chleb a cukry wieczorem dobiły do 99

dzisiaj bałam się rano zmierzyć ale zaczęłam na czczo od 87:happy:
po śniadaniu 118

we wtorek idę do lekarza w szpitalu

przez dwa dni miałam bardzo niskie cukry normalnie szok
i wczoraj postanowiłam zjeść sobie coś więcej bo strasznie znowu mnie telepało nie mogłam zwlec się z łóżka
i jadłam wczoraj sernika normalny chleb a cukry wieczorem dobiły do 99

dzisiaj bałam się rano zmierzyć ale zaczęłam na czczo od 87:happy:
po śniadaniu 118

we wtorek idę do lekarza w szpitalu

Kasiu to super ze te cukry daja Ci normalnie pojesc :tak:

U mnie na obiad rosol z makaronem i miesko duszone z kaszą. Chyba zwyczajnie do tego sloik ogorkow otworze, nie chce mi sie kombinowac, do obiadu pije sok z sokowirowki to beda witaminy, a synkowi marchewke z rosolku dam. Chociaz o dziwo on mi tez ladnie pije ten sok.

Kasiu to super ze te cukry daja Ci normalnie pojesc :tak:

U mnie na obiad rosol z makaronem i miesko duszone z kaszą. Chyba zwyczajnie do tego sloik ogorkow otworze, nie chce mi sie kombinowac, do obiadu pije sok z sokowirowki to beda witaminy, a synkowi marchewke z rosolku dam. Chociaz o dziwo on mi tez ladnie pije ten sok.

wiesz co chyba wpadnę do Ciebie na obiad :tak:
bo u mnie tylko zupka :-D

Ja codziennie jem parówki bobaski na śniadanie do tego troszkę chlebka i zawsze cukry ok, ale muszę chodzić trochę.

Dzisiaj zjadłam śniadanie i pojechałam do kościoła. No i po 1,5 h miałam cukier 117 . Coś za duży chyba był po 1h, ale nie miałąm jak zmierzyć wcześniej. Kurczę mam już serdecznie dość tej dietki. Ja chcę urodzić na początku października:-(

U mnie dzisiaj super. Rano 83, po śniadaniu 113 a po obiedzie 98:tak: na deser był lód śmietankowy:tak: i co najważniejsze minął wilczy głód!

Kaśka bardzo się cieszę, że Twoje cukry się uspokoiły i zazdroszczę Ci, że zaczynasz już 8 miesiąc. Ja jeszcze sporo się pomęczę.

pulka położna mówiła mi na szkoleniu, że parówki są zakazane bo mają za dużo tłuszczu! Powiedziała, że lepiej zjeść mniejszą kiełbaskę wieprzową np. śląską. U mnie to się potwierdza bo po parówkach nawet drobiowych dziecięcych ma kosmiczny cukier a po kiełbasce nie.

Migotka u mnie na obiad 4 małe ziemniaczki, jajko sadzone i jogurt naturalny. Pyszne, sycące i odpowiednia ilość WW:tak: mój mąż opychał się karkówką, ziemniakami z sosem i ogórkami kiszonymi. :wściekła/y:

reklama
pulka akurat pisałyśmy na temat parówek apropo zestawu hidi która też maiła je w swoim menu jeśli się nie mylę i tak jak pisze AgMich nic w nich dobrego i warto z nich zrezygnować i zastąpić czymś innym :tak:
Carioca pyszny ten obiadek dziś był u Ciebie :tak:

U mnie na obiadek się jednak dziś załapałam bo mama zrobiła :-) pieczone udko i ziemniaczki jedynie surówkę zrobiłam z pekińskiej pomidora i ogórka dodałam ten sos z knora vinegret ale powiem wam że dodałam oliwy z oliwek a nie olej i zaesuła cały smak :baffled:

kaśka k
gratuluję dobrych wyników tylko groźnie brzmi jak piszesz że cię telepało może jakieś przekąski sobie rób częściej

Do góry