reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Kobietki, na dniach mam zrobic rutynowe badania: morfologia, mocz, wr i cos tam z zoltaczka. Ale mam ropny stan zapalny dziasla(zeba) i on pewnie szybko nie minie. Czy on nie wplynie na falszowanie wynikow? OB nie mam robic, a chyba ob jest badaniem wykazujacym stany zapalne.

reklama
Kobietki, na dniach mam zrobic rutynowe badania: morfologia, mocz, wr i cos tam z zoltaczka. Ale mam ropny stan zapalny dziasla(zeba) i on pewnie szybko nie minie. Czy on nie wplynie na falszowanie wynikow? OB nie mam robic, a chyba ob jest badaniem wykazujacym stany zapalne.
Z tego co wiem to zapewne leukocyty Ci skoczą, bo każdy stan zapalny powoduje wzrost ich liczby... Z tego co pamiętam. Jak się mylę , to przepraszam:sorry:

Z tego co wiem to zapewne leukocyty Ci skoczą, bo każdy stan zapalny powoduje wzrost ich liczby... Z tego co pamiętam. Jak się mylę , to przepraszam:sorry:
Dzieki za odp...tez mi sie wydawalo, ze cos moze byc za duzo...ale powiem po prostu o tym gin i tyle...coz moge wiecej zrobic...

i nie przepraszaj :)

a propos oczy. Od kilku dni boli mnie za lewą gałka oczną jak za mocno się rozglądam.Mierzyłam cisnienie i jest ok. Nie wiem czy w ciąży to jest powód by iść do okulisty? Może sobie jakoś nadwyrężyłam?

hejka dziewczyny:))))
piszecie duzo o okulistach...chcialam wam napisac ze nawet te przyszle mamusie ktore nie maja problemu ze wzrokiem...przy porodzie..skurczach i parciu by zamykaly oczy...slyszalam ze z wysilku moga krwinki popekac:szok:i oczy moga byc potem jak u wampirzycy....niewiem ile w tym prawdy ale pisze to co uslyszalam:tak:

Tak, moja bratowa przez miesiąc od porodu miała całe białka w oczach przekrwione. Powiedziała jej położna, że to z wysiłku i ciśnienia. Potem jeszcze problem bo musiała kilka wizyt u okulisty zaliczyc i stosowac krople.

wogóle to zaraz jadę do szpitala na badania...
ciekawe co mi powiedzą....
"wszystko wporządku....":-D nie ma to jak w IE..
ale na szczęście za 2 yg jadę do polskiego gina... i dowiem się wszystkiego....:tak:

ja już wróciłam....:-D
i noszę w sobie "gigantkę":-D:-D:-D
dali mi wyniki z USG i wychodzi że moje dziecko z dniem dzisiejszym jest w 34ti5d :szok::szok::szok:
pani doktor ładnie spytała czy jem słodycze... jak powiedziałam że nie to się zastanowiła.... i spytała ile wzrostu ma mój partner:laugh2:
ładnie jej odpowiedziałam że 185 i stwierdziła że to może dlatego moje dziecko jest jak uznała "dużo za duże":-D
poza tym mam kupić 2 butelki napoju energetycznego i zrobić test na cukrzycę....
to by było na tyle :tak:

reklama
dziewczyny niedawno wróciłam od okulistki i jednak bedzie poród przez cc- mam mieszane uczucia ale podobno dla mojego dobra a raczej dla dobra mojego wzroku tak będzie lepiej bo może mi sie siatkówka rozwarstwic wiec okulistka powiedziała ze nie chce ryzykowac..... nie wiem tylko dlaczego tamta tego nie zauwazyła-moze dlatego ze jest młodsza stażem nie mam pojęcia....
teraz tylko do poniedziałku czekac bo mam wtedy wizyte u mojego gin i zobacze co on powie na to jej zaswiadczenie......
w sumie to juz nie moge doczekac sie poniedziałku.....

Do góry