reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
moja połozna twierdzi, że to jeszcze pogarsza stan mięśni bo je podtrzymuje i bardziej rozleniwia. Dla mnie brzmi to sensownie i nie zamierzam stosować, preferuje tradycyjne brzuszki :))))
U mnie w szkole rodzenia położna mówiła dokładnie to samo :tak::-) Dała za to zestaw ćwiczeń pomagających wrócić do sprawności po porodzie.

Czy ktoś chce ćwiczenia na piłce dla kobiet w ciąży ? Bo nie wiem czy skanować czy nie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Iza bardzo ładny fotelik :tak:
wydaje mi się że jeżeli jeszcze nie czas to liście malin nie przyśpieszą porodu nam położna parzyła taką herbatkę na szkole rodzenia a byłyśmy w 7 miesiącu podobno to pomaga uelastycznić szyjkę i mięśnie macicy

tych pasów nie używałam bo właściwie zaraz po porodzie mój brzuch wyglądał w miarę normalnie wiadomo był opuchnięty i skóra była trochę luźna ale do tygodnia wszystko się wchłonęło zobaczymy jak będzie teraz....

A do mnie wlsnie napisala kolezanka ze pozyczy mi laktator i sterylizator :)))
Ja laktator mam elektryczny Gaja Tufi i mialam dokupic jaki zwykly, na sterylizator nie mialam pieniedzy a tu taka niespodzianka :) Bardzo sie ciesze :)
Pozniej dokupie moze tylko zwykly podgrzewacz:)

ja mam taki. Jest potwornie niewygodny, bo sztywny. Ciężko sie nachylić. A jak sie już trochę "zużyje" to sie zwija. Myslę, ze lepiej taki może calościowy, jak body?
No i jest taka sprawa z tymi pasami, ze w sumie nie powinno się ich używac od początku, przez pierwsze 6 tygodni, bo mogą się zrobić mięśniaki na macicy póki się jeszcze do końca nie obkurczy, a po tych 6 tygodniach to już z kolei jest to mało skuteczne

Ja mysle ze te body faktycznie lepsze... kiedys kobiety sie obwiazywaly jakimis pasami czy bandazami chyba... ale jakos w to nie wierze. tymbardziej ze trzeba czekac te 6 tyg. :dry:

A do mnie wlsnie napisala kolezanka ze pozyczy mi laktator i sterylizator :)))
Ja laktator mam elektryczny Gaja Tufi i mialam dokupic jaki zwykly, na sterylizator nie mialam pieniedzy a tu taka niespodzianka :) Bardzo sie ciesze :)
Pozniej dokupie moze tylko zwykly podgrzewacz:)

Super :-):-):-)

Iza sliczny fotelik. :-):tak:

Gosiu a ty masz juz fotelik ????

a ja jestem zla :( miala przyjsc paczka dzis z rozkiem i kocykiem i chcialam juz wyprac i mniec zgłowy wsyztsko a tu tylko poszewki przyszły :( a jak zejde do skrzynki i zobacze ze awizo lezy od drugiej paczki bo listonoszowi nie chcialo sie niesc bo wielkosciowo pewnie nie wygodna to pozabijam chyba :( ale dupek z listonosza :(
a pozatym teraz ciekawe czy nie bedzie problemu z odebraniem bo paczka jest na meza nazwisko i imie a zameldowani tu nie jestesmy i moze jakas wscipska baba w okienku problemy robic :wściekła/y::wściekła/y::crazy:

reklama
a ja jestem zla :( miala przyjsc paczka dzis z rozkiem i kocykiem i chcialam juz wyprac i mniec zgłowy wsyztsko a tu tylko poszewki przyszły :( a jak zejde do skrzynki i zobacze ze awizo lezy od drugiej paczki bo listonoszowi nie chcialo sie niesc bo wielkosciowo pewnie nie wygodna to pozabijam chyba :( ale dupek z listonosza :(
a pozatym teraz ciekawe czy nie bedzie problemu z odebraniem bo paczka jest na meza nazwisko i imie a zameldowani tu nie jestesmy i moze jakas wscipska baba w okienku problemy robic :wściekła/y::wściekła/y::crazy:

grrr... tez bym sie wkurzyla :wściekła/y::wściekła/y:

Do góry